Η πιο λαχταριστή και νηστίσιμη μακαρονάδα με αντζούγιες!


Ποιος είπε τα νηστίσιμα γεύματα είναι άνοστα και άγευστα; Σίγουρα αν αγαπάς τις πλούσιες μακαρονάδες με κρέμα γάλακτος δεν θα μπορείς να τις φας αλλά έχεις άλλες τόσες πεντανόστιμες επιλογές που θα σε…

... κάνουν να... αλλαξοπιστήσεις! Σήμερα, το Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς την τέλεια νηστίσιμη μακαρονάδα με αντζούγιες, θα τη λατρέψεις τόσο που θα την τρως και μετά τη νηστεία. Κι αφού θα μπεις στη διαδικασία να μαγειρέψεις τα αγαπημένα σου ζυμαρικά, πριν ξεκινήσεις, δες εδώ το τέλειο...

Ποιος είπε τα νηστίσιμα γεύματα είναι άνοστα και άγευστα; Σίγουρα αν αγαπάς τις πλούσιες μακαρονάδες με κρέμα γάλακτος δεν θα μπορείς να τις φας αλλά έχεις άλλες τόσες πεντανόστιμες επιλογές που θα σε κάνουν να… αλλαξοπιστήσεις!

Σήμερα, το Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς την τέλεια νηστίσιμη μακαρονάδα με αντζούγιες, θα τη λατρέψεις τόσο που θα την τρως και μετά τη νηστεία. Κι αφού θα μπεις στη διαδικασία να μαγειρέψεις τα αγαπημένα σου ζυμαρικά, πριν ξεκινήσεις, δες εδώ το τέλειο κόλπο να σουρώσεις τα μακαρόνια σου στο λεπτό!

Υλικά

  • Μακαρόνια 1/2 πακέτο
  • Ελαιόλαδο 6 κουταλιές σούπας
  • Κρεμμύδι 1 μεγάλο
  • Σκόρδο 1 σκελίδα
  • Ντοματίνια 10 βελανίδι
  • Ντομάτα 5 κουταλιές της σούπας τριμμένη
  • Ζάχαρη 1 κουταλάκι
  • Ελιές 10 Καλαμών
  • Αντζούγιες 10
  • Αλάτι κατά προτίμηση
  • Πιπέρι κατά προτίμηση
  • Μπούκοβο κατά προτίμηση
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος

μακαρόνια με αντζούγιες

Εκτέλεση

  • Σε αλατισμένο νερό βράζω τα μακαρόνια για 4 λεπτά.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρω το κρεμμύδι, με το ελαιόλαδο, το σκόρδο και προσθέτω τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο, τις ελιές, τις αντζούγιες και 1 ποτήρι νερό από τα μακαρόνια και βράζω τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά.
  • Προσθέτω και τα μακαρόνια και τα βράζω για άλλα 3 λεπτά η μακαρονάδα γίνεται σούπερ .. στο τέλος προσθέτω και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή: daddy-cool.gr

4+1 μυστικά για τα τέλεια μακαρόνια!

Μακαρόνια! Μια λέξη και πολλοί αναστεναγμοί, οι περισσότεροι από αυτούς που κάνουν δίαιτα και τα στερούνται. Ποιος δεν αγαπάει τα μακαρόνια; Λατρεμένο γεύμα με άπειρους συνδυασμούς! Έχουν κι αυτά όμως τα μικρά τους. Για να απογειώσετε λοιπόν ακόμη και την πιο απλή μακαρονάδα εμείς σας φέρνουμε τα πέντε πιο απλά αλλά σημαντικά μυστικά που σίγουρα πρέπει να τους δώσετε σημασία!

Διάλεξε το σωστό σχήμα

Αν νομίζεις πως τα εκατοντάδες διαφορετικά σχήματα των ζυμαρικών, αποσκοπούν στο να μη τα βαριούνται οι Ιταλοί, κάνεις μεγάλο λάθος. Το σχήμα τους οφείλει να είναι συμβατό με τη σάλτσα που τα συνοδεύει, να βοηθάει δηλαδή να κάθεται πάνω τους. Γι’ αυτό και μια «μακαρονάδα με κιμά» δεν γίνεται με φαρφάλες, η «βότκα – σολομός» απαιτεί πάντοτε πένες, ενώ στα μανιτάρια «κάθονται» οι παπαρδέλες.

Ασ’ τα να βράσουν στο ζουμί τους

Όπως οτιδήποτε σχεδόν στη μαγειρική, έτσι και τα μακαρόνια, γίνονται πιο νόστιμα όταν βράζουν σε ζωμό αντί για νερό σκέτο. Προσοχή όμως: αν αποφασίσεις να ακολουθήσεις τη συμβουλή μας, αλάτισε λιγότερο απ’ όσο αν θα τα έβραζες σε νερό (η αλμυρότητα θα πρέπει να ανταγωνίζεται αυτή του θαλασσόνερου). Κι αυτό επειδή οι ζωμοί, ακόμη και οι homemade, περιέχουν πάντοτε αλάτι. Και πάντοτε το αλάτι πέφτει μόλις αρχίσει να βράζει το νερό. Αν θέλεις προσθέτεις και λίγο λάδι στο υγρό που βράζει.

Μετάγγιζε μακαρονόζουμο

Αν κατά τη διάρκεια του βρασμού ετοιμάζεις παράλληλα και τη σάλτσα, ρίξ’ της μερικές κουταλιές από το μακαρονόζουμο: η σάλτσα θα δέσει καλύτερα.

Bγάλ’ τα τη σωστή στιγμή

Αν θες υπάκουσε τους χρόνους που δίνουν οι κατασκευαστές, αφαιρώντας όμως ένα λεπτό. Αν δε θες, ξεκίνα να πετάς τα μακαρόνια σε οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια για να διαπιστώσεις εάν κολλάνε ή δοκίμασε ένα (αφού προηγουμένως το κρυώσεις, ώστε να μην πάει αμάσητο κάτω). Ακόμη όμως κι αν είσαι φανατικός θιασώτης των «νιανιά» ζυμαρικών που φτιάχνει η γιαγιά σου, βγαλ’ τα σε σκληρό al dente. Αν φτιάχνεις σάλτσα, ξέχνα τα σουρωτήρια: με μια λαβίδα να τα μεταφέρεις στο τηγάνι που βράζει η σάλτσα, χωρίς να τα τινάξεις, ώστε να φύγουν τα ζουμιά τους.

Το πέρασμα απ’ το τηγάνι

Είναι, ίσως, το πιο κλασικό μάντρα της μαγειρικής: η μακαρονάδα βράζει στην κατσαρόλα, τελειώνει όμως στο τηγάνι. Σ’ αυτό θα δέσει με τη σάλτσα, σ’ αυτό θα φτάσει στο τέλειο σημείο που τα τρως. Εκεί θα προσθέσεις λίγη παρμεζάνα (την υπόλοιπη στο πιάτο σου) και από εκεί θα τα σερβίρεις αμέσως, να αχνίζουν.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά