Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με κρέμα βανίλιας και κανέλα – Θα τρελάνει τον ουρανίσκο σου


Πρόκειται να τρελάνει τον ουρανίσκο σου, αυτό το λαχταριστό γλυκό ψυγείου. Μερικά από τα βασικά υλικά που θα χρειαστείτε για να το φτιάξετε είναι η κρέμα βανίλιας και η κανέλα, που ουσιαστικά αυτά κάν…

...ουν την... όλη δουλειά στο γλυκό. Η συνταγή είναι απλή.Αν είστε όλη την ημέρα στο σπίτι και σας έχει πιάσει η μανία της μαγειρικής ή μανία για να φάτε ένα σπιτικό γλυκό, τότε αυτή την συνταγή πρέπει να την ακολουθήσετε. Δεν θα μείνει ούτε κομμάτι στο ταψί. ...

Πρόκειται να τρελάνει τον ουρανίσκο σου, αυτό το λαχταριστό γλυκό ψυγείου. Μερικά από τα βασικά υλικά που θα χρειαστείτε για να το φτιάξετε είναι η κρέμα βανίλιας και η κανέλα, που ουσιαστικά αυτά κάνουν την… όλη δουλειά στο γλυκό. Η συνταγή είναι απλή.

Αν είστε όλη την ημέρα στο σπίτι και σας έχει πιάσει η μανία της μαγειρικής ή μανία για να φάτε ένα σπιτικό γλυκό, τότε αυτή την συνταγή πρέπει να την ακολουθήσετε. Δεν θα μείνει ούτε κομμάτι στο ταψί.

Για τη βάση του γλυκού ψυγείου με κρέμα βανίλιας θα χρειαστείτε

  • 1 πακέτο ‏φρυγανιές
  • Για το σιρόπι θα χρειαστείτε
  • 200γρ. ‏νερό
  • 200γρ. ‏ζάχαρη

Για την κρέμα θα χρειαστείτε

  • 1 λίτρο ‏γάλα
  • 90γρ. ‏ζάχαρη
  • 100γρ. ‏κορν φλάορ
  • 2 ‏κρόκους
  • 2 ‏βανιλίνες
  • 40γρ. ‏βούτυρο
  • Για το γαρνίρισμα θα χρειαστείτε
  • 200γρ. ‏σαντιγί
  • ‏κανέλα

Εκτέλεση

  • Ρίχνετε το νερό σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μετά τη ζάχαρη και τα ανακετεύετε έως ότου βράσει το σιρόπι σας. Τότε το αφήνετε στην άκρη ώστε να κρυώσει.
  • Σε μια δεύτερη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τους κρόκους και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια ρίχνετε τις βανιλίνες και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
  • Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύετε ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και κατόπιν το αφαιρείτε από την φωτιά ώστε να κρυώσει
  • Στη συνέχεια βουτάμε μία μία τις φρυγανιές στο σιρόπι και τις τοποθετούμε στο ταψί. Ύστερα αφού τις τοποθετήσετε όλες φτιάχνοντας τη ωάση του γλυκού, περιχύνετε από πάνω το υπόλοιπο σιρόπι που έμινε στην κατσαρόλα.
  • Μόλις τελειώσετε με τη βάση του γλυκού, χτυπάτε ελαφριά την κρέμα βανίλιας που έχετε αφήσει στην άκρη να κρυώσει με ένα μίξερ χειρός.
  • Στη συνέχεια ρίχνετε και απλώνετε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω από τις σιροπιασμένες φρυγανιές. Τοποθετείτε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες.
  • Μόλις περάσει ο χρόνος των 3 ωρών, γαρνίρετε το γλυκό σας με σαντιγί χρησιμοποιώντας έναν κορνέ και τελειώνετε πασπαλίζοντας από πάνω με κανέλα.

Πηγή: foodmaniacs.gr

Μπορείς επίσης, να δοκιμάσεις κι εσύ την απόλυτη συνταγή για το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου με βασικά υλικά το γιαούρτι και το λεμόνι αλλά και το μπισκότο που μπορεί να σας κάνει την masterchef του σπιτιού!

Εύκολο γλυκό ψυγείου με κανέλα, γάλα και φρυγανιές

Υλικά

  • 1 πακέτο φρυγανιές
  • Για την κρέμα
  • 1 κλωναράκι βανίλιας
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 2 κρόκοι αυγών μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικών
  • 40 γρ. βούτυρο αγελάδος

Για το σιρόπι

  • 200 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα

Για τη διακόσμηση

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% – 36% λιπαρά, παγωμένη, χτυπημένη σε σαντιγί
  • κανέλα σε σκόνη
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα στο φούρνο, στους 160° C για 15 λεπτά, και ψιλοτριμμένα

Προετοιμασία 20΄ – 25 Αναμονή 3 ώρες και 30΄

Διαδικασία Κρέμα:

Σχίζουμε το κλωναράκι βανίλιας κατά μήκος με ένα μυτερό μαχαίρι. Με τη λάμα του μαχαιριού γδέρνουμε το εσωτερικό του για να πάρουμε τα μικρά μαύρα αρωματικά σποράκια. Σε ένα μπολ ενώνουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, ένα φλιτζάνι από το γάλα, τα σποράκια της βανίλιας και τους κρόκους, ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το γάλα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Τότε, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να κρυώσει η κρέμα.

Σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε όλα τα υλικά για 3 – 4 λεπτά.

Συναρμολόγηση:

Καλύπτουμε τον πυθμένα ενός μεγάλου πυρέξ με μία στρώση φρυγανιές και τις μουσκεύουμε με το μισό σιρόπι. Καλύπτουμε με άλλη μία στρώση φρυγανιές και ρίχνουμε το υπόλοιπο σιρόπι. Απλώνουμε την κρέμα, την καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για μισή ώρα, να σφίξει η κρέμα. Βγάζουμε το γλυκό και από πάνω στρώνουμε τη σαντιγί. Εναλλακτικά, σχηματίζουμε ροζέτες από σαντιγί, χρησιμοποιώντας κορνέ. Πασπαλίζουμε με κανέλα και τα αμύγδαλα. Αφήνουμε το γλυκό για 3 ώρες στο ψυγείο να σφίξει, πριν σερβίρουμε.

Με κανέλα επίσης μπορείς να φτιάξεις απόλυτη συνταγή για Σαραγλί από την Πόλη της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που είναι μόνο για μερακλήδες. Βήμα – βήμα πώς να το φτιάξεις…

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Μελωμένο σουφλέ μηλόπιτας με superfoods και κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου με φρυγανιά – Με ελάχιστες θερμίδες

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά