Λαχταριστά μανιτάρια φρικασέ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Το μυστικό είναι στο λεμόνι


Μόλις δοκιμάσεις την λαχταριστή συνταγή για μανιτάρια φρικασέ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, είναι σίγουρο πως θα τρελαθείς και θα τρελάνεις και όλους όσους θα τη δοκιμάσουν. Πρόσeξε ωστόσο, γιατί το μυ…

...στικό τους, είναι στο λεμόνι. Εύκολη και γρήγορη συνταγή για μανιτάρια φρικασέ, υγιεινή και πλούσια σε φυτική πρωτεΐνη. Ιδανική και για όσους νηστεύουν ή είναι vegan αφού μπορείτε να παραλείψετε τελείως το αυγό στο αυγολέμονο και να γίνουν νηστίσιμα. Σε λιγότερο από 30 ´ έχετε...

Μόλις δοκιμάσεις την λαχταριστή συνταγή για μανιτάρια φρικασέ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, είναι σίγουρο πως θα τρελαθείς και θα τρελάνεις και όλους όσους θα τη δοκιμάσουν. Πρόσeξε ωστόσο, γιατί το μυστικό τους, είναι στο λεμόνι.

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για μανιτάρια φρικασέ, υγιεινή και πλούσια σε φυτική πρωτεΐνη. Ιδανική και για όσους νηστεύουν ή είναι vegan αφού μπορείτε να παραλείψετε τελείως το αυγό στο αυγολέμονο και να γίνουν νηστίσιμα. Σε λιγότερο από 30 ´ έχετε ένα πεντανόστιμο και πολύ υγιεινό φαγητό με πλούσια γεύση και λίγες θερμίδες

Τη συνταγή τη βρήκαμε στο argiro.gr και θα σου προτείναμε να τη φτιάξεις σε κάθε περίπτωση μιας και είναι πραγματικά πεντανόστιμη.

Δείτε ωστόσο και μια συνταγή για φανταστικά ψωμάκια κανέλας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Είναι τόσο τέλεια που δεν θα μείνει τίποτα στο πιάτο. Ετοιμαστείτε ώστε να μην μείνει ούτε ψίχουλο.

Πάμε να δούμε τα υλικά αλλά και την εκτέλεση της συνταγής

Υλικά

  • 500 γραμ. μανιτάρια (καθαρισμένα και χοντροκομμένα)
  • 4-5 κ.σ ελαιόλαδο
  • 6 φρέσκα κρεμμύδια (τρυφερά με τα πράσινα φύλλα τους και χοντροκομμένα)
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 μαρούλι χοντροκομμένο
  • 1/4 ματσάκι άνηθο
  • 1/4 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το αυγολέμονο

  • 1 αυγό προεραιτικα
  • το χυμό από 1 ζουμερό λεμόνι
  • 1 κ.σ κοφτή κορν φλάουρ

Εκτέλεση

  • Τα μανιτάρια φρικασέ, είναι μία υγιεινή συνταγή για φρικασέ με μαρούλι αλλά χωρίς κρέας. Έχουν λίγες θερμίδες και φυτική πρωτεΐνη και μπορούν να γίνουν και νηστίσιμα-vegan.
  • Για το φρικασέ με μανιτάρια θα χρησιμοποιήσουμε μια πλασωτέ κατσαρόλα. Φαρδιά και ρηχή δηλαδή.
  • Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το σκεύος και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι, το πράσο και τα λευκά μέρη των φρέσκων κρεμμυδιών 3-4 λεπτά λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν διάφανα.
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο. Σοτάρουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
  • Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά πάντα, για 3-4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα μαρούλια κι ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά να μαραθούν τα μαρούλια.
  • Προσθέτουμε τα φύλλα των φρέσκων κρεμμυδιών, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ελάχιστο νερό περίπου μισό φλιτζάνι.
  • Σιγοβράζουμε για 20´ και στα τελευταία λεπτά του βρασμού προσθέτουμε τα βότανα. Μέχρι τώρα το φαγητό έχει πάρει ένα βαθύ σκούρο χρώματα και μπορείτε να το σερβίρετε με λίγο χυμό λεμόνι αν είστε vegan ή αν νηστεύετε.
  • Αν θέλετε να κάνετε αυγολέμονο στα μανιτάρια φρικασέ για πιο πλούσια γεύση, χαμηλώνουμε την ένταση της κουζίνας στο 2.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό να αφρατέψει με το σύρμα.
  • Προσθέτουμε το κορν φλάουρ κι ανακατεύουμε να διαλυθεί.
  • Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι.
  • Ρίχνουμε ανακατευοντας, περίπου 1 φλ. ζωμό από το φρικασέ να αραιώσει το αυγολέμονο και για να εξισορροπήσουμε την θερμοκρασία του φαγητού με το αυγολέμονο.
  • Περιχύνουμε τα μανιτάρια φρικασέ με το αραιωμένο αυγολέμονο και ανακατεύουμε το φαγητό. Αφήνουμε για 2 με 3 λεπτά στην φωτιά να πήξει ελαφρά το φρικασέ μανιταριών.
  • Το σερβίρουμε ζεστό.

μανιτάρια φρικασέ με λεμόνι

Μιας και θα μπείτε στην κουζίνα, δοκιμάστε και αυτό το αρνάκι με λεμόνι από την Αγυρώ Μπαρμπαρίγου

Είσαι σπίτι και δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις; Μην ανησυχείς γιατί σου βρήκαμε θεϊκό αρνάκι λεμονάτο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Θα σου τρέχουν τα σάλια και θα το αγαπήσουν όλοι.

Εδώ λόγια δεν χωράνε. Δε περιγράφεται η γεύση του! Μιλάμε για μια συνταγή από το argiro.gr και μια παραδοσιακή συνταγή από την Κόρωνο για αρνί λεμονάτο κατσαρόλας. Λίγα υλικά, εύκολη συνταγή με απίστευτη νοστιμιά που οφείλεται στα παραδοσιακά προϊόντα Νάξου.

Υλικά Συνταγής

  • 2 κιλά αρνί
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 κ.γλ. αλάτι κοφτό
  • πιπέρι
  • πατάτες Νάξου για το σερβίρισμα

Εκτέλεση – Ο τρόπος για να φτιάξεις θεϊκό αρνάκι λεμονάτο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Για το αρνάκι λεμονάτο στην κατσαρόλα, ζεσταίνουμε πρώτα σε μία πλασωτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το αρνί μέχρι να πάρει ένα έντονο χρώμα ολόγυρα.

Προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε νερό ίσα να σκεπαστεί το κρέας μας. Αλατίζουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας.

Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά το αρνάκι. Προς το τέλος ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να πήξει η σάλτσα η οποία πρέπει να είναι πυκνή και μελωμένη.

Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες Νάξου. Τη μοναδική αυτή παραδοσιακή συνταγή του Αιγαίου, μοιράστηκε μαζί μας η κυρία Ματίνα.

αρνάκι λεμονάτο πατάτες Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Θεϊκό αρνί ρολό με αμπελόφυλλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Βάλε μπόλικο λεμόνι και θα τους “πεθάνεις” όλους

Εκμέκ με τσουρέκι και κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Η γεύση του θα σε «αποτελειώσει»

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά