Δροσερό γλυκό ψυγείου με δυο υλικά και λίγες θερμίδες


Οικονομικά δεν είσαι καλά, ωστόσο σε έχουν πιάσει λιγούρες; Αυτό το γλυκό πρόκειται να στις εξαφανίσει. Είναι γλυκό ψυγείου και χρειάζεται μόνο δυο υλικά για να φτιάξεις την συνταγή, ενώ έχει λίγες θε…

...ρμίδες. Είναι πολύ δροσερό και αν βιάζεται να κάνεις ένα γλυκό είναι το πιο γρήγορο. Το συγκεκριμένο γλυκό μάλιστα, μπορεί να βγει σε ότι γεύση θέλεις εσύ, μιας και το ένα υλικό που θα χρειαστεί βρίσκεται σε συσκευασία στα super market και το τρώγαμε αρκετά συχνά όταν ήμασταν σε μικρότερη...

Οικονομικά δεν είσαι καλά, ωστόσο σε έχουν πιάσει λιγούρες; Αυτό το γλυκό πρόκειται να στις εξαφανίσει. Είναι γλυκό ψυγείου και χρειάζεται μόνο δυο υλικά για να φτιάξεις την συνταγή, ενώ έχει λίγες θερμίδες. Είναι πολύ δροσερό και αν βιάζεται να κάνεις ένα γλυκό είναι το πιο γρήγορο.

Το συγκεκριμένο γλυκό μάλιστα, μπορεί να βγει σε ότι γεύση θέλεις εσύ, μιας και το ένα υλικό που θα χρειαστεί βρίσκεται σε συσκευασία στα super market και το τρώγαμε αρκετά συχνά όταν ήμασταν σε μικρότερη ηλικία.

Υλικά

  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 φακελάκια ζελέ διάφορα χρώματα
  • 4 ποτήρια ζεστό νερό (200ml το καθένα)
  • 2 φακελάκια ζελατίνη των 10 γρ

Η Εκτέλεση του για το γλυκό ψυγείου

Διαλύουμε τα τρία φακελάκια ζελέ σε 200 ml ζεστό νερό (δεν βάζουμε κρύο)..σε τρία διαφορετικά σκεύη και τα βάζουμε στο ψυγείο για να πήξουν καλά. Αν τα βάλουμε όλο το βράδυ ακόμα καλύτερα. Όταν τα βγάλουμε απο το ψυγείο τα κόβουμε σε κυβάκια.

Το τελευταίο φακελάκι ζελέ που μας έμεινε το διαλύουμε και αυτο σε 200 ml ζεστό νερό.Διαλύουμε τη ζελατίνη σε 8 κ.σ. κρύο νερό και περιμένουμε 4 λεπτά να φουσκώσει και τη ρίχνουμε στο ζεστό ζελέ ανακατεύοντας να πάει παντού.

Χτυπάμε το γιαούρτι να αφρατέψει και προσθέτουμε το τελευταίο ζελέ μέσα στο γιαούρτι. Αφήνετε 10λ να πέσει η θερμοκρασία ανακατεύοντας. Ρίχνουμε τα κομμάτια του ζελέ και ανακατεύουμε απαλά. Βάζουμε στο πυρέξ και μετά στο ψυγείο να παγώσει για μερικές ώρες.

Αν ωστόσο σου αρέσει περισσότερο η σοκολάτα, Φτιάξε στο π και φ, εύκολο γλυκό ψυγείου με υλικά που σίγουρα έχει στο ψυγείου και στα ντουλάπια σου. Μερικά από αυτά είναι, μπανάνες, μπισκότα και κρέμα γάλακτος.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Πάστα ψυγείου με κέικ σοκολάτας και τρούφα

Εύκολο γλυκό ψυγείου με πτι μπερ και γκοφρέτα

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά