Φτιάξε vegan καλτσόνε στο λεπτό – Η συνταγή που θα αγαπήσουν όλοι


    Αν είσαι και εσύ vegan και ψάχνεις το ιδανικό σνακ για τις απογευματινές σου ώρες, τότε σου έχουμε απάντηση. Φτιάξε καλτσόνε στο λεπτό, με αυτή τη συνταγή που θα αγαπήσουν όλοι.Αγαπάς την πίτσα, αλλά …

    ...δεν θες να τρως κάθε μέρα το ίδιο και το ίδιο; Μεταξύ μας, η πίτσα δεν είναι και το πιο υγιεινό φαγητό, ωστόσο σου έχουμε λύση ώστε να έχεις ένα πιο μίνι version από το αγαπημένο σου σνακ, όπου μπορείς να εστιάσεις στην γευστική γέμιση. ...

    Αν είσαι και εσύ vegan και ψάχνεις το ιδανικό σνακ για τις απογευματινές σου ώρες, τότε σου έχουμε απάντηση. Φτιάξε καλτσόνε στο λεπτό, με αυτή τη συνταγή που θα αγαπήσουν όλοι.

    Αγαπάς την πίτσα, αλλά δεν θες να τρως κάθε μέρα το ίδιο και το ίδιο; Μεταξύ μας, η πίτσα δεν είναι και το πιο υγιεινό φαγητό, ωστόσο σου έχουμε λύση ώστε να έχεις ένα πιο μίνι version από το αγαπημένο σου σνακ, όπου μπορείς να εστιάσεις στην γευστική γέμιση.

    TIPS: Για καλύτερα αποτελέσματα, βεβαιώσου ότι δεν γεμίζεις υπερβολικά τα καλτσόνε σου και ότι οι άκρες είναι “κλειδωμένες” για να μηνυπάρξουν διαρροές.

    ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

    • 2 κουταλάκια παρθένο ελαιόλαδο
    • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο λευκό κρεμμύδι
    • 3 φλιτζάνια φύλλα σπανάκι
    • Αλατοπίπερο
    • 2-3 μεγάλα κομμάτια ψητά κόκκινη πιπεριά, κομμένα σε φέτες
    • βασιλικός, ψιλοκομμένο
    • Αλεύρι ολικής αλέσεως ή κανονική ζύμη πίτσας
    • 1/2 φλιτζανιού σάλτσα μαρινάρας
    • 2/3 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα
    • 1 αυγό

    Πως να φτιάξεις το τέλειο vegan καλτσόνε στο λεπτό

    Σε ένα μεγάλο ταψί και μέτρια φωτιά, τσιγάρισε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Μαγείρεψε για 5 λεπτά, έως ότου τα κρεμμύδια είναι διαφανή. Πρόσπεσε ψιλοκομμένο σπανάκι και ανακάτεψε, για 3 έως 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι.

    Πρόσθεσε το αλάτι και το πιπέρι. Ανακάτεψε τις κόκκινες πιπεριές και το βασιλικό και μετάφερέ τα σε ένα μικρό μπολ. Διαχώρισε τη ζύμη πίτσας σε 8 κομμάτια και κάθε ένα σε ένα μικρό στρογγυλό, περίπου 1/4-ιντσών παχύ ή λιγότερο.

    Γέμισε το κέντρο κάθε καλτσόνε με μια κουταλιά μαρινάρας, τα λαχανικά και μερικά κομμάτια μοτσαρέλα. Δίπλωσέ το στο μισό, σφίγγοντας τις άκρες με ένα πιρούνι για να είναι κλειστές και σχημάτισε ένα σχήμα μισού φεγγαριού. Ανακάτεψε το αυγό σε ένα μικρό μπολ και π΄έρασέ το πάνω από κάθε καλτσόνε.

    Ρυθμίστε τη φριτέζα στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε τα καλτσόνε. Ψήσε για περίπου 10 λεπτά, γυρίζοντας τα ώστε να ψηθούν και από τις δύο μεριές. Σέρβιρε με επιπλέον σάλτσα μαρινάρας. Αν πάλι δεν σε τρελαίνει η πίτσα και είσαι πιο πολύ φαν των μπέργκερ, σου έχουμε και το απόλυτο veggie burger. Θα το λατρέψεις!

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Φτιάξε μίνι πατάτες αέρος – Θα τις αγαπήσουν όλοι στην οικογένεια

    Έχεις πρόβλημα με το πρωινό; Φτιάξε το τέλειο μπουρίτο και θα γλείφεις και τα δάχτυλά σου!

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά