Καθαρά Δευτέρα και λαχταριστές γαρίδες – Το πιάτο που δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι σας


    Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και εμείς σας βρήκαμε το πιο πρωτότυπο πιάτο ώστε να δώσετε μια διαφορετική πινελιά στις γεύσεις σας. Και αυτό που θα “αλλάξουμε” είναι οι λαχταριστές γαρίδες, που δεν πρέπε…

    ...ι να λείπουν από το τραπέζι σας.Και τι είναι αυτό που θα το διαφοροποιήσει; Το γάλα καρύδας. Τώρα μπορείτε να συνδυάσετε την τροπική γλυκύτητα της καρύδας με τις "ευαίσθητες" γεύσεις της γαρίδας σε αυτό το εντυπωσιακό σνακ. ...

    Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και εμείς σας βρήκαμε το πιο πρωτότυπο πιάτο ώστε να δώσετε μια διαφορετική πινελιά στις γεύσεις σας. Και αυτό που θα “αλλάξουμε” είναι οι λαχταριστές γαρίδες, που δεν πρέπει να λείπουν από το τραπέζι σας.

    Και τι είναι αυτό που θα το διαφοροποιήσει; Το γάλα καρύδας. Τώρα μπορείτε να συνδυάσετε την τροπική γλυκύτητα της καρύδας με τις “ευαίσθητες” γεύσεις της γαρίδας σε αυτό το εντυπωσιακό σνακ.

    Για να εξοικονομήσετε χρόνο βάλτε τα στην φριτέζα σας και εξασφαλίστε ένα ομοιογενές, τραγανό φλοιό που δεν “καταρρέει”. Μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε αυτή τη συνταγή για να δημιουργήσετε και άλλα τραγανά σνακ όπως κοτομπουκίτσες.

    Υλικά

    • 1/2 φλιτζάνι καρύδα χωρίς ζάχαρη
    • 1/4 φλιτζάνι γάλα καρύδας σε κονσέρβα
    • 1/2 φλιτζάνι Πάνκο
    • 1 κιλό γαρίδες, καθαρισμένες
    • αλάτι
    • πιπέρι

    Εκτέλεση

    Σε χαμηλή φωτιά, ψήστε την καρύδα για μερικά λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσει. Προσθέστε γάλα καρύδας σε ένα ρηχό μπολ. Σε ένα δεύτερο ρηχό μπολ, συνδυάστε το Πάνκο και τη φρυγανισμένη καρύδα και ανακατέψτε.

    Πάρτε τη γαρίδα (στεγνή), βουτήξτε την στο γάλα καρύδας, και στη συνέχεια στο μίγμα Πάνκο. Προθερμάνετε τη φριτέζα στους 200 βαθμούς.

    Τοποθετήστε τη γαρίδα στη φριτέζα σε ένα μόνο στρώμα, και εάν χρειάζεται, βάλτε τες σε παρτίδες. Τηγανίστε τα για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίξτε το αλάτι και το πιπέρι και είστε έτοιμοι για το πιο λαχταριστό γεύμα. Εμείς ωστόσο σας έχουμε βρει ακόμα μια υπέροχη συνταγή, όπου μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα σαλάτα με γαρίδες και μάνγκο! Θα σας «τρέχουν» τα σάλια!

    Τρόποι για να εντάξετε τις γαρίδες στο καθημερινό σας γεύμα

    • Μαγειρεμένες σε ομελέτα, σαλάτες, πίτσα ή σούπα
    • Φτιάξτε μια ποικιλία θαλασσινών και τοποθετήστε στην κορυφή βραστές γαρίδες
    • Ετοιμάστε πικάντικο κάρι και τοποθετήστε γαρίδες πάνω στο ρύζι
    • Βραστές γαρίδες στη θέση του τόνου σε σάντουιτς, ή γαρίδες με μαρούλι σε ρολό

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Αυτή η Τζιν Τόνικ συνταγή είναι απαραίτητη για τα Pancakes σου! Θα τους «ξετρελάνεις» όλους!

    Θα φτιάξεις τυρόπιτα; Πρόσθεσε στην συνταγή μαγειρική σόδα και θα την φτιάχνεις κάθε ημέρα!

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά