Πασπαλίζει το ψωμί του τοστ με ζάχαρη και κανέλα – Με αυτό που φτιάχνει θα σας τρέξουν τα σάλια!


Τα ρολάκια κανέλας είναι ένα γλυκό ιδιαίτερα αγαπητό και κατά τη δική μας γνώμη, το τέλειο πρωινό. Ο λόγος που το κάνει τόσο αγαπητό εκτός από τη μοναδική του γεύση είναι και το πόσο γρήγορα μπορείς ν…

...α το φτιάξεις. Σήμερα, το Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς την πιο εύκολη συνταγή για ρολάκια κανέλας με ψωμί του τοστ. Το γλυκό σας θα είναι έτοιμο στη στιγμή κι εσείς θα γλείφετε τα δάχτυλά σας. Κι επειδή ξέρουμε πως ο χρόνος είναι πολύτιμο αγαθό και γι' αυτό προτιμάμε τις γρήγορες...

Τα ρολάκια κανέλας είναι ένα γλυκό ιδιαίτερα αγαπητό και κατά τη δική μας γνώμη, το τέλειο πρωινό. Ο λόγος που το κάνει τόσο αγαπητό εκτός από τη μοναδική του γεύση είναι και το πόσο γρήγορα μπορείς να το φτιάξεις. Σήμερα, το Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς την πιο εύκολη συνταγή για ρολάκια κανέλας με ψωμί του τοστ. Το γλυκό σας θα είναι έτοιμο στη στιγμή κι εσείς θα γλείφετε τα δάχτυλά σας. Κι επειδή ξέρουμε πως ο χρόνος είναι πολύτιμο αγαθό και γι’ αυτό προτιμάμε τις γρήγορες συνταγές, δείτε εδώ πως θα φτιάξετε λαχταριστά μπισκότα κανέλας μέσα σε 20 λεπτά.

Υλικά:

  • 10-12 φέτες ψωμί του τοστ λευκό (μόνο ψύχα)
  • Κανέλα
  • Ζάχαρη κατά προτίμηση άχνη ζάχαρη
  • Βούτηρο λιωμένο

ρολάκια κανέλας

Εκτέλεση:

  • #1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160-180 βαθμούς
  • #2 Ανοίγουμε τις φετούλες με έναν πλάστη -τις περνάμε από πάνω να γίνουν πιο λεπτές.
  • #3. Βουτυρώνουμε και τις δυο πλευρές της κάθε φέτας με ένα πινέλο σιλικόνης
  • #4. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και φροντίζουμε να καλυφθεί καλά
  • #5 Διπλώνουμε τις φετούλες στη μέση από την μια και την άλλη σε πιττάκια και το ρολάρουμε.
  • #6. Πασπαλίζουμε πάλι με ζάχαρη και κανέλα και τοποθετούμε σε μια καλά βουτυρωμένη φόρμα για mini muffins.
  • #7. Τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά ανάλογα την δύναμη του κάθε φούρνου μέχρι να ροδίσουν

Tip: Προαιρετικά μπορούμε να τα περιχύσουμε με γλάσο (ζάχαρη άχνη & γάλα)

Πηγή: tilestwra.com

“Αλλιώτικό” τιραμισού με ψωμί του τοστ!

Το τιραμισού είναι ένα αυθεντικό ιταλικό γλυκό, κάτι το οποίο σημαίνει πως δεν έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη καθώς τα περισσότερα ιταλικά γλυκά είναι σχεδόν άγλυκα. Παρ’ όλα αυτά, στην Ελλάδα το λατρεύουμε και το τιμούμε ιδιαιτέρως όποτε το βρούμε Σήμερα, το Athensmagazine.gr είπε να κάνει τη ζωή σου λίγο πιο εύκολη και να σου βρει την πιο απλοποιημένη συνταγή για τιραμισού, αντί για μπισκότα σαβαγιάρ λοιπόν,θα χρειαστείς μόνο ψωμί του τοστ. Αν πάλι προτιμάς τα πιο παραδοσιακά γλυκίσματα, ρίξε μια ματιά σε αυτή τη συνταγή γα πασχαλινά κουλουράκια.

ΥΛΙΚΑ

  • 125g μασκαρπόνη
  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • 25 ml marsala
  • 3 αυγά
  • 80 ml γάλακτος
  • 1 εσπρέσο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 4 φέτες ψωμί
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • 2 κουτ. Σούπας βούτυρο
  • 3 κύβους μαύρη σοκολάτα

τιραμισού

OΔΗΓΙΕΣ

  • Ανακατέψτε τη μάσκαρπόνε και τη κρέμα και αφήστε την στην άκρη.
  • Ανακατέψτε τα αυγά, το γάλα, το εσπρέσο, το μαρσάλα και την βανίλια. Βυθίστε κάθε κομμάτι ψωμιού στο μείγμα.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο στο τηγάνι και, σε μέτρια φωτιά, τηγανίζουμε το γαλλικό τοστ και στις δύο πλευρές μέχρις ότου να πάρει ένα χρυσό χρώμα παντού.
  • Στρώστε το ψωμάκι με την χτυπημένη κρέμα, ψεκάστε με σοκολάτα,βάλτε ξανά φέτα του τοστ και κρέμα γάλακτος και περισσότερη σοκολάτα.

Πηγή: xrysessyntages.gr


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά