Αυτή είναι η σάλτσα με 3 υλικά που θα απογειώσει τα ζυμαρικά σας


  Κάθε φορά που δεν έχουμε όρεξη να μαγειρέψουμε ή δεν ξέρουμε τι να βάλουμε στην κατσαρόλα, μία συνταγή έρχεται στο μυαλό.Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα. Και αυτό γιατί είναι πεντανόστιμα και πανεύκολα. Κ…

  ...αι όταν μιλάμε για σάλτσα δεν αναφερόμαστε στις εύκολες και έτοιμες του εμπορίου, αλλά σε αυτή που φτιάχνουμε με τα χεράκια μας. Και αν νομίζετε πως η παρασκευή μιας σάλτσας είναι δύσκολη υπόθεση, κάνετε λάθος. Παράλληλα, δείτε τα 4 κόλπα για να κάνετε τα ξαναζεσταμένα ζυμαρικά...

  Κάθε φορά που δεν έχουμε όρεξη να μαγειρέψουμε ή δεν ξέρουμε τι να βάλουμε στην κατσαρόλα, μία συνταγή έρχεται στο μυαλό.

  Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα. Και αυτό γιατί είναι πεντανόστιμα και πανεύκολα. Και όταν μιλάμε για σάλτσα δεν αναφερόμαστε στις εύκολες και έτοιμες του εμπορίου, αλλά σε αυτή που φτιάχνουμε με τα χεράκια μας. Και αν νομίζετε πως η παρασκευή μιας σάλτσας είναι δύσκολη υπόθεση, κάνετε λάθος. Παράλληλα, δείτε τα 4 κόλπα για να κάνετε τα ξαναζεσταμένα ζυμαρικά σαν καινούργια.

  Σύμφωνα με το Delish, η πιο νόστιμη σάλτσα του κόσμου είναι κόκκινη και φτιάχνετε μόνο με τρία υλικά.

  Η Marcella Hazan, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, αναφέρει πως η καλύτερη σάλτσα έχει μία κονσέρβα τομάτας, κρεμμύδι και βούτυρο.

  Πιο συγκεκριμένα:

  • 2 x 400γρ. αποφλοιωμένες τομάτες
  • 1,5 κρεμμύδι
  • 6 κ.σ. βούτυρο

  Αυτή είναι η σάλτσα με 3 υλικά που θα απογειώσει τα ζυμαρικά

  Κόψτε τα κρεμμύδια, όπως θέλετε.
  Βάλτε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και αφήστε τα να σιγοβράσουν χωρίς καπάκι, σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά.
  Ανακατέψτε ανά διαστήματα
  Αφαιρέστε τα μισά κρεμμύδια και ρίξτε τα αγαπημένα σας ζυμαρικά.

  Το βιβλίο της Ιταλίδας συγγραφέως κυκλοφόρησε το 1992, ωστόσο, η συνταγή εξακολουθεί να είναι διάσημη μεταξύ των συγγραφέων μαγειρικής και των μαγείρων, καθώς είναι γρήγορη και δεν απαιτεί πολλούς τεμαχισμούς.

  Από την άλλη, η The American Chemical Society έχει αποκαλύψει τι χρειάζεται η τέλεια συνταγή για μακαρόνια με σάλτσα. Αυτό που σημειώνει είναι πως χρειάζεται αλάτι, ελαιόλαδο και λίγο νερό από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα.

  Ο Γκόρντον Ράμσεϊ υποστηρίζει πως το λάδι κάνει τα ζυμαρικά να μην κολλάνε μεταξύ τους, κάτι που κάνει τους επιστήμονες τροφίμων να διαφωνούν και ισχυρίζονται πως το λάδι απομακρύνεται με το νερο όταν βάζουμε τα μακαρόνια στο σουρωτήρι.

  Το διαβάσαμε εδώ

  Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά