Κρεμώδης τυρόπιτα με φέτα και κεφαλογραβιέρα για να ξεκινήσει νόστιμα η εβδομάδα


    Τι καλύτερο από το να ξεκινήσει η εβδομάδα μας με μία νόστιμη και εύκολη τυρόπιτα, που προετοιμάζεται σε 20′ και η γεύση της είναι αξεπέραστη. Παράλληλα, δείτε τη συνταγή για αφράτη και τραγανή τυρόπι…


    Τι καλύτερο από το να ξεκινήσει η εβδομάδα μας με μία νόστιμη και εύκολη τυρόπιτα, που προετοιμάζεται σε 20′ και η γεύση της είναι αξεπέραστη. Παράλληλα, δείτε τη συνταγή για αφράτη και τραγανή τυρόπιτα έτοιμη σε 5′

    • 1 συσκευασία Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη ή 1 συσκευασία Χωριάτικο Φύλλο Χρυσή Ζύμη
    • 500 γρ. φέτα, κατά προτίμηση βαρελίσια, θρυμματισμένη
    • 300 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
    • 4 αυγά
    • 400 ml φρέσκο, πλήρες γάλα
    • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
    • 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • αλάτι, πιπέρι, κατά προτίμηση λευκό
    • ελαιόλαδο για το άλειμμα

    Κρεμώδης τυρόπιτα με φέτα και κεφαλογραβιέρα για να ξεκινήσει νόστιμα η εβδομάδα

    • Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθεί και να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα, χωρίς αλευρένιους σβόλους. Τραβάμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Ρίχνουμε τα τυριά και τα αυγά και αλατοπιπερώνουμε (με προσοχή, γιατί τα τυριά και πικάντικα είναι, και αλμυρά).
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C και αλείφουμε καλά με λάδι το ταψί (38 εκ.). Απλώνουμε το 1 φύλλο σφολιάτας, (ή 4 φύλλα χωριάτικα, λαδωμένα πολύ καλά το καθένα ξεχωριστά), έτσι ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα. Απλώνουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε ομοιόμορφα. Καλύπτουμε με με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας (ή με τα υπόλοιπα χωριάτικα φύλλα, λαδωμένα καλά το καθένα ξεχωριστά). Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα, ώστε να κολλήσουν και να εγκλωβίσουν τη γέμιση. Λαδώνουμε την επιφάνεια, τη χαράσσουμε σε τετράγωνα κομμάτια και ψήνουμε σε χαμηλό ράφι στον φούρνο (για να ψηθεί καλά και από κάτω) για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει.

    Πηγή: gastronomos.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα...