Πανεύκολο ψωμί στο σπίτι χωρίς μαγιά και αλεύρι που δεν παχαίνει


Σας βρήκαμε μια εξαιρετική συνταγή για σπιτικό ψωμί που όμως δεν έχει καθόλου μαγιά και αλεύρι μέσα! Θεωρείται αρκετά πιο υγιεινό και όλοι μας μπορούμε να το φτιάξουμε εύκολα στο σπίτι μας αυτές τις μ…

...έρες...Αν σας αρέσουν οι συνταγές με ψωμί δοκιμάστε και αυτή με το αγιορίτικο! Υλικά Συνταγής 1 φλ. ηλιόσπορο και κολοκυθόσπορο ανάμεικτα 1/2 φλ. λιναρόσπορο και σπόρους chia ανάμεικτα 1 φλ. ψιλοκομμένο καρύδι 1 ½ φ.λ νιφάδες βρώμης ολόκληρες χωρίς γλουτένη 1 κ.γλ. αλάτι (ανθός) 1...

Σας βρήκαμε μια εξαιρετική συνταγή για σπιτικό ψωμί που όμως δεν έχει καθόλου μαγιά και αλεύρι μέσα! Θεωρείται αρκετά πιο υγιεινό και όλοι μας μπορούμε να το φτιάξουμε εύκολα στο σπίτι μας αυτές τις μέρες…Αν σας αρέσουν οι συνταγές με ψωμί δοκιμάστε και αυτή με το αγιορίτικο!

Υλικά Συνταγής

  • 1 φλ. ηλιόσπορο και κολοκυθόσπορο ανάμεικτα
  • 1/2 φλ. λιναρόσπορο και σπόρους chia ανάμεικτα
  • 1 φλ. ψιλοκομμένο καρύδι
  • 1 ½ φ.λ νιφάδες βρώμης ολόκληρες χωρίς γλουτένη
  • 1 κ.γλ. αλάτι (ανθός)
  • 1 κ.σ. μέλι η πετιμέζι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ½ φλ. νερό περίπου

φτιάξτε ψωμί στο σπίτι

Εκτέλεση

  • Για το εύκολο ψωμί χωρίς μαγιά και χωρίς ζύμωμα, βάζουμε πρώτα όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε με κουτάλι.
  • Βάζουμε όλα τα υγρά υλικά σε μια κανάτα.
  • Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά κι ανακατεύουμε με κουτάλι. Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, ρίξτε λίγο νερό ακόμα ώστε να μπορείτε να ανακατέψετε καλά τα υλικά.
  • Λαδώνουμε μακρόστενη φόρμα του κέικ. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζουμε το μίγμα. Ισιώσουμε με κουτάλι την επιφάνεια του. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στον πάγκο να βραχούν τα υλικά καλά, να μουλιάσουν το λιγότερο για 2 ώρες, μέχρι και μια ολόκληρη νύχτα στο ψυγείο.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα. Ψήνουμε το ψωμί για περίπου 20 να σταθεροποιηθεί.
  • Το βγάζουμε από τη φόρμα με προσοχή να μην διαλυθεί και το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει καλά για περίπου 30′.
  • Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει τελείως όπως όλα τα ψωμιά.

Extra tip

Αν η φόρμα με το ψωμί έμεινε όλη νύχτα στο ψυγείο, πρέπει να την αφήσετε στον πάγκο, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το ψήσετε.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά