Αλμυρές βάφλες: Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή που θα βρεις


    Ποιος είπε ότι οι βάφλες τρώγονται μόνο με σοκολάτα και φρούτα; Η βάφλα είναι μία ιδανική επιλογή για αλμυρό σνακ. Παρακάτω θα βρεις την καλύτερη συνταγή για αλμυρή βάφλα… τα υλικά με τα οποία θα τη…


    Ποιος είπε ότι οι βάφλες τρώγονται μόνο με σοκολάτα και φρούτα; Η βάφλα είναι μία ιδανική επιλογή για αλμυρό σνακ. Παρακάτω θα βρεις την καλύτερη συνταγή για αλμυρή βάφλα… τα υλικά με τα οποία θα την συνοδεύσεις είναι δικιά σου επιλογή.

    Με την ευκαιρία δες εδώ πως θα φτιάξεις νησιώτικη πρασοτυρόποτα με ξινομυζήθρα και μάραθο.

    Αλμυρές βάφλες: Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή που θα βρεις

    Υλικά

    • 3 αυγά
    • 150 γρ. γιαούρτι
    • 100 γρ. έτοιμο mix 4 κίτρινων τυριών τριμμένων
    • 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
    • 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 180 ml νερό
    • 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
    • αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
    • 1 κουτ. σούπας αποξηραμένο κρεμμύδι
    • 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένο σκόρδο, σε σκόνη

    Διαδικασία

    • Προθερμαίνουμε τη βαφλιέρα στα 3/4 της μέγιστης θερμοκρασίας. Πρώτα τοποθετούμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε να φουσκώσουν, όπως κάνουμε την ομελέτα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε.
    • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα. Προσέχουμε να μην κάνει σβόλους το αλεύρι. Τοποθετούμε μια κουτάλα της σούπας σε κάθε θέση της βάφλας και ψήνουμε για 10΄.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα...