Θεϊκό αρνί ρολό με αμπελόφυλλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Βάλε μπόλικο λεμόνι και θα τους “πεθάνεις” όλους


Είσαι σπίτι και θες να βρεις φαγητό για τους δικούς σου; Συ βρήκαμε θεϊκό αρνί ρολό με αμπελόφυλλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Αν βάλεις και μπόλικο λεμόνι και θα τους “πεθάνεις” όλους.Την βρήκαμε κλ…

...ασικά στο argiro.gr και παρακάτω θα βρείτε τα υλικά και τα βήματα για να την φτιάξετε κι εσείς. γεμιστό με μυρωδικά και τυριά και ψημένο στο φούρνο μέχρι να γίνει λουκούμι. VIRAL ΕΙΔΗΣΗ Πήρε...

Είσαι σπίτι και θες να βρεις φαγητό για τους δικούς σου; Συ βρήκαμε θεϊκό αρνί ρολό με αμπελόφυλλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Αν βάλεις και μπόλικο λεμόνι και θα τους “πεθάνεις” όλους.

Την βρήκαμε κλασικά στο argiro.gr και παρακάτω θα βρείτε τα υλικά και τα βήματα για να την φτιάξετε κι εσείς. γεμιστό με μυρωδικά και τυριά και ψημένο στο φούρνο μέχρι να γίνει λουκούμι.

Υλικά Συνταγής

  • 2-2½ κιλά αρνίσιο μπούτι χωρίς το κόκαλο
  • 15 μεγάλα αμπελόφυλλα (ζεματισμένα)
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 1/2 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • 3 σκελίδες σκόρδο (πολτοποιημένο)
  • 1 κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο (ψιλοκομμένο)
  • 250 γραμ. κεφαλοτύρι (σε κομμάτια)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 μεγάλες λαδόκολλες
  • σπάγκο ψησίματος

Εκτέλεση – Ο τρόπος για να φτιάξεις θεϊκό αρνί ρολό με αμπελόφυλλα από την Αργυρώ Μπαρμπαριγου

Για το αρνί ρολό με αμπελόφυλλα στο φούρνο, πρώτα ανοίγουμε με μαχαίρι σαν βιβλίο το μπούτι και το χτυπάμε με τον μπάτη ή με ένα άλλο βαρύ αντικείμενο να πλατύνει.

Απλώνουμε τις λαδόκολλες στον πάγκο την μία πάνω στην άλλη. Απλώνουμε σε μία στρώση τα ζεματισμένα αμπελόφυλλα και ακουμπάμε πάνω το κρέας. Αλείφουμε με το λάδι και αλατοπιπερώνουμε καλά.

Πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια τα μυρωδικά, το σκόρδο και το τυρί. Το τυλίγουμε σε ρολό, διπλώνοντας συγχρόνως και τα αμπελόφυλλα μαζί με το κρέας. Λαδώνουμε καλά τα αμπελόφυλλα. Αλατοπιπερώνουμε και τυλίγουμε σε ρολό στη λαδόκολλα.

αρνί ρολό αμπελόφυλλα Αργυρώ Μπαρμπαριγου

Διατηρούμε το τυλιγμένο ρολό στο ψυγείο για 1 ημέρα. Πριν το ψήσουμε το αφήνουμε εκτός ψυγείου για 1 περίπου ώρα, μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 °C, για 2 ώρες και 30΄. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε. Δείτε εδώ και την υπέροχη συνταγή της για ρεβυθασαλάτα.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Vegan σταφιδόψωμο με κανέλα – Νηστίσιμο και υγιεινό

Λαμπροκουλούρα με πορτοκάλι και πραλίνα σοκολάτας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά