Δροσερή σαλάτα με κινόα, κρεμμύδι και λεμόνι – Καλοκαιρινή συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου


    Το καλοκαίρι έφτασε και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράζετε μαζί μας την πιο δροσερή συνταγή! Φτιάξε μια τέλεια σαλάτα με κινόα, κρεμμύδι και λεμόνι!Αν είσαι κουρασμένη από την δουλειά και την καθημερινότ…


    Το καλοκαίρι έφτασε και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράζετε μαζί μας την πιο δροσερή συνταγή! Φτιάξε μια τέλεια σαλάτα με κινόα, κρεμμύδι και λεμόνι!

    Αν είσαι κουρασμένη από την δουλειά και την καθημερινότητά σου και θες να φτιάξεις κάτι γρήγορο και ωραίο να φας τότε αυτή είναι η συνταγή που πρέπει να ακολουθήσεις.

    Υλικά Συνταγής

    • 1 φλ. κινόα
    • 1/2 κ.γλ. κύμινο
    • 1 κ.σ πάπρικα καuτερή
    • λίγο αλάτι
    • 1 κόκκινο κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτές φέτες)
    • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους (ψιλοκομμένα)
    • 4 ντομάτες ώριμες και σφιχτές (ψιλοκομμένες)
    • 1 αγγούρι με τη φλούδα του (σε καρεδάκια)
    • 2 κίτρινες πιπεριές (κομμένες σε μικρά καρέ)
    • 1 ματσάκι μαϊντανό
    • ελαιόλαδο
    • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

    Εκτέλεση

    • Για την πικάντικη σαλάτα κινόα, ξεπλένουμε πρώτα την κινόα σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό, πολύ καλά, μέχρι να βγαίνει καθαρό το νερό.
    • Τη βάζουμε σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε 2 φλ. νερό, τα μπαχαρικά και λίγο αλάτι.
    • Βράζουμε για 15΄σε χαμηλή φωτιά να φουσκώσει και να σκάσει. Τη στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
    • Ψιλοκόβουμε τα βότανα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το αγγούρι, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και την κινόα.
    • Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε πολύ καλά και παγώνουμε τη σαλάτα πριν σερβίρουμε.

    Και μετά για σβήσιμο φτιάξε κι αυτό το γρήγορο γλυκό ψυγείου με μήλα και κανέλα!

    Ρεβυθοσαλάτα με λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    καλοκαιρινές σαλάτες από Αργυρώ μπαρμπαρίγου

    Τη συνταγή τη βρήκαμε στο argiro.gr και πρέπει οπωσδήποτε να τη δοκιμάσεις μιας και θα τη λατρέψουν όλοι. Γευστική και νηστίσιμη, αποτελεί το τέλειο μεσημεριανό.

    Υλικά

    • 2 φλ. ρεβύθια βρασμένα
    • 1 παντζάρι βρασμένο
    • 2 καρότα τριμμένα
    • 1 αβοκάντο σε καρέ
    • 1/2 φλ καθαρισμένο ρόδι
    • 2 φρ κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    • 2 κ.σ μαϊντανό
    • 2 κ.σ άνηθο
    • 2 κ.σ δυόσμο
    • 1/2 φλ κινόα κόκκινη βρασμένη (ή φαγόπυρο)
    • 1/2 φλ. σταφίδες
    • φύλλα από σπανάκι (ή ρόκα)

    Για το ντρέσινγκ

    • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
    • το χυμό από 1 μικρό λεμόνι
    • 1 κ.σ ξύδι από κρασί
    • 1 κ.σ μουστάρδα
    • 1 κ.γλ. μέλι η πετιμέζι
    • 1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
    • αλάτι
    • πιπέρι

    Εκτέλεση

    Τα ρεβύθια σαλάτα, είναι ιδανικό vegan γεύμα που σας χορταίνει και φέρνει γρήγορα κορεσμό ειδικά αν κάνετε διατροφή.

    Είναι και μια καλή ευκαιρία για να αξιοποιήσετε περισσεύματα λαχανικών ή βρασμένων ρεβυθιών που περιμένουν στο ψυγείο. Αν έχετε ρεβύθια μαγείρεμένα από ρεβύθια σούπα, απλά στραγγίστε τα καλά και χρησιμοποιήστε τα. Λαχανικά μπορείτε να προσθέσετε ανάλογα με την εποχή ή με το τι υπάρχει στο ψυγείο. Στη σαλάτα με ρεβύθια ταιριάζουν σχεδόν όλα τα λαχανικά.

    • Τα ρεβύθια σαλάτα, σηκώνουν μαρινάρισμα. Σε αυτή την περίπτωση τα φύλλα σαλάτας θα τα προσθέσετε τελευταία στιγμή λίγο πριν σερβίρετε.
    • Βάζουμε τα ρεβύθια σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη βρασμένη κινόα, τα λαχανικά σε κομμάτια και τα βότανα.
    • Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε και αν έχουμε χρόνο αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο. Διαφορετικά απολαύστε την αμέσως, προσθέτοντας τελευταία στιγμή τη ρόκα ή τα τρυφερά φύλλα σπανακιού. Χορταστική και πεντανόστιμη σαλάτα για πλήρες γεύμα η ταπεράκι στο γραφείο.
    • Μυστικά για τα πιο νόστιμα ρεβύθια σαλάτα
    • -Όταν θα μουλιάζετε ρεβύθια από την προηγούμενη ημέρα για να τα μαγειρέψετε την επόμενη, φροντίστε να μουλιάσετε παραπάνω ποσότητα. Αφού τα στραγγίσετε βάλτε τα σε σακουλάκια τροφίμων κι αφήστε τα στην κατάψυξη. Έτσι, ανά πάσα στιγμή, μπορείτε να τα βράσετε για να φτιάξετε αυτή τη φανταστική σαλάτα με ρεβύθια, χωρίς το άγχος να μην ξεχάσετε να τα μουλιάσετε.
    • Κάθε μαγειρεμένο ρεβύθι που περίσσεψε από το χθεσινό τραπέζι είναι ιδανικό γι αυτή τη συνταγή αρκεί να το έχετε στραγγίσει καλά.
    • Τα ρεβύθια αγαπούν πολύ τα μπαχαρικά. Μπαχαρικά που ταιριάζουν στα ρεβύθια είναι: κύμινο, κάρυ, πάπρικα.
    • Όσο για τα λαχανικά που ταιριάζουν με τα ρεβύθια, θα σας πω ότι όλα τα λαχανικά αγαπούν την ήπια γλυκιά γεύση των ρεβυθιών. Γι αυτό μη διστάσετε να κάνετε τις παραλλαγές που ταιριάζουν στην προτίμηση σας.
    • Εναλλακτικά, αντί για κινόα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φαγόπυρο, πλιγούρι, κάποιο μικρό ζυμαρικό ή κους κους.

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Μοσχαράκι με ρύζι και λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Σαν αυτό που φτιάχνει η μαμά

    Βάλε λίγο λεμόνι στα γιαπράκια με κιμά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και θα πάθεις “έρωτα”

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα...