Σουπιές γιουβέτσι: Νηστίσιμη και πεντανόστιμη συνταγή του πατέρα Επιφάνιου από το Άγιο Όρος


Σουπιές γιουβέτσι: Βρισκόμαστε σε περίοδο νηστείας. Μάλιστα διανύουμε την τελευταία εβδομάδα της νηστείας. Αυτή, δεν είναι άλλη από τη Μεγάλη Εβδομάδα. Όσο να ‘ναι, τη συγκεκριμένη εβδομάδα οι π…

...ερισσότεροι προσέχουμε λίγο περισσότερο τη διατροφή μας. Έτσι, οι νοικοκυρές μαγειρεύουν συνήθως νηστίσιμα φαγητά. Μία από τις επιλογές τους θα μπορούσαν να είναι και οι σουπιές γιοουβέτσι. Πρόκειται για ένα πεντανόστιμο και νηστίσιμο φαγητό, το οποίο θα ξετρελάνει όλη την...

Σουπιές γιουβέτσι: Βρισκόμαστε σε περίοδο νηστείας. Μάλιστα διανύουμε την τελευταία εβδομάδα της νηστείας. Αυτή, δεν είναι άλλη από τη Μεγάλη Εβδομάδα. Όσο να ‘ναι, τη συγκεκριμένη εβδομάδα οι περισσότεροι προσέχουμε λίγο περισσότερο τη διατροφή μας. Έτσι, οι νοικοκυρές μαγειρεύουν συνήθως νηστίσιμα φαγητά. Μία από τις επιλογές τους θα μπορούσαν να είναι και οι σουπιές γιοουβέτσι. Πρόκειται για ένα πεντανόστιμο και νηστίσιμο φαγητό, το οποίο θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια.

Σουπιές γιουβέτσι – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Σουπιές γιουβέτσι – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 1 κιλό σουπιές
– Μισό κιλό μανέστρα (κριθαράκι)
– 3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
– 200 γραμμάρια λάδι
– Αλάτι
– Πιπέρι μαύρο και κόκκινο
– Κύμινο
– 2 με 3 κουταλιές πελτές ντομάτας αραιωμένος

Σουπιές γιουβέτσι: Εκτέλεση συνταγής

– Ζεματάμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε κομματάκια.
– Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μια ανοιχτή κατσαρόλα και βάζουμε τον πελτέ αραιωμένο, τα μπαχαρικά και το αλάτι.
– Προσθέτουμε στη συνέχεια ένα λίτρο ζωμό από τις σουπιές και τα αφήνουμε όλα να πάρουν μια βράση.
– Μεταφέρουμε τα υλικά σε ένα ταψί ή πυρέξ κι εκεί βάζουμε επίσης το κριθαράκι και τις σουπιές και, όπως είναι, το τοποθετούμε στον φούρνο, τον οποίο έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς.
– Το αφήνουμε για σαρανταπέντε λεπτά μέσα στον φούρνο ώσπου το κριθαράκι να πιει όλο το ζουμί. Κάπου κάπου χρειάζεται να ανακατεύουμε το φαγητό για να μην κολλήσει.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά