Σταματήστε το: Μην ξαναβάλετε ποτέ τυρί στα μακαρόνια σας!


    Τα μακαρόνια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα, όχι μόνο των παιδιών, αλλά και των μεγάλων, μια και ουδείς μπορεί να αντισταθεί σε μία καλή μακαρονάδα, ειδικά αν έχει και… μπόλικο τυρί από πάνω.Ω…


    Τα μακαρόνια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα, όχι μόνο των παιδιών, αλλά και των μεγάλων, μια και ουδείς μπορεί να αντισταθεί σε μία καλή μακαρονάδα, ειδικά αν έχει και… μπόλικο τυρί από πάνω.

    Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως ο συγκεκριμένος συνδυασμός μόνο καλός δεν είναι για τον οργανισμό μας και μάλιστα θα πρέπει να το σταματήσουμε άμεσα. Κίνδυνος υπάρχει όμως και στα τυριά που τρώμε στις ταβέρνες, δείτε εδώ ποιο τυρί δεν πρέπει να παραγγείλετε ξανά.

    Βλέπετε, τα μακαρόνια περιέχουν άμυλο, που έχει διαφορετικό χρόνο πέψης από την πρωτεΐνη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερεί η πέψη και να οδηγεί σε ζύμωση κι άλλα πεπτικά προβλήματα.

    τυρί μακαρόνια

    Το μεγάλο κόλπο των σεφ για τα πιο ανατρεπτικά μακαρόνια με κιμά

    Τα μακαρόνια με κιμά είναι θεωρητικά ένα από τα πιο απλά, πλην νόστιμα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, που λατρεύουν άπαντες να… καταβροχθίζουν. Μπορείτε, όμως, με διάφορους εναλλακτικούς τρόπους να τα μαγειρεύετε ακόμη καλύτερα, με το μεγάλο κόλπο των σεφ να δημιουργεί ένα πιάτο πιο ανατρεπτικό, από αυτό που θα μπορούσαμε να φανταστούμε, ενώ υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που δεν πρέπει να βάζουμε ελαιόλαδο, όταν τα βράζουμε.

    Χαρακτηριστική είναι η συνταγή του Γιάννη Λουκάκου, με το… όλο κόλπο να βρίσκεται στο πώς φτιάχνουμε τον κιμά. Ο διάσημος σεφ έχει έναν ξεχωριστό τρόπο να μας προτείνει, για να μαγειρέψουμε αυτά τα μακαρόνια, δημιουργώντας ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα.

    Υλικά

    Για τη σάλτσα κιμά

    50 γρ. ελαιόλαδο

    325 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

    35 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

    600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

    130 γρ. κρασί, κόκκινο

    900 γρ. τομάτες, ολόκληρες από κονσέρβα

    100 γρ. ζωμός κοτόπουλου

    5 γρ. κανέλα στικ

    2 γρ. ρίγανη

    2 φύλλα δάφνη

    αλάτι

    ζάχαρη, αν χρειάζεται

    Για το πιάτο

    600 γρ. σάλτσα κιμά

    1000 γρ. λιγκουίνι βρασμένα

    150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

    αλάτι

    πιπέρι

    Για τη σάλτσα κιμά

    Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει ο κιμάς καλό χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλατίζουμε και το «ιδρώνουμε», μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις μυρίσει, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε στη φωτιά το φαγητό μέχρι να «πιει» όλα του τα υγρά.

    Προσθέτουμε τότε την τομάτα, τον ζωμό, την κανέλα και τη δάφνη, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και προσθέτουμε ζάχαρη, αν χρειάζεται. Σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά για περίπου 45΄. Προσθέτουμε τη ρίγανη και μαγειρεύουμε ακόμη 5 λεπτά. Αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα και την κανέλα, δοκιμάζουμε για αλάτι και ζάχαρη. Σερβίρουμε τη σάλτσα αμέσως ή την κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στο ψυγείο, στη συντήρηση.

    Tip: Για να μην έχει σβόλους ο κιμάς μπορείτε, στην αρχή του μαγειρέματός του (βήμα 1ο), να τον «σπάσετε» με τη βοήθεια ενός σύρματος.

    Για το πιάτο

    Βράζουμε τα ζυμαρικά σε κοχλάζον αλατισμένο νερό μέχρι να κρατάνε (al dente). Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε ζεστά μέσα στη σάλτσα με τον κιμά. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα. Εάν η σάλτσα στεγνώσει μπορούμε να προσθέσουμε λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά. Διορθώνουμε το αλάτι. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, πασπαλίζοντας με παρμεζάνα και φρέσκο πιπέρι. Εναλλακτικά, μπορούμε να σερβίρουμε τη σάλτσα απευθείας πάνω στα ζυμαρικά.

    Πηγή: Yiannislucacos.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα...