Δώστε προσοχή – Μην βάζετε σάλτσα στα μακαρόνια όταν…


Με τόσα μακαρόνια που καταναλώνουμε, θα έπρεπε να ξέρουμε πως να τα μαγειρεύουμε σωστά, αλλά συνεχίζουμε να κάνουμε πολλά βασικά λάθη.
Έχουμε μάθει τόσες πολλές συμβουλές για το πως πρέπει να έχουν τ…

...ην σωστή υφή, αλλά το παρακάτω βίντεο, τα ανατρέπει όλα. Μάλιστα αποδεικνύεται ότι μέχρι και το αλάτι το βάζαμε λάθος τόσο καιρό, όπως θα δείτε εδώ. Τώρα πλέον θα ξέρετε το μυστικό, που κάνουν στα εστιατόρια! Ένα λάθος που κάνουμε και οι Ιταλοί θα τρελαίνονταν αν μας έβλεπαν,...

Με τόσα μακαρόνια που καταναλώνουμε, θα έπρεπε να ξέρουμε πως να τα μαγειρεύουμε σωστά, αλλά συνεχίζουμε να κάνουμε πολλά βασικά λάθη.

Έχουμε μάθει τόσες πολλές συμβουλές για το πως πρέπει να έχουν την σωστή υφή, αλλά το παρακάτω βίντεο, τα ανατρέπει όλα. Μάλιστα αποδεικνύεται ότι μέχρι και το αλάτι το βάζαμε λάθος τόσο καιρό, όπως θα δείτε εδώ. Τώρα πλέον θα ξέρετε το μυστικό, που κάνουν στα εστιατόρια!

Ένα λάθος που κάνουμε και οι Ιταλοί θα τρελαίνονταν αν μας έβλεπαν, έχει να κάνει με την σάλτσα. Μη βάζετε σάλτσα στα λασπωμένα, χλιαρά ζυμαρικά. Ξεκινήστε να μαγειρεύετε τη σάλτσα, όσο βράζουν τα ζυμαρικά, ή ακόμη και από πριν!

Αν σκοπεύετε να προσθέσετε μερικά μπαχαρικά, αφήστε το για το τέλος. Ανακατέψτε τα με ζυμαρικά αντί να τα πασπαλήσετε από πάνω. Στη συνέχεια, προσθέστε και άλλο τριμμένο τυρί από πάνω, αν επιθυμείτε. Αυτός είναι ο τέλειος τρόπος να μαγειρέψετε ζυμαρικά.

Παρακολουθήστε και στο βίντεο που ακολουθεί τις σωστές τεχνικές μαγειρέματος των ζυμαρικών και μοιραστείτε αυτές τις συμβουλές με τους φίλους σας!

Αν στραγγίζετε τα μακαρόνια στο νεροχύτη μην το ξανακάνετε – Μπορεί να καταστρέφετε την…

Αν και τα μακαρόνια θεωρούνται από τα πιο απλά και εύκολα πιάτα, υπάρχουν πολλά λάθη που κάνουμε εν άγνοια μας που δεν γνωρίζαμε. Ένα από αυτά έχει να κάνει με το στράγγισμα τους στο νεροχύτη!

Όλοι κάνουμε μερικά βασικά λάθη, που στερούν τη γεύση που πραγματικά μπορεί να έχουν, όπως το να προσθέτουμε την λάθος στιγμή αλάτι στην κατσαρόλα, αλλά όπως και το να τα στραγγίζουμε στον νεροχύτη.

Φαίνεται λοιπόν πως τόσα χρόνια οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε κατ’εξακολούθηση αυτό το μεγάλο λάθος κάθε φορά που βράζουμε σπαγγέτι. Κι αυτό δεν έχει τόσο σχέση με το μαγείρεμα όσο με το στράγγισμα των μακαρονιών.

Οι κορυφαίοι σεφ στον πλανήτη λοιπόν εξηγούν πως το να ρίχνουμε το νερό από την κατσαρόλα στον νεροχύτη για να στραγγίξουμε το φαγητό είναι τεράστιο φάουλ αφού η σπαγγέτι όταν βράζει παράγει έλαια που είναι ιδιαιτέρως νόστιμα και μπορούν να φανούν πάρα πολύ χρήσιμα αν θέλουμε να φτιάξουμε κάποια συνοδευτική σάλτσα.

Μάλιστα υποστηρίζουν πως ο λόγος που συχνά οι σάλτσες δεν δένουν σωστά είναι το ότι δεν χρησιμοποιούμε το νερό μέσα στο οποίο έχουμε βράσει την μακαρονάδα αλλά προσθέτουμε απλό νερό βρύσης.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά