Θα σας πέσει το σαγόνι: Η καλύτερη συνταγή που έχετε δοκιμάσει – Πίτσα σε τραγανή βάση από πατάτα


    Η πίτσα είναι κάτι που όλοι έχουμε δοκιμάσει, οι παραλλαγές όμως της πίτσας και ο ενναλακτικός τρόπος να φτιαχτεί δεν είναι κάτι που έχει δοκιμαστεί από όλους. Παρακάτω θα ανακαλύψεις την καλύτερη συν…


    Η πίτσα είναι κάτι που όλοι έχουμε δοκιμάσει, οι παραλλαγές όμως της πίτσας και ο ενναλακτικός τρόπος να φτιαχτεί δεν είναι κάτι που έχει δοκιμαστεί από όλους. Παρακάτω θα ανακαλύψεις την καλύτερη συνταγή για τραγανή πίτσα με βάση από πατάτα.

    Με την ευκαιρία ανακάλυψε 9+1 top πιτσαρίες της Αθήνας.

    Υλικά

    Για τη βάση

    • 600 γρ. πατάτες, τριμμένες στο χοντρό του τρίφτη
    • 50 γρ. βούτυρο
    • αλάτι
    • πιπέρι

    Θα σας πέσει το σαγόνι: Η καλύτερη συνταγή που έχετε δοκιμάσει - Πίτσα σε τραγανή βάση από πατάτα

    Διαδικασία

    Για τη βάση:

    • Σε τηγάνι με πάτο 20 εκ., σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, λιώνουμε το μισό βούτυρο και στρώνουμε την τριμμένη πατάτα, πατώντας τη μέχρι να δημιουργηθεί ένας δίσκος.
    • Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και γυρίζουμε με τη βοήθεια ενός πιάτου τον δίσκο, ώστε να ψηθεί και από την άλλη μεριά, προσθέτοντας το υπόλοιπο βούτυρο γύρω-γύρω στο τηγάνι.
    • Μόλις πάρει χρώμα και από την άλλη μεριά, βγάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα για να κρυώσει.

    Υλικά από πάνω:

    • Μπορούμε να συνδυάσουμε μοτσαρέλα με ντομάτα, φέτα με ντομάτα, ελιές και ρίγανη, τριμμένο τσένταρ και φέτες μπέικον, τριμμένη γραβιέρα με απάκι, κασέρι με φέτες χωριάτικου λουκάνικου και ντοματίνια, τυρί κρέμα με πιπεριές, γενικά οι παραλλαγές είναι άπειρες, αρκεί να περιλαμβάνουν μια ωραία δόση τυριού και ό,τι άλλο τραβά η όρεξή μας ή έχει το ψυγείο μας.
    • Προθερμαίνουμε λοιπόν τον φούρνο στους 180οC με αέρα, απλώνoυμε από πάνω τα υλικά και ψήνουμε για 15΄-20΄.

    Πηγή: olivemagazine.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα...