Το νηστίσιμο γιουβέτσι της Βέφας Αλεξιάδου είναι το κάτι άλλο – Το λεμόνι θα το απογειώσει


    Το νηστίσιμο γιουβέτσι της Βέφας Αλεξιάδου είναι το κάτι άλλο, το λεμόνι που θα βάλετε πάνω θα το απογειώσει κυριολεκτικά. Μια συνταγή για να τρώτε τις ημέρες της σαρακοστής χωρίς καμία ενοχή και τύψε…

    ...ις.Ένα αλλιώτικο γιουβέτσι ειδικά για την νηστεία.Αν έχετε και βιολογική μαργαρίνη (νηστίσιμη) μπορείτε να το λιώσετε και να το απλώσετε στο τέλος πριν την πάπρικα. VIRAL ΕΙΔΗΣΗ Survivor Spoiler:...

    Το νηστίσιμο γιουβέτσι της Βέφας Αλεξιάδου είναι το κάτι άλλο, το λεμόνι που θα βάλετε πάνω θα το απογειώσει κυριολεκτικά. Μια συνταγή για να τρώτε τις ημέρες της σαρακοστής χωρίς καμία ενοχή και τύψεις.

    Ένα αλλιώτικο γιουβέτσι ειδικά για την νηστεία.Αν έχετε και βιολογική μαργαρίνη (νηστίσιμη) μπορείτε να το λιώσετε και να το απλώσετε στο τέλος πριν την πάπρικα.

    Υλικά

    • 4-5 άτομα
    • 1 κιλό μέτριες καραβίδες
    • 1/2 κούπα λάδι
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 400 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
    • 2 κουταλιές σούπας κέτσαπ
    • 400 γραμ. κριθαράκι
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • λάδι
    • πάπρικα

    Εκτέλεση

    Πλύνετε τις καραβίδες και αφαιρέστε τα μουστάκια και τα ποδαράκια.

    Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίστε το κρεμμύδι ώσπου να μαραθεί και στην συνέχεια ρίξτε και τις καραβίδες να σωταριστούν και αυτές.

    Προσθέστε 3 φλυτζάνια νερό, αλάτι, πιπέρι και βράστε τα για 8-10′.

    Αφαιρέστε τις καραβίδες με τρυπητή κουτάλα και βάλτε στην κατσαρόλα τα ντοματάκια και την κέτσαπ μέχρι να πάρουν μια βράση.

    Σε ένα πυρέξ βάλτε το κριθαράκι και την σάλτσα από πάνω και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου ώσπου να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει το ζουμί.Αν πάλι θέλετε κάτι γλυκό δείτε αυτό το γλυκό του κουταλιού λεμόνι από την Βέφα Αλεξιάδου

    Λίγα λεπτά πριν το βγάλετε από το φούρνο βάλτε τις καραβίδες και πασπαλίστε με πάπρικα.

    Φτιάξτε τσιπούρες γεμιστές από την Βέφα Αλεξιάδου και θα τρελαθείτε – Ρίξτε και μπόλικο λεμόνι

    Αν φτιάξετε τσιπούρες γεμιστές από την Βέφα Αλεξιάδου θα ξετρελαθείτε. Ρίξτε και μπόλικο λεμόνι πάνω τους και σίγουρα δεν θα μείνει ούτε μια από αυτές στο σπίτι. Μια απλή και πολύ εύκολη συνταγή που θα αγαπήσετε.

    Τσιπούρες γεμιστές με λαχανικά, τυλιγμένες με λαδοκολα και ψημένες στο φούρνο!

    Υλικά

    • 2 άτομα
    • 2 τσιπούρες
    • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
    • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
    • 4 κουταλιές ελιές πράσινες σε φέτες
    • 4 κουταλιές ντομάτα ψιλοκομμένη κονσέρβας
    • 2 κουταλιές κάπαρη
    • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • ρίγανη
    • ελαιόλαδο
    • 2 κομμάτια λαδόκολα

    Εκτέλεση

    28 Minutes

    Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε τα ψάρια καλά.

    Σωτάρουμε τις πιπεριές και τη ντομάτα σε τηγάνι με λίγο λάδι. Προσθέτουμε τις ελιές, την κάπαρη και ανακατεύουμε λίγο, ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με κρασί.

    Απλώνουμε τις λαδόκολλες στον πάγκο μας και στο κέντρο της καθεμίας βάζουμε από ένα ψάρι. Περιχύνουμε με λίγο λάδι, 2 κουταλιές κρασί και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και από τις δύο πλευρές του αλλά και στην κοιλία του.

    Γεμίζουμε με το μίγμα την κοιλία του ψαριού. Διπλώνουμε τις δυο πλευρές του χαρτιού επάνω από το ψάρι και στρίβουμε τις δυο άκρες δεξιά κι αριστερά, σαν καραμέλα ή τις βάζουμε από την κάτω πλευρά.
    Τα τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200°C, 20′.

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Τουλουμπάκια σε 10′ από την Βέφα Αλεξιάδου – Ρίξε πάνω λίγη κανέλα

    Σιμιγδαλένιος χαλβάς από την Βέφα Αλεξιάδου – Τα 2 κουταλάκια κανέλας κάνουν μεγάλη διαφορά

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά