Ζουμερή κιμαδόπιτα: Σπιτική συνταγή για πίτα με κιμά και τραγανό φύλλο


    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

    Κιμαδόπιτα: Επιθυμείτε να κάνετε μία πίτα, η οποία να περιέχει μέσα κάποιο είδος κρέατος; Μπορείτε να κάνετε για παράδειγμα, μία ωραιότατη κοτόπ…

    ...� κοτόπιτα. Όμως, η πρότασή μας για σήμερα σχετίζεται, με τη δημιουργία μίας κιμαδόπιτας, η οποία θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε σημαντικά, το δεκατιανό ή το απογευματινό σας. Κιμαδόπιτα – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες...


    Κιμαδόπιτα: Επιθυμείτε να κάνετε μία πίτα, η οποία να περιέχει μέσα κάποιο είδος κρέατος; Μπορείτε να κάνετε για παράδειγμα, μία ωραιότατη κοτόπιτα. Όμως, η πρότασή μας για σήμερα σχετίζεται, με τη δημιουργία μίας κιμαδόπιτας, η οποία θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε σημαντικά, το δεκατιανό ή το απογευματινό σας.


    Κιμαδόπιτα – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

    Κιμαδόπιτα – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

    – 1 μεγάλο κρεμμύδι
    – 2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    – 2 καρότα
    – 2 σέλερι
    – 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
    – 150 έως 200 γραμμάρια πελτέ ντομάτας
    – 1 κιλό κιμά χοιρινό
    – 1 κύβο κότας
    – 330 ml μαύρη μπίρα
    – 4 κλ. ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
    – 4 κλ. ψιλοκομμένο θυμάρι
    – 200 γραμμάαρια τριμμένο κασέρι
    – 1 αβγό
    – Αλάτι
    – Πιπέρι
    – 450 γραμμάρια φύλλο κρούστας για πίτες
    – 150 ml ελαιόλαδο για τα φύλλα


    Κιμαδόπιτα – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

    – Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα. Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
    – Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε μαζί με το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα.
    – Χοντροκόβουμε τα καρότα και το σέλερι και τα προσθέτουμε μαζί με τη ζάχαρη στην κατσαρόλα.
    – Αφήνουμε να καραμελώσουν για 4-5 λεπτά και να πάρουν τα λαχανικά ωραίο χρώμα.
    – Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον κιμά, τον σπάμε με τη βοήθεια μιας κουτάλας και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
    – Με το που πάρει χρώμα, ρίχνουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για να μην πικρίσει.
    – Τέλος, προσθέτουμε τον κύβο και τη μπίρα.
    – Αφήνουμε το μείγμα να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και να εξατμιστούν όλα τα υγρά της. Αυτό μπορεί να πάρει 15-20 λεπτά.
    – Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το δεντρολίβανο με το θυμάρι για γεύση και άρωμα.
    – Προσθέτουμε ακόμα το τριμμένο κασέρι και ανακατεύουμε. Το τυρί θα δέσει όλη τη γέμιση.
    – Τέλος, μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτουμε αυγό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
    – Λαδώνουμε ένα ταψάκι 25×35 εκ. και στρώνουμε 2 φύλλα στο ταψί (το κάθε φύλλο να καλύπτει το μισό ταψί).
    – Ραντίζουμε με ελαιόλαδο χωρίς να ακουμπάει το πινέλο πάνω στα φύλλα (προσέχουμε να βάλουμε και στα πλαϊνά του φύλλου).
    – Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα μισά φύλλα της συσκευασίας για το κάτω μέρος της πίτας.
    – Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τα φύλλα της βάσης που δημιουργήσαμε και φροντίζουμε να την απλώσουμε παντού ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.
    – Βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα για να καλύψουμε τη γέμιση, με τον ίδιο τρόπο, ραντίζοντας με ελαιόλαδο κάθε φορά.
    – Τυλίγουμε λίγο τα πλαϊνά προς τα μέσα.
    – Βάζουμε όσο ελαιόλαδο έχει περισσέψει στα πλαϊνά και από πάνω, σε όλη την επιφάνεια της πίτας και φροντίζουμε να πάει παντού.
    – Χαράσσουμε την πίτα σε 12 κομμάτια. Ψήνουμε στον φούρνο για 45-50 λεπτά.
    – Τοποθετούμε την πίτα στην ψηλή σχάρα για να μπορεί να ψηθεί καλύτερα.
    – Όταν είναι έτοιμη, αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει πριν την κόψουμε.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά