Πεντανόστιμη μπουγάτσα με ζαχαρούχο γάλα!


Βρήκαμε για εσάς την τέλεια συνταγή για να φτιάξετε μπουγάτσα με ζαχαρούχο γάλα! Πρόκειται για μια εύκολη και γευστική συνταγή,που θα λατρέψετε και θα φτιάχνετε ξανά και ξανά. Κι αν γενικά αγαπάτε τις…


Βρήκαμε για εσάς την τέλεια συνταγή για να φτιάξετε μπουγάτσα με ζαχαρούχο γάλα! Πρόκειται για μια εύκολη και γευστική συνταγή,που θα λατρέψετε και θα φτιάχνετε ξανά και ξανά. Κι αν γενικά αγαπάτε τις συνταγές με ζαχαρούχο γάλα, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε την τέλεια σπιτική μερέντα.

Υλικά συνταγής:

  • 4 φύλλα κρούστας
  • 4 κ.σ. βούτυρο αγελάδος ή τύπου Κερκύρας
  • 3 αυγά
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 ποτήρι γάλα φρέσκο
  • 1 βανίλια
  • ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

μπουγάτσα

Εκτέλεση συνταγής:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς.

    Για τη κρέμα: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το φρέσκο γάλα και τη βανίλια και βράζουμε. Μόλις έλθει σε σημείο βρασμού χαμηλώνουμε τη φωτιά προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί τουλάχιστον για 2-3 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα ελαφρώς και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα.

  • Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο, αλείφουμε το καθένα με 1 κ.σ. βούτυρο, το πατσαβουριάζουμε και γεμίζουμε τον πάτο ενός μικρού ταψιού το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε για 10′ μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.
  • Απλώνουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθεί, να ροδίσει και να φουσκώσει. Βγάζουμε από το φούρνο και τη πασπαλίζουμε με ένα μικρό σουρωτήρι με άχνη και κανέλα και την απολαμβάνουμε ζεστή αμέσως μόλις βγει από το φούρνο. Κρύα χάνει τη χάρη της.

Πηγή: sintayes.gr

Λαχταριστό προφιτερόλ με ζαχαρούχο γάλα!

Μόλις ακούμε τη λέξη προφιτερόλ μας έρχεται απευθείας μια εικόνα στο μυαλό και μια μοναδική γεύση στο στόμα. Ένα γλυκό που όλοι αγαπάμε και δεν θα αλλάξει ποτέ! Το Athensmagazine.gr είναι εδώ σήμερα για να σου δείξει μια εναλλακτική συνταγή για προφιτερόλ με ζαχαρούχο γάλα. Αν πάλι ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που δεν αγαπούν και τόσο την σοκολάτα, ρίξε μια ματιά σε αυτή την πεντανόστιμη κρέμα καραμελέ με ζαχαρούχο γάλα. Πάμε, λοιπόν, να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής.

Υλικά

  • 1 κουτί άνθος αραβοσίτου
  • 7 φλιτζάνια γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
  • 500γρ κρέμα γάλακτος για σαντιγί

Κρέμα σοκολάτας:

  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 250γρ κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 250γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 300γρ σαβαγιάρ

προφιτερολ

Διαδικασία

  • Βήμα 1
    Αρχικά σε ένα μπωλ ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου, 1 φλυτζάνι γάλα, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Βήμα 2
    Στη συνέχεια βάζουμε μία κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί καλά κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μίγμα άνθους αραβοσίτου, ανακατεύουμε πολύ καλά, ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, συνεχίζουμε το δυνατό ανακάτεμα για 1 λεπτό περίπου και μόλις πάρει μία ωραία κρεμώδη υφή, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Βήμα 3
    Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να φτιάξουμε μία σφιχτή σαντιγύ και μόλις κρυώσει το μίγμα της κρέμας την χτυπάμε και αυτή λίγο στο μίξερ, ρίχνουμε το μίγμα της σαντιγής και συνεχίζουμε το ανακάτεμα απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Βήμα 4
    Σπάμε τα σαβαγιάρ σε 2-3 κομμάτια περίπου, τα βάζουμε σε ένα μπωλ, από πάνω βάζουμε τη μισή κρέμα, άλλη μία στρώση σαβαγιάρ, από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και βάζουμε το μπωλ στο ψυγέιο για να κρυώσει αρκετά.
  • Βήμα 5
    Κρέμα σοκολάτας: Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί καλά, μόλις ζεσταθεί η κρέμα ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Μόλις το μίγμα ετοιμστεί ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, ανακτεύουμε πολύ καλά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Βήμα 6
    Τέλος το μίγμα κρυώσει, βγάζουμε το μπωλ από το ψυγείο περιχύνουμε με την κρέμα σοκολάτας, το βάζουμε πάλι στο ψυγείο να παγώσει καλά και στολίζουμε με τη σαντιγύ και την τριμμένη σοκολάτα.

Πηγή: miam.gr


Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά