The best Baklava: Ο πιο εύκολος και ζουμερός μπακλαβάς


Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με ακόμα μια συνταγή από την Pastry Designs και συγκεκριμένα με εύκολο και ζουμερό μπακλάβα. Αν θέλετε κάτι ξεχωριστό διαβάστε την συνταγή για καλοκαιρινό μπισκοτο…


Loading...


Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με ακόμα μια συνταγή από την Pastry Designs και συγκεκριμένα με εύκολο και ζουμερό μπακλάβα. Αν θέλετε κάτι ξεχωριστό διαβάστε την συνταγή για καλοκαιρινό μπισκοτογλυκό.

Πάμε να δούμε αναλυτικά την συνταγή στο Athensmagazine.gr:

Υλικά (Ingredients):

  • 500γρ. φύλλο κρούστας (500gr. phyllo dough)
  • 500γρ. λιωμένο βούτυρο (500gr. melted butter)
  • 250γρ. καρύδια χοντροσπασμένα (250gr. grated nuts)
  • 1 κ.γ. κανέλα (1 tsp. cinnamon)
  • 660γρ. ζάχαρη (660gr. sugar)
  • 850ml νερό (850ml water)
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού (1 tbsp. lemon juice)
  • 1 βανιλίνη (1 vanillin)

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Για περισσότερες συνταγές κάντε εγγραφή στο κανάλι της Pastry Designs στο Youtube

Δροσερό και ανοιξιάτικο: Υγιεινό μπισκοτογλυκό σε 10 λεπτά

Σας βρήκαμε ένα δροσερό γλυκάκι για τον ερχομό της άνοιξης στο οποίο έρχεται μια ολόκληρη νέα σειρά γεύσεων, εντελώς διαφορετικές από εκείνες του θλιβερού χειμώνα.

Ήρθε η ώρα να καλωσορίσουμε τα πιο ελαφριά τρόφιμα στη ζωή μας. Και τίποτα δεν ενσαρκώνει τη φρεσκάδα της άνοιξης καλύτερα από αυτό το γλυκό πορτοκαλιού! Αυτό το γλυκό είναι ένα απλό και κομψό επιδόρπιο για εσάς και τη παρέα σας την άνοιξη, με τέλεια γεύση και αφράτη υφή. Ωστόσο αν ψάχνετε υγιεινές συνταγές δοκιμάστε και αυτό το γλυκό!

Και το καλύτερο… αυτή είναι μια συνταγή που δεν χρειάζεται ψήσιμο!

Συστατικά:

  • 1 1/2 φλιτζάνια θρυμματισμένα μπισκότα
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
  • 1 1/2 φλιτζάνια τυρί κρέμα
  • 400 γραμμάρια συμπυκνωμένο γάλα
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Οδηγίες:

1. Αναμίξτε τα μπισκότα και το βούτυρο σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε.

2. Βάλτε σε ένα ταψί αλουμινόχαρτο και στη συνέχεια βάλτε το μείγμα του μπισκότου και στρώστε το. Τοποθετήστε το στο ψυγείο.

3. Σε ένα μίξερ, βάλτε το τυρί κρέμα, το συμπυκνωμένο γάλα και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά.

4. Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό και ανακατέψτε.

5. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύετε τη ζάχαρη άχνη και την κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε.

6. Προσθέστε τα δύο μείγματα μαζί και ανακατέψτε. Βάλτε το νέο μείγμα πάνω από την στρώση μπισκότων στο ταψί.

7. Αφήστε το γλυκό για λίγο στο ψυγείο και είναι έτοιμο! Σερβίρετε με φέτες πορτοκαλιού, αν θέλετε.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να δείτε πώς γίνεται.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...