Νηστίσιμη συνταγή για αφράτα κουλουράκια χωρίς ζάχαρη!


    Μεγάλη Πέμπτη σήμερα και είναι μια ευκαιρία να μπούμε στην κουζίνα με τα παιδιά και να ζυμώσουμε μαζί κουλουράκια κανέλας και το σπίτι θα μοσχομυρίσει!
    Αν ψάχνετε κι άλλες νηστίσιμες συνταγές δοκιμ…


    Μεγάλη Πέμπτη σήμερα και είναι μια ευκαιρία να μπούμε στην κουζίνα με τα παιδιά και να ζυμώσουμε μαζί κουλουράκια κανέλας και το σπίτι θα μοσχομυρίσει!

    Αν ψάχνετε κι άλλες νηστίσιμες συνταγές δοκιμάστε τα κουλουράκια με λεμόνι!

    Άλλωστε Πάσχα χωρίς κουλουράκια δεν γίνεται. Βρήκαμε την πιο νόστιμη συνταγή για νηστίσιμα πασχαλινά κουλουράκια.

    Είναι με λάδι και κανέλα και εκτός από μυρωδάτα είναι και λαχταριστά.

    Συστατικά:

    • ½ κιλό αλεύρι και λίγο επιπλέον για το ζύμωμα
    • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
    • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα σε σκόνη
    • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
    • 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
    • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
    • 1/2 φλ. ζάχαρη
    • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
    • 1/4 φλιτζανιού του τσαγιού ανθρακική σόδα(υγρή)
    • 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
    • 1/4 του φλιτζανιού του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
    • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
    • σουσάμι για το πασπάλισμα

    αφράτα κουλουράκια για νηστεία

    Οδηγίες:

    • Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
    • Χτυπάτε 1’-2’ στο μπλέντερ τη ζάχαρη με το λάδι, την ανθρακική σόδα, το κονιάκ, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
    • Ρίχνετε τα υλικά αυτά μέσα στο μπολ με το αλεύρι.
    • Ανακατεύετε το μείγμα στην αρχή με ένα κουτάλι.
    • Κατόπιν ζυμώνετε προσθέτοντας όσο ακόμη αλεύρι χρειαστεί για να αποκτήσετε μια ζύμη μάλλον σφιχτή και εύπλαστη.
    • Πλάθετε τη ζύμη σε κορδόνια πάχους μικρού δαχτύλου και φτιάχνετε κουλουράκια.
    • Τα τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί, τα πασπαλίζετε με σουσάμι και τα ψήνετε στους 175 ο C για 16’ περίπου.

    Είστε έτοιμοι!

    Λαχταριστή ταραμοσαλάτα με πατάτα!

    Η Καθαρά Δευτέρα είναι προ των πυλών και όπως είναι αναμενόμενο το οικογενειακό τραπέζι θα είναι γεμάτο και πλούσιο από νηστίσιμα εδέσματα, τι πιο κλασσικό λοιπόν από μια ταραμοσαλάτα;

    Η ταραμοσαλάτα έχει πολλούς τρόπους παρασκευής αλλά εμείς είπαμε να μείνουμε πιστοί στις παραδόσεις. Γι’ αυτό το Athensmagazine.gr έρχεται να σας δείξει μια απλή και ταυτόχρονα πεντανόστιμη συνταγή για κλασσική ταραμοσαλάτα με πατάτα. Αφού λοιπόν βρίσκεσαι σε πυρετώδεις διαδικασίες προετοιμασίες τραπεζιού, ρίξε μια ματιά στη συνταγή για νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών!

    Η συνταγή για την τέλεια ταραμοσαλάτα:

    Υλικά

    • 150γρμ Ταραμά λευκό
    • 4 Πατάτες μέτριο μέγεθος
    • 500ml ηλιέλαιο
    • Χυμό από 2 λεμόνια
    • 1 Κρεμμύδι ξερό μέτριο μέγεθος

    Εκτέλεση

    • Πλένουμε καλά τις πατάτες μας και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό για μισή να βράσουν.
    • Πριν τις βγάλουμε δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν έχουν μαλακώσει μέχρι το κέντρο τότε είναι έτοιμες.
    • Με ένα multi χειρός πολτοποιούμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε μέσα σε ένα ποτήρι νερό για να φύγει η οξύτητα του και αμέσως μετά το στραγγίζουμε καλά.
    • Παίρνουμε τις πατάτες μας τις οποίες έχουμε αφήσει να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε με το multi χειρός.
    • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας συνέχεια, τον Λευκό ταραμά, το πολτοποιημένο κρεμμύδι, το ηλιέλαιο και τελευταίο το χυμό λεμόνι και είμαστε έτοιμη.
    • Σερβίρεται με ελαιόλαδο και ελιές, καλή σας όρεξη.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα...