Γαλατόπιτα της γιαγιάς με άρωμα πορτοκαλιού, κανέλα και πασπαλισμένη με καστανή ζάχαρη


    Ένα υπέροχο, παραδοσιακό γλυκό με άρωμα πορτοκαλιού και κανέλα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για μπανανογλυκό ψυγείου με σοκολάτα και ζαχαρούχο γάλα.Εύκολο και λαχταριστό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μπανάνα. Ένας συνδυασμός που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για μπισκοτόπιτα με πραλίνα.Πηγή: gastronomos.gr

    ...με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα που έχουμε αποσύρει από τη φωτιά. Προσθέτουμε και το βούτυρο μέσα στη κρέμα. Βουτυρώνουμε ένα...

    Ένα υπέροχο, παραδοσιακό γλυκό με άρωμα πορτοκαλιού και κανέλα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για μπανανογλυκό ψυγείου με σοκολάτα και ζαχαρούχο γάλα.

    • 1 1/2 λίτρο γάλα
    • 400 γρ. ζάχαρη καστανή
    • 200 γρ. σιμιγδάλι
    • ελάχιστο αλάτι
    • ξύσμα πορτοκαλιού ή 2 βανίλιες
    • 4 αυγά (βιολογικής γεωργίας)
    • κανέλα
    • 150 γρ. βούτυρο (βιολογικής προέλευσης)
    • Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια.
    • Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
    • Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα που έχουμε αποσύρει από τη φωτιά.
    • Προσθέτουμε και το βούτυρο μέσα στη κρέμα.
    • Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα, ψήνουμε τη γαλατόπιτα για περίπου 40 με 45 λεπτά στους 180 C.
    • Τη σερβίρουμε ζεστή αλλά και κρύα πασπαλίζοντας τη με κανέλα και λίγο ζάχαρη καστανή.

    Γαλατόπιτα της γιαγιάς με άρωμα πορτοκαλιού, κανέλα και πασπαλισμένη με καστανή ζάχαρη

    Μπανανένιο γλυκο ψυγείου με σοκολάτα, ζαχαρούχο γάλα και 3 ακόμα υλικά έτοιμο σε 5′

    Εύκολο και λαχταριστό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μπανάνα. Ένας συνδυασμός που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για μπισκοτόπιτα με πραλίνα.

    • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)
    • 1 συσκευασία μόρφατ
    • 1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
    • 4 μπανάνες, ώριμες, μεσαίου μεγέθους
    • 100 γρ. τρούφα
    • 1 κουβερτούρα, τριμμένη στη χοντρή μεριά του τρίφτη
    • Για το γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μπανάνα ξεκινάμε και χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, το ζαχαρούχο γάλα με τη μόρφατ, μέχρι να γίνουν σαν σαντιγί.
    • Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας σε ένα μπολ τα μπισκότα και κόβουμε τις μπανάνες σε μικρά κομματάκια.
    • Προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε καλά.
    • Καλύπτουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο (για 2 ώρες).
    • Πασπαλίζουμε το γλυκό με την τριμμένη σοκολάτα.
    • Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.

    Μπανανένιο γλυκο ψυγείου με σοκολάτα, ζαχαρούχο γάλα και 3 ακόμα υλικά έτοιμο σε 5'

    Πηγή: gastronomos.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά