Μοσχοβολιστή συριανή τυρόπιτα με μυζήθρα και μέλι – Το μυστικό της νοστιμιάς σε 1 υλικό!


    Πρόκειται για μια διαφορετική εκδοχή τυρόπιτας με μέλι και αρωματικά υλικά που απογειώνουν τη γεύση και σε ταξιδεύει σε άλλα μέρη. Είναι η παραδοσιακή συνταγή της συριανής τυρόπιτας και μια γευστική εμπειρία που πρέπει οπωσδήποτε να γευτείτε. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για ξεχωριστή τυρόπιτα της Μακεδονίτισσας γιαγιάςΤο Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με ακόμα μια συνταγή για τυρόπιτα, όπ…

    ...�ιλό) 2 κοφτές κουταλιές της σούπας κανέλλα 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι 1 κουταλιά σούπας μέλι Ξύσμα πορτοκαλιού Σε ένα μπολ λιώνουμε το τυρί με το χέρι και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, τα αυγά, την κανέλλα, το χυμό, το μέλι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά χτυπώντας με...

    Πρόκειται για μια διαφορετική εκδοχή τυρόπιτας με μέλι και αρωματικά υλικά που απογειώνουν τη γεύση και σε ταξιδεύει σε άλλα μέρη. Είναι η παραδοσιακή συνταγή της συριανής τυρόπιτας και μια γευστική εμπειρία που πρέπει οπωσδήποτε να γευτείτε. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για ξεχωριστή τυρόπιτα της Μακεδονίτισσας γιαγιάς

    • 12 αυγά
    • 1 πακέτο ζάχαρη
    • 1 κεφάλι ντόπια ανάλατη μυζήθρα (περίπου1 κιλό)
    • 2 κοφτές κουταλιές της σούπας κανέλλα
    • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
    • 1 κουταλιά σούπας μέλι
    • Ξύσμα πορτοκαλιού
    • Σε ένα μπολ λιώνουμε το τυρί με το χέρι και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, τα αυγά, την κανέλλα, το χυμό, το μέλι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
    • Ανακατεύουμε καλά χτυπώντας με μίξερ, ώσπου αυτά γίνουν ένα μείγμα.
    • Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα των υλικών μέσα σε αυτό.
    • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1-1,5 ώρα.

    Συνταγή για συριανή τυρόπιτα

    Τυρόπιτα περέκ: Η ποντιακή λιχουδιά που είναι σκέτη απόλαυση!

    Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με ακόμα μια συνταγή για τυρόπιτα, όπως η χθεσινή που σας ξετρέλανε!

    Πάμε να την δούμε αναλυτικά παρακάτω:

    Η τυρόπιτα είναι ένα από τα πιο διάσημα γρήγορα και χορταστικά φαγητά της ελληνικής κουζίνας.

    Υπάρχουν χιλιάδες παραλλαγές. Με φύλλο κρούστας, με σφολιάτα, με κανταΐφι, με αλεύρι, με ζύμη, με ό,τι τραβάει η ψυχή σας γενικότερα. Φυσικά μπορείτε να παίξετε και με τα τυριά, αν και η φέτα μαζί με μυζήθρα είναι ίσως ο πιο αχτύπητος συνδυασμός. Αν είστε σε πιο εφηβική διάθεση, πιθανότατα θα είστε και φαν των κίτρινων τυριών και αυτών που λιώνουν όταν την κόβετε.

    Σε όποια εκδοχή κι αν την προτιμάτε, η τυρόπιτα μπορεί να αποτελέσει πλήρες γεύμα, πρωινό, σνακ ή βραδινό.

    Μια από τις πιο νόστιμες, τραγανές και πιο light εκδοχές της είναι η τυρόπιτα με φύλλα περέκ. Τα παραδοσιακά δηλαδή φύλλα του Πόντου που μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα με ντέλι προϊόντα ή παραδοσιακά ποντιακά.
    Τα περέκ είναι φυλλαράκια που αν τα τοποθετήσεις σωστά, δίνουν ένα άκρως τραγανό αποτέλεσμα και το ταψί αδειάζει χωρίς να το καταλάβει κανείς.

    8 φύλλα περέκ
    200 γρ. μαλακιά φέτα σε κομματάκια
    100 γρ. μυζήθρα
    200 γρ. βούτυρο light ή ελαιόλαδο

    Bρέχουμε την επιφάνεια των φύλλων και από τις δυό πλευρές και συνεχίζουμε ζεσταίνοντας λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο στο τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί βάζουμε το πρώτο φύλο και λίγο βούτυρο από πάνω (να πάει παντού) ή ελαιόλαδο.
    Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το δεύτερο, το τρίτο, μέχρι και το προτελευταίο φύλλο. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από κάτω. Τότε, γυρίζουμε τα φύλλα (όπως την ομελέτα) από την άλλη πλευρά -μπορείτε και με τη βοήθεια ενός πιάτου.

    Μόλις γυρίσουμε τα φύλλα, τα ανοίγουμε στη μέση και βάζουμε σε όλη την επιφάνεια το τυράκι, βούτυρο και ξανασκεπάζουμε. Βάζουμε το τελευταίο φύλο και βουτυρώνουμεω. Μόλις πάρει χρώμα από κάτω, ξαναγυρίζουμε όλη την πίτα.

    Μόλις την βγάλουμε, την αφήνουμε για λίγο στο τραπέζι (όσο προλαβαίνουμε) και σερβίρουμε.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά