«Κολασμένο» τιραμισού: Εύκολο γλυκό ψυγείου χωρίς αυγά – Έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ!


    Μια πανεύκολη συνταγή για να απολαύσετε ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο τιραμισού χωρίς αυγά, έτοιμο σε 10 λεπτά!Ένα γλυκό διαδεδομένο σε όλη την Ιταλία, με βάση από μπισκότα σαβαγιάρ, βρεγμένα με καφέ…

    ... που καλύπτονται με κρέμα από μασκαρπόνε πασπαλισμένο με κακάο. Καλοκαιρινό και πεντανόστιμο γλυκό!Υλικά συνταγής500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα από το ψυγείο80 γρ. ζάχαρη2 βανιλίνες500 γρ. μασκαρπόνε350 ml γάλα πλήρες3 κ.γ. στιγμαίος καφές2 πακέτα σαβαγιάρκακάο σκόνη...

    Μια πανεύκολη συνταγή για να απολαύσετε ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο τιραμισού χωρίς αυγά, έτοιμο σε 10 λεπτά!

    Ένα γλυκό διαδεδομένο σε όλη την Ιταλία, με βάση από μπισκότα σαβαγιάρ, βρεγμένα με καφέ που καλύπτονται με κρέμα από μασκαρπόνε πασπαλισμένο με κακάο. Καλοκαιρινό και πεντανόστιμο γλυκό!

    Υλικά συνταγής

    500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα από το ψυγείο
    80 γρ. ζάχαρη
    2 βανιλίνες
    500 γρ. μασκαρπόνε
    350 ml γάλα πλήρες
    3 κ.γ. στιγμαίος καφές
    2 πακέτα σαβαγιάρ
    κακάο σκόνη για πασπάλισμα

    τιραμισού συνταγή

    Εκτέλεση συνταγής

    Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τη κρύα κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί σαν “γιαούρτι”. Προσθέτετε τις 2 βανιλίνες και το τυρί μασκαρπόνε και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνετε το μίξερ και τα ανακατεύετε με μια σπάτουλα να αφρατέψει η κρέμα.

    Σε άλλο μπολ ρίχνετε όλο το γάλα, προσθέτετε το στιγμιαίο καφέ και ανακατεύετε καλά να διαλυθεί ο καφές. Βουτάτε τα σαβαγιάρ, 1 τη φορά, μέσα στο μείγμα γάλακτος, για λίγο απλώς να βραχούν καλά απ” όλες τις πλευρές χωρίς να μουλιάσουν και τα τοποθετείτε σε πυρέξ 20×30 εκ. το ένα δίπλα στο άλλο (δείτε στο βίντεο πιο κάτω).

    Στη συνέχεια αδειάζετε πάνω στα σαβαγιάρ λίγο λιγότερο από το μισό μείγμα μασκαρπόνε και το απλώνετε ομοιόμορφα, με μια σπάτουλα.

    Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία, βρέχοντας τα σαβαγιάρ στο μείγμα γάλακτος και τα στρώνετε πάνω από το μείγμα μασκαρπόνε. Πάνω από τα σαβαγιάρ απλώνετε ομοιόμορφα με σπάτουλα λίγο λιγότερο από το άλλο μισό μείγμα μασκαρπόνε.

    Βάζετε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής το υπόλοιπο μείγμα μασκαρπόνε και δημιουργείτε σχέδια (βλέπε βίντεο) στην επιφάνεια του γλυκού. Το πασπαλίζετε με σκόνη κακάο και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.

    Σημείωση: Μπορείτε να βάλετε σε 2 στρώσεις όλο το μείγμα μασκαρπόνε ισομερώς, 1/2 μείγμα στη μια στρώση και 1/2 μείγμα στη δεύτερη στρώση χωρίς να χρειάζεται να κάνετε ροζέτες, αν δεν σας περισσέψει, με το κορνέ ζαχαροπλαστικής. Απλά απλώνετε τη δεύτερη στρώση, το πασπαλίζετε με το κακάο και το απολαμβάνετε.

    Πεντανόστιμο μπισκοτογλυκό ψυγείου και αφράτη κρέμα και κάλυψη σοκολάτας!

    Το πιο νόστιμο μπισκοτογλυκό ψυγείου με αφράτη κρέμα, καλυμμένο με σοκολάτα. Χρειάζεται μόνο 15 λεπτά για τη παρασκευή του, λίγη υπομονή για να παγώσει και να απολαύσετε εσείς και φίλοι οι σας!

    Υλικά συνταγής
    Για τη βάση:
    950 ml γάλα πλήρες
    3 φακελάκια των 62 γρ. το ένα κρέμα αραβοσίτου στιγμής βανίλια
    230 γρ. (2 φλ. τσαγιού) σαντιγί [*]
    2 πακέτα (των 225 γρ. το ένα) μπισκότα Πτι Μπέρ
    Για τη σοκολατένια επικάλυψη:
    115 γρ. (½ φλ.) βούτυρο κρύο, κομμένο σε κομμάτια
    1 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
    ½ φλ. τσαγιού σταγόνες ημίγλυκης μαύρης κουβερτούρας
    ¼ φλ. τσαγιού γάλα πλήρως
    1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    κουβερτούρα σε νιφάδες για διακόσμηση (προαιρετικά)

    Πεντανίστιμο Μπισκοτογλυκό ψυγείου και αφράτη κρέμα και κάλυψη σοκολάτας!
    Εκτέλεση συνταγής

    Για τη βάση: Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε το κρύο γάλα και τη σκόνη από τα 3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου και τα χτυπάτε με σύρμα για 2 λ. Αφήνετε τη κρέμα να “σταθεί” για 2 λ και στη συνέχεια προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε με το σύρμα με απαλές, αργές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
    Στρώνετε καλά αλουμινόχαρτο τη βάση και τα τοιχώματα ενός πυρέξ με διάσταση βάσης 22×32 εκ. Στρώνετε στη βάση του πυρέξ μια στρώση με μπισκότα πτι μπερ φροντίζοντας να μην αφήνετε κενά μεταξύ τους. Από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα τη μισή κρέμα στιγμής με τη σαντιγί, ισιώνετε την επιφάνειά της και τη σκεπάζετε με άλλη μια στρώση μπισκότα πτι μπερ.
    Επαναλαμβάνετε ακόμα μια φορά τις στρώσεις με την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνετε με ακόμη μια στρώση με μπισκότα. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε τη σοκολατένια επικάλυψη.
    Για τη σοκολατένια επικάλυψη: Σε μια κατσαρολίτσα προσθέτετε όλα τα υλικά για την επικάλυψη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν τελείως, το βούτυρο η ζάχαρη και οι σταγόνες σοκολάτας, ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά και έχετε μια ρευστή, λεία κρέμα. Την αποσύρετε από τη φωτιά, την αφήνετε 2-3 λ να σταθεί.
    Στη συνέχεια ρίχνετε το ρευστό σοκολατένιο μείγμα πάνω από το γλυκό σας και το απλώνετε ομοιόμορφα με μια μαρίζ σε όλη την επιφάνεια. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ιδανικά για ένα βράδυ να κρυώσει και σφίξει καλά. Διακοσμείτε το γλυκό σας με νιφάδες σοκολάτας (προαιρετικά), το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά