Τυρόπιτα με μπεσαμέλ – Εύκολη και οικονομική συνταγή


    Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με ακόμα μια συνταγή τυρόπιτας, μετά την χθεσινή που έκανε πάταγο! Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη αλλά και οικονομική συνταγή που θα λατρέψετε.
    Υλικά

    1/2 κι…


    Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με ακόμα μια συνταγή τυρόπιτας, μετά την χθεσινή που έκανε πάταγο! Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη αλλά και οικονομική συνταγή που θα λατρέψετε.

    Υλικά

    • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
    • 1/2 κιλό τυρί φέτα
    • 150 γρ. ανθότυρο
    • 3 φλ. τσαγιού μπεσαμέλ (βλέπε υλικά και εκτέλεση συνταγής εδώ)
    • 5-6 αυγά
    • πιπέρι
    • 3/4 φλιτζανιού βούτυρο ή μαργαρίνη για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων

    Εκτέλεση

    • Ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ, χωρίς να προσθέσετε τα αυγά της βασικής συνταγής αλλά 5 μεγάλα ή 6 μέτρια αυγά.
    • Προσθέτετε και το μοσχοκάρυδο ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη μπεσαμέλ να κρυώσει.
    • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τη φέτα, την τρίβετε σε μέτρια κομμάτια με πιρούνι ή με τα χέρια σας. Θρυμματίζετε και το ανθότυρο, προσθέτετε στο μπολ με τα τυριά και τη μπεσαμέλ, ρίχνετε και λίγο πιπέρι και ανακατεύετε.
    • Βουτυρώνετε ένα ταψί και στη βάση του στρώνετε τα μισά φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντάς τα ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνετε από πάνω τη γέμιση και τη σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας τα οποία επίσης βουτυρώνετε.
    • Με ένα κοφτερό μαχαιράκι χαράζετε μόνο τα επάνω φύλλα της πίτας σε κομμάτια, φροντίζοντας να μη φτάσει το μαχαίρι μέχρι τα κάτω φύλλα. Ψήνετε τη πίτα σας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-55 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί καλά από τη κάτω πλευρά και να να ροδίσει η επιφάνειά της.

    Τραγανές πατατοτυροκροκέτες – Καλύτερες και από τυρόπιτα

    Αυτές οι τραγανές πατατοτυροκροκέτες θα γίνει το αγαπημένο σνακ και θα αντικαταστήσει ακόμα και την κλασική τυρόπιτα. Είναι εύκολοι και γρήγοροι στην εκτέλεση τους.

    Φτιάχνονται με πουρέ πατάτας που σας έχει περισσέψει και ότι άλλα λαχανικά θέλετε να προσθέσετε.Ο πουρές πατάτας θα πρέπει να μείνει για ένα βράδυ στο ψυγείο για να κρατήσει το σχήμα του και να μη διαλυθεί. Τηγανίστε τα ακριβώς πριν τα σερβίρετε. Το εσωτερικό θα είναι μαλακό και τυρένιο, ενώ το εξωτερικό τραγανό και με χρυσαφένιο χρώμα.

    Είναι εθιστικά και κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα, όπως και τα τηγανόψωμα, που μπορείτε να δείτε εδώ πώς να τα φτιάξετε. Αν δεν έχετε αρκετό πουρέ, μειώστε όλα τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής στη μέση.

    • 2 φλιτζάνια κρύο πουρέ πατάτας που έχει απομείνει
    • 1 αυγό, χτυπημένο
    • 1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
    • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
    • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
    • χοντροκομμένο αλάτι
    • 1/4 φλιτζανιού τριμμένη φρυγανιά
    • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι

    πατατοτυροκροκέτες υλικά

    • Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από την φρυγανιά και το λάδι. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, κάνουμε μικρές μπάλες του μίγματος. Κάθε μπαλίτσα την περνάμε από την φρυγανιά, για να πάρει μια επίστρωση. Τοποθετούμε στο ψυγείο για ένα τέταρτο.
    • Ρίχνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις το λάδι είναι ζεστό, μπορούμε να αρχίσουμε να τηγανίζουμε τις κροκέτες.
    • Τηγανίζουμε κάθε κροκέτα, αλλάζοντας πλευρά για τουλάχιστον 3 φορές, για περίπου 3-4 λεπτά ανά πλευρά, μέχρι η κάθε πλευρά να είναι τραγανή και να ροδίσει. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφήσει το περιττό λάδι. Ρίξτε επιπλέον αλάτι αν είναι επιθυμητό.
    • Σερβίρετε ζεστό.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα...