Λαχταριστά μπιφτέκια με χαλούμι!


    Μετά τα μπιφτέκια με μπεσαμέλ στο φούρνο, ανακαλύψαμε μια διαφορετική συνταγή, την οποία και θα λατρέψετε! Φτιάξτε μπιφτέκια με… χαλούμι! Αυτή η συνταγή είναι κάπως διαφορετική από την “παραδοσιακή”…


    Μετά τα μπιφτέκια με μπεσαμέλ στο φούρνο, ανακαλύψαμε μια διαφορετική συνταγή, την οποία και θα λατρέψετε! Φτιάξτε μπιφτέκια με… χαλούμι!

    Αυτή η συνταγή είναι κάπως διαφορετική από την “παραδοσιακή” και πολύ νόστιμη αλλά και θρεπτική γιατί περιέχει, εκτός από τα βασικά υλικά, χαλούμι και καλοκυθάκι!

    Υλικά

    500 γραμμάρια κιμάς

    180 γραμμάρια χαλούμι τριμμένο

    1 μέτρο κολοκυθάκι τριμμένο

    1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο

    45 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) φρυγανιά τριμμένη

    2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο

    Πώς θα τα φτιάξετε

    Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τον κιμά, το τυρί, το κολοκυθάκι, το αυγό και τη φρυγανιά. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με το γούστο σας.

    Μοιράζετε το μείγμα σε μπιφτέκια. Μπορείτε να τα βάλετε και στην κατάψυξη, εάν θέλετε να τα μαγειρέψετε κάποια άλλη μέρα.

    Για να τα μαγειρέψετε, βάζετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ψήνετε για 4-5 λέπτά από κάθε πλευρά. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα ψήσετε και στο φούρνο, σκέτα ή μαζί με πατάτες.

    Τα αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια της γιαγιάς Πελαγίας χωρίς ψωμί!

    Διαβάστε στο Athensmagazine.gr την τρομερή συνταγή για αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια χωρίς ψωμί και χωρίς βρώμη! Είναι η πιο νόστιμη συνταγή για μπιφτέκια!

    ΥΛΙΚΑ
    1 κιλό κιμάς
    2 μεγάλα κρεμμύδια
    1 ντομάτα τριμμένη
    2 κ.σ. γιαούρτι
    1/2 κ.γλ. κύμινο
    1 κ.γλ. ρίγανη
    2 αυγά
    1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
    αλάτι
    πιπέρι

    Τα αφράτα μπιφτέκια της γιαγιάς

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Τρίβουμε τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο μπολ ( αφήνουμε μέσα όλο το ζουμί που θα βγεί γιατι βοηθάει πολύ στο να γίνουν αφράτα τα μπιφτέκια)

    Τρίβουμε και την ντομάτα

    Προσθέτουμε το γιαούρτι , τα αυγά , κύμινο , ρίγανη , αλάτι , πιπέρι και το μπέικιν

    Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε μέσα τον κιμά

    Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα ( επίσης ένα μυστικό για αφρατα μπιφτέκια ή κεφτεδάκια!!)

    Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες ( όλη νύχτα ακόμα καλύτερα)

    Πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα

    Ψήνουμε 180 αέρα και από τις 2 πλευρές

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα...