Βάλε μέσα στο κέικ σοκολάτας εκτός από μπανάνα και μαγειρική σόδα! Δεν θα μείνει ψίχουλο…


    Το Youweekly.gr σας αποκαλύπτει μια συνταγή από το μπαούλο της… γιαγιάς! Αν βάλεις μέσα στο κέικ σοκολάτας εκτός από μπανάνα και μαγειρική σόδα είναι εγγυημένο πως δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο!1.Προθε…

    ...ρμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° Κελσίου. VIRAL ΕΙΔΗΣΗ Ασυγκράτητοι μπροστά στις κάμερες - Τα "καuτά" φιλιά της Ελεονώρας Ζουγανέλη με τον Σπύρο Δημητρίου ΥΛΙΚΑ:250...

    Το Youweekly.gr σας αποκαλύπτει μια συνταγή από το μπαούλο της… γιαγιάς! Αν βάλεις μέσα στο κέικ σοκολάτας εκτός από μπανάνα και μαγειρική σόδα είναι εγγυημένο πως δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο!

    1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° Κελσίου.

    ΥΛΙΚΑ:

    250 γρ Βούτυρο
    2 φλιτζ. Καστανή ζάχαρη (μαλακιά)
    4 Αυγά
    1.1/2 κγ. Μπέικιν πάουντερ
    1 κγ. Μαγερική σόδα
    1 κγ. Αλάτι
    500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    5-6 Μπανάνες λιωμένες (600γρ.)
    1 κγ. Κανέλα
    6 κγ. Μέλι
    125 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα (λιωμένη σε Bain-Marie)

    2.Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αλλάξει χρώμα για 2-3 λεπτά.

    3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά.

    4. Σταδιακά ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα και αφού τα έχουμε χτυπήσει για 1-2 λεπτά προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.

    5.Εν τω μεταξύ λιώνουμε σε ενα μπολ τις μπανάνες με ενα πιρούνι και προσθέτουμε την κανέλα και το μέλι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά, τα προσθέτουμε στο μίξερ και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά.

    6. Βάζουμε τη μισή ποσότητα σε 2 μακρόστενες (λαδωμένες) φόρμες του κέικ, επιστρέφουμε την άλλη μισή ποσότητα στο μίξερ και του προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα.

    7. Ανακατεύουμε ελάχιστα και προσθέτουμε στις φόρμες.

    8. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά, ελέγχουμε με ενα καλαμάκι στα 40′ και εάν βγει στεγνό τα βγάζουμε. Διαφορετικά το αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

    Βέβαια, αν θες κάτι σε αλμυρό μπορείς να κάνεις αυτή την συνταγή με τα μπιφτέκια που επίσης η μαγειρική σόδα δίνει ένα εξτρά μέσα!

    Το μυστικό που δεν αποκαλύπτουν οι γιαγιάδες! Βάλτε μαγειρική σόδα στα μελομακάρονα και…

    Αυτό είναι το μυστικό που δεν αποκαλύπτουν ούτε οι γιαγιάδες και θα το μάθετε εδώ, στο Youweekly.gr! Βάλτε μαγειρική σόδα στα μελομακάρονα και…

    Διαβάστε αναλυτικά τα βήματα που θα ακολουθήσετε…

    Περίσσεψαν μελομακάρονα και κουραμπιέδες; Η συνταγή της Σταματίνας Τσιμτσιλή για νόστιμο cheesecake!

    Ζύμη
    80 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
    200 γρ. ηλιέλαιο
    80-100 γρ. ζάχαρη
    1 πορτοκάλι χυμό και φλούδα (ακέρωτη)
    50 γρ. κονιάκ
    1/2 κ.γ. κανέλα
    1/4 κ.γ. γαρίφαλα
    500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
    2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    1 κ.γ. μαγειρική σόδα

    Σιρόπι
    400 γρ. ζάχαρη
    400 γρ. νερό
    400 γρ. μέλι θυμαρίσιο
    1/2 πορτοκάλι, μόνο τη φλούδα (ακέρωτη)
    1/2 λεμόνι, μόνο τη φλούδα (ακέρωτη)
    1 ξυλάκι κανέλας
    Γαρνίρισμα
    70-100 γρ. καρύδια

    Μελομακάρονα

    Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ºC. Kαλύψτε δύο ταψιά φούρνου με… διαβάστε την συνέχεια στο Athensmagazine.gr

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Ρίξτε μαγειρική σόδα στα αυγά και ανακατέψτε! Αυτή η ομελέτα θα σας μείνει αξέχαστη!

    Θα φτιάξεις τυρόπιτα; Πρόσθεσε στην συνταγή μαγειρική σόδα και θα την φτιάχνεις κάθε ημέρα!

    Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο Youweekly.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά