Παγωμένο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 3 υλικά έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ


    Είναι μία εύκολη και γρήγορη συνταγή, αλλά κύριως η απόλυτη δροσερή απόλαυση για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Αυτό το γλυκό ψυγείου φτιάχνεται με 4 υλικά και θα την αγαπήσουν μικροί – μεγάλοι. Μ…

    ...ε την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για μπανανένιο γλυκό ψυγείου. 300 γρ. ‏μπισκότα τύπου Μιράντα ή Μαριάννα 600 ml ‏κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%, κρύα 1 κουτί (397 γρ.) ‏ζαχαρούχο γάλα 250γρ. ‏σοκολάτα Crunchie της Cadbury, κομμένη σε μικρά κομματάκια (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Twix,...

    Είναι μία εύκολη και γρήγορη συνταγή, αλλά κύριως η απόλυτη δροσερή απόλαυση για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Αυτό το γλυκό ψυγείου φτιάχνεται με 4 υλικά και θα την αγαπήσουν μικροί – μεγάλοι. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για μπανανένιο γλυκό ψυγείου.

    • 300 γρ. ‏μπισκότα τύπου Μιράντα ή Μαριάννα
    • 600 ml ‏κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%, κρύα
    • 1 κουτί (397 γρ.) ‏ζαχαρούχο γάλα
    • 250γρ. ‏σοκολάτα Crunchie της Cadbury, κομμένη σε μικρά κομματάκια (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Twix, ή Mars, ή Snickers ή ακόμα και Bounty ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)

    • Στρώνετε με λαδόκολλα ένα ταψί ή πυρέξ μεγέθους 32×24 εκ. και στρώνετε στη βάση τους τα μπισκότα, το ένα δίπλα στο άλλο, φροντίζοντας να καλύψουν τις βάσεις καλά και να μην υπάρχουν κενά. Αν χρειαστεί κόβετε τα μπισκότα σε κομματάκια και τα τοποθετείτε στα κενά περιμετρικά της βάσης ή και σε τυχόν κενά επάνω από τα ήδη στρωμμένα μπισκότα.
    • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ σε πηχτή σαντιγί. Προσθέτετε και το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Αφήνετε το μίξερ, ρίχνετε στο μείγμα τα 150 γρ. σοκολάτας κομμένη σε κομματάκια και ανακατεύετε με μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί ισομερώς.
    • Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότων, ισομερώς μοιρασμένο στα 2 ταψιά, ισιώνετε την επιφάνειά τους και πασπαλίζετε στην επιφάνεια τα υπόλοιπα 100 γρ. κομματάκια σοκολάτας, μοιρασμένα σε ίσα μέρη στα 2 ταψάκια.
    • Τα βάζετε στη κατάψυξη για ένα βράδυ, ή μέχρι να σταθεροποιηθεί και παγώσει καλά το μείγμα. Πριν σερβίρετε βγάζετε το γλυκό σας από τη κατάψυξη το αφήνετε για 10 λ σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά