5+1 μυστικά των γιαγιάδων για να “γιατρέψετε” τον βήχα


Σε έχει πιάσει ένας απλός βήχας και δεν θέλεις να πας φαρμακείο λόγω της απαγόρευσης; Σου βρήκαμε 5+1 μυστικά που έκαναν παλιά οι γιαγιάδες μας για να “γιατρευτούν”.Καταλαβαίνουμε πως οι μετακινήσεις …

...� αυτόν τον καιρό είναι αρκετά δύσκολες γι αυτό θέλουμε να σου πούμε πως τον απλό βήχα μπορείς να τον καταπολεμήσεις με υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου! Είμαστε σίγουροι πως μέχρι τώρα δεν το γνώριζες. ...

Σε έχει πιάσει ένας απλός βήχας και δεν θέλεις να πας φαρμακείο λόγω της απαγόρευσης; Σου βρήκαμε 5+1 μυστικά που έκαναν παλιά οι γιαγιάδες μας για να “γιατρευτούν”.

Καταλαβαίνουμε πως οι μετακινήσεις αυτόν τον καιρό είναι αρκετά δύσκολες γι αυτό θέλουμε να σου πούμε πως τον απλό βήχα μπορείς να τον καταπολεμήσεις με υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου! Είμαστε σίγουροι πως μέχρι τώρα δεν το γνώριζες.

Θυμάρι

Το θυμάρι αποτελεί εγκεκριμένη θεραπεία για το βήχα και φάρμακο για τις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού, τη βρογχίτιδα και τον κοκκύτη. Ο λόγος είναι ότι τα μικροσκοπικά φύλλα του είναι γεμάτα με ενώσεις που καταστέλλουν τον βήχα. Τα φλαβονοειδή που περιέχει το θυμάρι χαλαρώνουν τον τραχειακό μυ που εμπλέκεται στο βήχα, ενώ συμβάλλει στη μείωση της φλεγμονής και των πονοκεφάλων. Για να φτιάξετε αφέψημα με θυμάρι, ανακατέψτε 2 κουταλάκια του γλυκού θρυμματισμένα φύλλα σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό. Αφήστε το για 10 λεπτά σκεπασμένο και στη συνέχεια σουρώστε το και πιείτε το.

Ζεστό γάλα

Ένας πολύ δημοφιλές κατασταλτικό του βήχα είναι ένα φλιτζάνι ζεστό γάλα στο οποίο θα προσθέσετε λίγο μέλι.

Μαύρο πιπέρι για τον παραγωγικό βήχα

Το μαύρο πιπέρι διεγείρει την κυκλοφορία και τη ροή βλέννας. Το μέλι είναι ένα φυσικό κατασταλτικό του βήχα και ήπιο αντιβιοτικό. Για να φτιάξετε το αφέψημα, τοποθετήστε 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και 2 κουταλιές της σούπας μέλι σε ένα φλιτζάνι. Γεμίστε με βραστό νερό και αφήστε το καλυμμένο για 15 λεπτά. Το αφέψημα λειτουργεί καλύτερα σε παραγωγικό βήχα και δεν είναι κατάλληλο για ξηρό βήχα.

Λιναρόσποροι, μέλι και λεμόνι

Όταν οι λιναρόσποροι βράσουν σε νερό, παράγουν μια παχιά γέλη που διευκολύνει το λαιμό και μειώνει τη δυσφορία του βρογχικού σωλήνα. Το μέλι και το λεμόνι δρουν ως ήπια αντιβιοτικά, κάνοντας αυτό το σιρόπι εξαιρετικά χαλαρωτικό. Για να φτιάξετε αυτό το σπιτικό φάρμακο, βράζετε 2 με 3 κουταλιές σπόρους λιναριού σε 1 φλιτζάνι νερό μέχρι να γίνει παχύρρευστο. Στη συνέχεια προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας μέλι και χυμό λεμονιού. Λαμβάνετε μία κουταλιά της σούπας, όπως θα κάνατε με ένα σιρόπι για τη θεραπεία του βήχα.

Λεμόνι για γρήγορη ανακούφιση

Πάρτε ένα τέταρτο φρέσκου λεμονιού, πασπαλίστε το με μαύρο πιπέρι και αλάτι και πιπιλίστε το για γρήγορη ανακούφιση. Εάν δεν μπορείτε να φάτε απευθείας το λεμόνι, δοκιμάστε να πιείτε νερό με λεμόνι, που έχει έτσι κι αλλιώς πολλά οφέλη για τον οργανισμό.

Αμύγδαλα

Σύμφωνα με κάποιες τοπικές παραδόσεις, τα αμύγδαλα βοηθούν στην ανακούφιση των βρογχικών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένου του βήχα. Ανακατέψτε μερικά κουταλάκια του γλυκού αμυγδαλόσκονη σε χυμό πορτοκάλι και πιείτε το σαν φυσική θεραπεία για το βήχα.

Ωστόσο, δες εδώ τις 9 χρυσές συμβουλές για να μείνεις υγιής τώρα που είσαι σε καραντίνα!

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

3+1 σημάδια που “φωνάζουν” πως έχετε καρκίνο στον πνεύμονα

Σαρκοπενία: Μήπως έχεις κι εσύ τη νέα πάθηση που “σαρώνει”;

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά