4 + 1 μπαχαρικά για να χάσεις εύκολα λίπος – Το ένα είναι η κανέλα


Είσαι και εσύ σπίτι όπως όλοι μας και σκέφτεσαι πως να περάσεις δημιουργικά την ώρα σου; Σκέφτηκες να ξεκινήσεις γuμναστική όμως δεν πέτυχε; Λοιπόν, μην αγχώνεσαι, γιατί σου έχουμε 4 + 1 μπαχαρικά για…

... να χάσεις εύκολα λίπος και το ένα από αυτά που θα σε βοηθήσουν να χτίσεις κορμί είναι η κανέλα. Μια πρόσφατη μελέτη απέδειξε πως τα γεύματα με βότανα και μπαχαρικά αντί για αλάτι βοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης νατρίου κατά περίπου 1000 mg την ημέρα. Τι σημαίνει αυτό; Ας δούμε...

Είσαι και εσύ σπίτι όπως όλοι μας και σκέφτεσαι πως να περάσεις δημιουργικά την ώρα σου; Σκέφτηκες να ξεκινήσεις γuμναστική όμως δεν πέτυχε; Λοιπόν, μην αγχώνεσαι, γιατί σου έχουμε 4 + 1 μπαχαρικά για να χάσεις εύκολα λίπος και το ένα από αυτά που θα σε βοηθήσουν να χτίσεις κορμί είναι η κανέλα.

Μια πρόσφατη μελέτη απέδειξε πως τα γεύματα με βότανα και μπαχαρικά αντί για αλάτι βοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης νατρίου κατά περίπου 1000 mg την ημέρα. Τι σημαίνει αυτό; Ας δούμε αναλυτικά.

H πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι ορισμένα μπαχαρικά μπορούν στην πραγματικότητα να στοχεύσουν το σπλαχνικό λίπος της κοιλιάς, να μειώσουν το φούσκωμα και γενικά να βελτιώσουν τη ζωή μας.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ μπορεί να βελτιώσει ορισμένα γαστρεντερικά συμπτώματα. Εκτός από τη “θεραπεία της κοιλιάς”, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Gastroenterology and Hematology δείχνει ότι το τζίντζερ μπορεί να έχει μια μοναδική ικανότητα να επιταχύνει το αδυνάτισμα του στομάχου μας.

Πως θα το εντάξεις στην καθημερινότητά σου όμως; Το φρέσκο τριμμένο τζίντζερ είναι νόστιμο σε μαρινάδες και σάλτσες σαλάτας. Αν πάλι δεν το θες στο φαγητό σου πάρε ένα κουτί με τσάι τζίντζερ για χαλαρωτική πέψη.

Μαύρο πιπέρι

Και όμως υπάρχει μια ισχυρή ένωση που δίνει στο μαύρο πιπέρι τη χαρακτηριστική του θερμότητα και γεύση, η πιπερίνη, που έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες στην Ανατολική ιατρική για τη θεραπεία πολλαπλών προβλημάτων υγείας, όπως φλεγμονή και προβλήματα στην κοιλιά.

Πρόσφατες μελέτες σε ζώα διαπίστωσαν ότι η πιπερίνη μπορεί επίσης να έχει την ικανότητα να παρεμβαίνει στον σχηματισμό νέων λιποκυττάρων – μια αντίδραση γνωστή ως λιπογένεση, με αποτέλεσμα τη μείωση του μεγέθους της μέσης, του σωματικού λίπους και των επιπέδων χοληστερόλης. Πρόσθεσε λοιπόν λίγο στα ψητά κρέατα και τις σαλάτες σου για να δεις αποτελέσματα.

Κανέλα – Το θαυματουργό μπαχαρικό που θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις στο λεπτό

Η κανέλα περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά που ονομάζονται πολυφαινόλες που αποδεικνύεται ότι μεταβάλλουν τη σύνθεση του σώματος και βελτιώνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Μια μελέτη σε ζώα που εκτυπώθηκε στο Archives of Biochemistry and Biophysics έδειξε ότι η προσθήκη κανέλας στην διατροφή μείωσε τη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά.

Η προσθήκη κανέλας σε ένα αμυλούχο γεύμα μπορεί να βοηθήσει στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποτροπή των αιχμών της ινσουλίνης. Πασπαλίζουμε λοιπόν λίγη κανέλα στην πρωινή βρώμη μας και βλέπουμε άμεσα αποτελέσματα. Και επειδή μιλάμε για κανέλα, η καραμελωμένη κρέμα κανέλας με λεμόνι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου θα σας ξετρελάνει. Δοκίμασέ την και επωφελήσου.

4 + 1 μπαχαρικά χάσιμο λίπους κανέλα

Κόκκινο πιπέρι

Δεν μιλάμε για πολύ, καθώς αυτό μπορεί να σε κάψει αλλά το ανεκτό ποσοστό, καθώς η ένωση που δίνει το τσίλι πιπέρι, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το λίπος της κοιλιάς, καταστέλλει την όρεξη και ενισχύει τη θερμογένεση – την ικανότητα του σώματος να καίει τα τρόφιμα ως ενέργεια.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Clinical Nutrition διαπίστωσε ότι η καθημερινή κατανάλωση καψαϊκίνης βελτίωσε την απώλεια κοιλιακού λίπους. Πρόσθεσέ το σε ψητά ψάρια, κρέατα και αυγά για να δεις διαφορά στο λεπτό.

Σπόρος μουστάρδας

Πρόσθεσε μουστάρδα στο γεύμα σου και νιώσε το κάψιμο – κυριολεκτικά! Επιστήμονες στο Αγγλικό Πολυτεχνικό Ινστιτούτο της Οξφόρδης διαπίστωσαν ότι με την κατανάλωση (1 κουταλάκι του γλυκού) μουστάρδας, μπορούμε να ενισχύσουμε το μεταβολισμό έως και 25 τοις εκατό για αρκετές ώρες μετά το φαγητό.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Μεγάλη προσοχή! Αυτή είναι η κανέλα που μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο στην υγεία σου! Να πως θα την ξεχωρίσεις!

Αυτό είναι το φάρμακο που οι γιατροί δεν θέλουν να ξέρεις! Βάλε κανέλα και μέλι και…

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά