Ξεχάστε ψωμιά και μπαχαρικά στον κιμά- Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας για πεντανόστιμα μπιφτέκια


    Ποιος είναι ο κατάλληλος κιμάς για μπιφτέκια και κεφτεδάκια; Να είναι ψιλοκομμένος ή χοντροκομμένος; Ποια υλικά αγαπούν στο ζύμωμα; Σας έχουμε το απόλυτο μυστικό για κεφτεδάκια ή μπιφτέκια νόστιμα και αφράτα, Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό της γιαγιάς για τα πιο συναρπαστικά μπιφτέκια που φάγατε ποτέ.Ο κιμάς θέλει ξεκούραση! Αφήνουμε το μίγμα του κιμά για τουλάχιστον 30 λεπτά σε ένα μπολ, σκεπα…

    ...σμένο στο ψυγείο, για να αναδειχθούν οι γεύσεις των υλικών. Και μην ξεχνάμε πως η κρύα ζύμη του κιμά πλάθεται πολύ εύκολα, χωρίς να κολλάει στα χέρια.«Μάστερ» της γεύσης η γιαγιά: 5 μοναδικά κόλπα για σαγηνευτικά μπιφτέκιαΜόνο η γιαγιά ήξερε αυτά τα «κόλπα». Ποια είναι τα... 5...

    Ποιος είναι ο κατάλληλος κιμάς για μπιφτέκια και κεφτεδάκια; Να είναι ψιλοκομμένος ή χοντροκομμένος; Ποια υλικά αγαπούν στο ζύμωμα; Σας έχουμε το απόλυτο μυστικό για κεφτεδάκια ή μπιφτέκια νόστιμα και αφράτα, Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό της γιαγιάς για τα πιο συναρπαστικά μπιφτέκια που φάγατε ποτέ.

    Ο κιμάς θέλει ξεκούραση! Αφήνουμε το μίγμα του κιμά για τουλάχιστον 30 λεπτά σε ένα μπολ, σκεπασμένο στο ψυγείο, για να αναδειχθούν οι γεύσεις των υλικών. Και μην ξεχνάμε πως η κρύα ζύμη του κιμά πλάθεται πολύ εύκολα, χωρίς να κολλάει στα χέρια.

    Λιπαρά μπιφτέκια: Το κόλπο με το λάδι για να μην ρουφούν λάδι κατά το μαγείρεμα

    «Μάστερ» της γεύσης η γιαγιά: 5 μοναδικά κόλπα για σαγηνευτικά μπιφτέκια

    Μόνο η γιαγιά ήξερε αυτά τα «κόλπα». Ποια είναι τα… 5 μυστικά που οφείλουν να γνωρίζουν όλοι για αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια!

    Έχουμε ξαναμιλήσει για συνταγές που ενώ είναι από τις πιο διαδεδομένες και κλασικές, στην πράξη μοιάζουν «παζλ» για δυνατούς λύτες. Ένα πιάτο μπιφτέκια με πατάτες είναι ένα από αυτά και το ζητούμενο είναι κατά κύριο λόγο να καταλήξετε με ένα αφράτο, ζουμερό αποτέλεσμα.

    Ποια είναι τα μυστικά που ήξερε μόνο η γιαγιάς μας και μπορούν να απογειώσουν το κρέας μας; Παράλληλα, θυμίζουμε ακόμη ένα μυστικό για μπιφτέκια: Βάλτε στην ζύμη του κιμά αυτό το υλικό και θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα!

    Τα μυστικά της συνταγής

    Προετοιμάστε τις πατάτες και βάλτε τις στο φούρνο να ψήνονται, ενώ πλάθετε τα μπιφτέκια. Ενα από τα πιο σημαντικά τρικ της συνταγής είναι να μη βάλετε μπιφτέκια και πατάτες μαζί στον φούρνο, καθώς δεν χρειάζονται τον ίδιο χρόνο προκειμένου να ψηθούν. Επίσης, «καθίστε» τα μπιφτέκια πάνω από τις πατάτες, ώστε να μην «πανιάσουν» από την υγρασία κατά το ψήσιμο στο φούρνο.

    Συνταγή για μπιφτέκια

    Το Α και το Ω για το ιδανικό αποτέλεσμα στη συνταγή είναι φυσικά ο κιμάς. Εμείς επιλέξαμε δύο ειδών κιμά, μοσχαρίσιο και χοιρινό, για να δώσουμε πιο αφράτη γεύση. Σε ό,τι αφορά το μοσχάρι, ζητήστε από τον χασάπη σας ελιά, που έχει τόσο-όσο λίπος. Η λιπαρότητα στον κιμά είναι σημαντική για να πετύχει η συνταγή.

    Το επόμενο βήμα και αναπόσπαστο συστατικό στο μπιφτέκι είναι το ψωμί. Αποφύγετε το ψωμί του τοστ ή την τριμμένη φρυγανιά και ακολουθήστε τον πατροπαράδοτο δρόμο. Βρεγμένο μπαγιάτικο ψωμί, στυμμένο καλά, και θα δείτε πόσο θα προσθέσει το υλικό αυτό στην υφή των μπιφτεκιών.

    Αν στην περίπτωση του ψωμιού πρέπει να ακολουθήσετε την παράδοση, καλό είναι να αποφύγετε τη συμβουλή των… παλιών αναφορικά με το αυγό στη συνταγή. Οι νοικοκυρές ορκίζονται πως είναι απαραίτητο, όμως το μόνο που θα πετύχετε είναι να σφίξει ο κιμάς και να χάσει την αφράτη του υφή.Tέλος, πριν βάλετε τα μπιφτέκια στο φούρνο κάντε μια λακκούβα στο κέντρο τους με το δάχτυλο. Με αυτό τον τρόπο δεν θα «σουρώσουν» και δεν θα γίνουν μπάλα.

    ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
    ½ κιλό κιμάς χοιρινός
    2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
    2 τομάτες τριμμένες
    ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
    ½ ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
    1 κουταλάκι πάπρικα
    3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί βρεγμένο και καλά στυμμενο
    4 κουταλιές ελαιόλαδο
    Αλάτι και πιπέρι

    Συνταγή για μπιφτέκια

    Αν θέλουμε να σερβίρουμε τα μπιφτέκια με πατάτες, ετοιμάζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 20 λεπτά, πριν προσθέσουμε τα μπιφτέκια

    Βάζουμε όλα τα υλικά του κιμά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε, χωρίς να παραζυμώσουμε τα υλικά μας

    Πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια στο μέγεθος της παλάμης. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, βάζουμε τα μπιφτέκια πάνω στις πατάτες κάνοντας μια λακουβίτσα στο κέντρο τους

    Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά