Γλυκό ψυγείου «πύραυλος»: Νηστίσιμο σοκολατένιο μπισκοτογλυκό που θα σας απογειώσει


    Σαρακοστιανό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μπισκότα που θα απογειώσει γευστικά τον ουρανίσκο σας. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για ανοιξιάτικο γλυκό ψυγείου με μπισκότα και ζελέ.Για τη σοκολατένια κρέμα:Για τη στρώση μπισκότου:Γλυκιά και κρεμώδης, βίγκαν τάρτα με γάλα καρύδας και μπανάνες. Το απόλυτο επιδόρπιο εν μέσα Σαρακοστής για όσους νηστεύουν ή και όχι. Με την ευκαιρία, δείτε την συντα…

    ...τυρο Για τη στρώση μπισκότου: 250 γρ. μπισκότα της επιλογής μας (χωρίς γέμιση), αλεσμένα σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) 90 γρ. λάδι καρύδας ή φυτικό βούτυρο Πριν ξεκινήσουμε την κρέμα, ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη μεταφέρουμε σε μπολάκι, για να την έχουμε έτοιμη. Σε...

    Σαρακοστιανό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μπισκότα που θα απογειώσει γευστικά τον ουρανίσκο σας. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για ανοιξιάτικο γλυκό ψυγείου με μπισκότα και ζελέ.

    Για τη σοκολατένια κρέμα:

    • 1 κουβερτούρα κλασική (200 γρ.)
    • 800 ml παχύρρευστο γάλα καρύδας (σε κονσέρβα)
    • 50 γρ. corn flour
    • 45 γρ. κακάο
    • 70-100 γρ. μαύρη ζάχαρη (αναλόγως πόσο γλυκό το θέλουμε)
    • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    • 25 γρ. φυτικό βούτυρο

    Για τη στρώση μπισκότου:

    • 250 γρ. μπισκότα της επιλογής μας (χωρίς γέμιση), αλεσμένα σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι)
    • 90 γρ. λάδι καρύδας ή φυτικό βούτυρο

    Γλυκό ψυγείου «πύραυλος»: Νηστίσιμο σοκολατένιο μπισκοτογλυκό που θα σας απογειώσει

    • Πριν ξεκινήσουμε την κρέμα, ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη μεταφέρουμε σε μπολάκι, για να την έχουμε έτοιμη.
    • Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα καρύδας, το κορν φλάουρ, το κακάο και τη μαύρη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
    • Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια για 6-8 λεπτά, μέχρι το μείγμα να πάρει μια βράση και να πήξει από το κορν φλάουρ.
    • Κλείνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με σύρμα μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
    • Συνεχίζουμε με το εκχύλισμα βανίλιας και το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν.
    • Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για 10-12 λεπτά.
    • Ετοιμάζουμε τη στρώση μπισκότου.
    • Βάζουμε τα αλεσμένα μπισκότα σε μπολ.
    • Λιώνουμε το λάδι καρύδας (ή το φυτικό βούτυρο) σε κατσαρολάκι και το ρίχνουμε στα αλεσμένα μπισκότα.
    • Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι μέχρι να σχηματιστεί τριφτό μείγμα.
    • Κρατάμε 1-2 κουταλιές από το μείγμα στην άκρη, για την επικάλυψη.
    • Πιέζουμε το μισό από το υπόλοιπο μείγμα μπισκότου, να εφαρμόσει στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε.
    • Ανακατεύουμε καλά με σύρμα την κρέμα (που εντωμεταξύ έχει κρυώσει λίγο) και απλώνουμε ομοιόμορφα τη μισή, πάνω στο μπισκότο.
    • Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα μπισκότου σε όλη την επιφάνειά της και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα, ισιώνοντας προσεκτικά την επιφάνειά της.
    • Πασπαλίζουμε διάσπαρτα με το μείγμα μπισκότου που κρατήσαμε για την επικάλυψη.
    • Εφαρμόζουμε προσεκτικά διάφανη μεμβράνη πάνω στην επιφάνεια του γλυκού, το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για λίγη ώρα και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν το σερβίρουμε για να κρυώσει και να σφίξει καλά.

    Σαρακοστιανή απόλαυση: Vegan τάρτα με κρεμώδη γέμιση μπανάνας και καρύδας έτοιμη σε 15′

    Γλυκιά και κρεμώδης, βίγκαν τάρτα με γάλα καρύδας και μπανάνες. Το απόλυτο επιδόρπιο εν μέσα Σαρακοστής για όσους νηστεύουν ή και όχι. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για λεμονόπιτα με 5 υλικά.

    Ζύμη

    • 28 vegan γεμιστά μπισκότα με κρέμα βανίλιας (τα αναζητάμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
    • 80 γρ. μαργαρίνη + λίγη ακόμα για το σκεύος

    Κρέμα

    • 3 κουτ. σούπας νισεστέ
    • 1/2 κούπα (100 γρ.) ζάχαρη
    • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
    • 400 ml γάλα καρύδας *
    • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

    Γαρνίρισμα

    • 3-4 μπανάνες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες (τις κόβουμε την τελευταία στιγμή, για να μη μαυρίσουν)
    • 2 κουτάκια κρέμα καρύδας των 400 ml (τα αφήνουμε στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ)
    • 3 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη κανέλα, για πασπάλισμα

    Σαρακοστιανή απόλαυση: Vegan τάρτα με κρεμώδη γέμιση μπανάνας και καρύδας έτοιμη σε 15'

    • Για τη vegan τάρτα με κρέμα καρύδας και μπανάνα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175-180°C.
    • Σε πολυκόφτη ρίχνουμε τα μπισκότα και τα χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν. Τα αδειάζουμε σε βαθύ μπολ.
    • Αλείφουμε με λίγη μαργαρίνη το εσωτερικό μιας ταρτιέρας διαμέτρου 22 εκ. και απλώνουμε το μείγμα των μπισκότων. Φροντίζουμε να πιέσουμε πολύ καλά το μείγμα στον πάτο και στα τοιχώματα της φόρμας μας, ώστε να έχει ομοιόμορφο πάχος και να μην υπάρχουν κενά, και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
      Κρέμα
    • Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε με το σύρμα το νισεστέ, τη ζάχαρη, το αλάτι και το γάλα καρύδας.
    • Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ζεσταίνουμε την κρέμα, ανακατεύοντάς τη συχνά, μέχρι να πήξει και να κάνει φουσκάλες.
    • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας (αν το βάλουμε). Ανακατεύουμε.
    • Μεταφέρουμε σε μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί (περίπου 1 ώρα).
    • Βγάζουμε τις κονσέρβες με την κρέμα καρύδας από το ψυγείο με προσοχή, χωρίς να τις ανακινήσουμε.
    • Ανοίγουμε το πρώτο κουτάκι και θα παρατηρήσουμε ότι το μείγμα μέσα έχει διαχωριστεί.
    • Με προσοχή θα βγάλουμε από το κουτάκι μόνο την κρέμα καρύδας και όχι το νερό που βρίσκεται στον πάτο του κουτιού.
    • Θα την αδειάσουμε σε δοσομετρητή και θα μετρήσουμε ώστε να έχουμε 400 ml. Σε περίπτωση που δεν είναι αρκετό το ένα κουτάκι, τότε ανοίγουμε και το δεύτερο.
    • Βάζουμε την κρέμα καρύδας στο μπολ του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη «σαντιγί».
    • Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε ξανά μέχρι να ενσωματωθεί. Βάζουμε τη «σαντιγί» στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
    • Μόλις η κρέμα που είχαμε φτιάξει και βάλει στο ψυγείο κρυώσει και είναι σχετικά πηχτή, τη βγάζουμε και της προσθέτουμε τη μισή από τη «σαντιγί» και ανακατεύουμε απαλά.

    Πηγή: gastronomos.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά