#ΜosxomyrizoumeToSpiti: Πώς από αρχάρια, πλέον παίρνω… alfa με τόνο στα γλυκά;


Αν υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά για τα οποία δέχομαι πειράγματα από τις κολλητές μου, το ένα είναι η σχεδόν… ανύπαρκτη σχέση μου με την κουζίνα και το δεύτερο η αθεράπευτη λατρεία μου για τα γλυκά! Π…

...αρά τις προσπάθειες που έκαναν στο παρελθόν η μαμά και οι γιαγιάδες μου, δεν κατάφεραν να μου μεταλαμπαδεύσουν ούτε λίγο από το ταλέντο τους στη μαγειρική, με αποτέλεσμα όταν πλέον απέκτησα το δικό μου σπίτι, να μην μπορώ να πραγματοποιήσω τα λαχταριστά σπιτικά, «δικά μας γλυκά»...

Αν υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά για τα οποία δέχομαι πειράγματα από τις κολλητές μου, το ένα είναι η σχεδόν… ανύπαρκτη σχέση μου με την κουζίνα και το δεύτερο η αθεράπευτη λατρεία μου για τα γλυκά! Παρά τις προσπάθειες που έκαναν στο παρελθόν η μαμά και οι γιαγιάδες μου, δεν κατάφεραν να μου μεταλαμπαδεύσουν ούτε λίγο από το ταλέντο τους στη μαγειρική, με αποτέλεσμα όταν πλέον απέκτησα το δικό μου σπίτι, να μην μπορώ να πραγματοποιήσω τα λαχταριστά σπιτικά, «δικά μας γλυκά» με τα οποία με μεγάλωσαν. Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό έκανε όλο και πιο συχνές τις επισκέψεις μου στο συνοικιακό ζαχαροπλαστείο ή φούρνο, οι οποίες διακόπηκαν άξαφνα από το πρόσταγμα #menoumespiti. Πλέον δεν είχα καμία άλλη επιλογή, εκτός από το να πραγματοποιήσω μόνη μου την πρώτη απόπειρα για μία γλυκιά σπιτική συνταγή.

Έπειτα από μία μισάωρη τηλεφωνική επικοινωνία με τη γιαγιά μου, ήμουν πανέτοιμη για γαστρονομικά πειράματα! Είχα ετοιμάσει μία λίστα με τα απαραίτητα υλικά που χρειάζομαι από το super market και είχα καταγράψει επακριβώς τα βήματα που θα ακολουθούσα για να πετύχω τη «σπιτική» Πορτοκαλόπιτα που εδώ και χρόνια είναι η σπεσιαλιτέ της. Ωστόσο, λίγες ώρες μετά και ενώ περπατούσα στον διάδρομο του super market με το καλάθι και τη λίστα ανά χείρας, είδα στην κατάψυξη τη νέα Πορτοκαλόπιτα της alfa, τη φρεσκοφουρνιστή, μυρωδάτη εναλλακτική που όπως διαπίστωσα, συναγωνίζεται στα ίσια τόσο σε ποιότητα, όσο και σε γεύση, την παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς μου.

Η ίδια απόλαυση σε πολύ λιγότερο χρόνο

Η μόνη διαφορά που εντόπισα ανάμεσα στην Πορτοκαλόπιτα της γιαγιάς και σε εκείνη της alfa, ήταν ο χρόνος προετοιμασίας. Μπορεί η γιαγιά να σπαταλούσε μία ώρα και παραπάνω σκυμμένη πάνω από τον πάγκο, όμως εγώ μέσα σε λιγότερο από μία, είχα ήδη σερβιριστεί! Δεν χρειάστηκε να κάνω πολλά, μόνο να αφαιρέσω το καπάκι της συσκευασίας, να ζεστάνω τον φούρνο μου στους 180°C, να τοποθετήσω μέσα το χάρτινο πυρίμαχο ταψί και να ελέγχω για τα επόμενα 40 με 45 λεπτά αν είναι έτοιμο, τρυπώντας την πίτα μέχρι τον πάτο με ένα πιρούνι. Όταν την ξεφούρνισα, το σιρόπι στο κλειστό φακελάκι είχε ήδη ξεπαγώσει και επικάλυψα με αυτό την επιφάνεια της Πορτοκαλόπιτας.

portokalopita alfa

 

Πρώτες ύλες που «απογειώνουν» τις παραδοσιακές συνταγές

 

Αν είσαι και εσύ το ίδιο… γλυκατζού με εμένα, αλλά θες να αποφύγεις τις πρόχειρες λύσεις του περιπτέρου ή τις τακτικές επισκέψεις στο ζαχαροπλαστείο, πρέπει να δοκιμάσεις ASAP τις τέσσερις νέες γλυκιές γεύσεις της alfa! Δεν έχει σημασία εάν είσαι πρωτάρα με τη μαγειρική, αφού τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις είναι εξίσου απλά και γρήγορα σε κάθε περίπτωση. Ζουμερή Σοκολατόπιτα, αφράτη Καρυδόπιτα και βελούδινη Γαλατόπιτα, είναι οι παραδοσιακές επιλογές, με τοπικές πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας, που θα κάνουν το σπίτι σου να μοσχομυρίζει τις ίδιες λαχταριστές μυρωδιές με την κουζίνα της γιαγιάς σου.

 

Πιο συγκεκριμένα, η Πορτοκαλόπιτα που επέλεξα εγώ, περιέχει αρωματικό ξύσμα πορτοκαλιού, εκλεκτό γιαούρτι Σερρών και τραγανή κρούστα από φύλλο alfa, η Καρυδόπιτα από την άλλη, το γλυκό που έχει ταυτιστεί όσο κανένα με την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και ενδείκνυται για όσους ακολουθούν μία χορτοφαγική διατροφή, περιλαμβάνει φρέσκια καρυδόψιχα, ελληνικό γιαούρτι Σερρών, κακάο, κανέλα και γαρίφαλο, ενώ η Γαλατόπιτα είναι το θρεπτικό σνακ «πλούσιο» σε αυθεντικό ελληνικό γάλα, που μπορείς να απολαμβάνεις όλες τις ώρες της ημέρας.

 

Κλείνοντας, μην ξεχνάς πως οι μέρες που #menoumespiti και ο ελεύθερος χρόνος που αυτές μας παραχωρούν, είναι η ιδανική ευκαιρία να ακολουθήσεις το παράδειγμά μου και να αναθεωρήσεις τη σχέση σου με την κουζίνα, βελτιώνοντας συγχρόνως και την ποιότητα της διατροφής σου. Πραγματοποιώντας σπιτικά γεύματα και γλυκά, όπως η Πορτοκαλόπιτα της alfa, δεν υπάρχει αμφιβολία πως το σπίτι σου θα μοσχομυρίζει σπιτικά αρώματα, που θα αφυπνίσουν την ικανή μαγείρισσα που κρύβεται μέσα σου!

 

#mosxomyrizoumeToSpiti

 

 

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά