Φτιάξτε πολίτικη τυρόπιτα – Λαχταριστή και εύκολη συνταγή


Το Athensmagazine.gr βρήκε για σας την τέλεια πολίτικη τυρόπιτα, μπουρέκι. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψετε. Αυτή είναι πολίτικη τυρόπιτα που ονομάζεται και μπουρέκι. Η διαφορά της από …


Loading...


Το Athensmagazine.gr βρήκε για σας την τέλεια πολίτικη τυρόπιτα, μπουρέκι. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψετε. Αυτή είναι πολίτικη τυρόπιτα που ονομάζεται και μπουρέκι. Η διαφορά της από τις άλλες τυρόπιτες είναι πως ετοιμάζεται και σερβίρεται σε ατομικά κομμάτια, ενώ είναι ιδιαίτερα γλυκιά και νόστιμη.

Πριν προχωρήσουμε στην εκτέλεση, έχουμε να σας προτείνουμε μια ακόμα συνταγή για παραδοσιακές ανεβατές τυρόπιτες από την Κρήτη. Πάμε να δούμε αναλυτικά τη σημερινή συνταγή μας.

Τρόπος Παρασκευής:

  • Σ’ ένα μπολ πετάξτε με το πιρούνι την φέτα, ρίξτε το αυγό κι ανακατέψτε. Σ’ ένα άλλο μπολ τοποθετήστε τα τριμμένα γλυκά τυριά.
  • Πάρτε ένα φύλλο διπλωμένο στα δύο και αλείψτε με λίγο λάδι από την μια πλευρά.
  • Στην μία άκρη, κατά μήκος, τοποθετήστε μία κουταλιά σούπας τυρί από το κάθε μπολ. Τυλίξτε το φύλλο σαν ρολό, από την πλευρά του τυριού προς την άλλη άκρη.

εύκολες συνταγές για τυρόπιτα

  • Κατόπιν στρίψτε το γύρω από την άκρη του σχηματίζοντας ένα στριφτάρι, το λεγόμενο μπουρέκι.
  • Τοποθετήστε το μπουρέκι σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος με την πλευρά της ένωσης του να εφάπτεται μ’ ένα άλλο μπουρέκι.
  • Επαναλάβετε την διαδικασία για κάθε φύλλο, ωσότου έχω 12 μπουρέκια. Αλείψτε το κάθε μπουρέκι από πάνω με λίγο λάδι ακόμα και χτυπήστε το γάλα με τα 2 αυγά. Προσθέστε το μείγμα του γάλακτος βρέχοντας ομοιόμορφα όλα τα κομμάτια.
  • Αφήστε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να απορροφήσουν τα μπουρέκια το περισσότερο υγρό. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 210°C (πάνω-κάτω αντίσταση), τοποθετήστε την τυρόπιτα, κατεβάστε στους 190°C και ψήστε για 50’.
  • Αν στο μεταξύ τα μπουρέκια παίρνουν πολύ χρώμα σκεπάστε επιφανειακά με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.

dailycious.gr

Τυρόπιτα με τέσσερα τυριά, ιδανική για πρωινό

Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με συνταγή για τυρόπιτα. Σήμερα σας έχουμε τυρόπιτα με 4 τυριά, ιδανική για πρωινό. Αν θέλετε κάτι διαφοτερικό πρόσφατα σας είχαμε και συνταγή για τρομερή κοτόπιτα.

Πάμε να δούμε αναλυτικά την συνταγή για την σημερινή τυρόπιτα:

Υλικά συνταγής:

  • 450 γρ. πακέτο φύλλο κρούστας
  • 500 γρ. γάλα φρέσκο
  • 6 αυγά
  • 1 κιλό τριμμένη μυζήθρα
  • 400 γρ. τριμμένη φέτα
  • 500 γρ. τριμμένο κασέρι
  • 500 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • πιπέρι
  • λιγο μοσxοκαρυδο
  • λίγο βούτυρο λιωμένο στα μικροκύματα ή ελαιόλαδο για τα φύλλα

Τυρόπιτα με τέσσερα τυριά

Πάμε να διαβάσουμε αναλυτικά όλη την διαδικασία για την υπέροχη συνταγή

Η τυρόπιτα είναι ένα από τα παραδοσιακά φαγητά μας. Ποιος δεν έχει λατρέψει την τυρόπιτα της γιαγιάς ή της πεθεράς, φτιαγμένη με άπειρους συνδυασμούς ανάλογα με την περιοχή και τα διαθέσιμα υλικά. Να μια εύκολη συνταγή για να φτιάξουμε τυρόπιτα με τέσσερα τυριά: φέτα, μυζήθρα, κασέρι και κεφαλογραβιέρα.

Ανακατεύω σε ένα μεγάλο μπωλ ολα τα τυριά και προσθέτω το πιπέρι και λιγο μοσxοκάρυδο.

Βουτυρώνω ένα ταψί ή πυρέξ και βαζω δύο βουτυρωμένα φύλλα ζύμης.

Συμβουλή: Αν ανοίξατε φύλλο στο χερι, αφήστε το λίγο να στεγνώσει. Έτσι η πίτα θα γίνει πιο τραγανή.

Ρίχνω γέμιση και εναλλάξ βουτυρωμένα φύλλα ζύμης. Δεν με πειράζει αν το φύλλο είναι τσαλακωμενο.

Συνεχίζω έτσι, δηλαδή γεμίζω και απλώνω τα φύλλα μεχρι να τελειώσει η γέμιση.

Όταν τελειώσει η γέμιση της τυρόπιτας, την σκεπάζω με 2 φύλλα βουτυρωμένα και κλείνω τα φύλλα γύρω γύρω στο ταψί μου.

Χαράζω με ένα μαχαίρι την τυρόπιτά μου.

Χτυπάω τα έξι αυγά με το γάλα και περιχύνω το μείγμα τους στο ταψί.

Ραντιζω με λιγο νερο και ψήνω την τυρόπιτα για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ώσπου να ροδίσει καλά.

Βάζω το φούρνο να δουλεύει με αντιστάσεις πάνω – κάτω και το ταψί στην τελευταία σχαρα

Σερβίρω την τυρόπιτα ζεστή αλλά τρώγεται άνετα και κρύα!

Πηγή: supersyntages.gr


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...