Τουλουμπάκια σε 10′ από την Βέφα Αλεξιάδου – Ρίξε πάνω λίγη κανέλα


    Ψάχνεις το γλυκό που θα φτιάξεις για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης που ετοιμάζεις στο σπίτι σου με όλο την οικογένεια; Σου βρήκαμε αυτή την συνταγή των 10′ από την Βέφα Αλεξιάδου για εύκολα και γρήγορα…

    ... τουλουμπάκια! Να ξέρεις πως το μυστικό για έξτρα γεύση είναι λίγη κανέλα από πάνω.Την συνταγή αυτή την έχουμε κάνει άπειρες φορές. Βγαίνουν το ίδιο νόστιμα και εμφανίσιμα όπως τα τουλουμπάκια που αγοράζουμε από τα ζαχαροπλαστεία. ...

    Ψάχνεις το γλυκό που θα φτιάξεις για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης που ετοιμάζεις στο σπίτι σου με όλο την οικογένεια; Σου βρήκαμε αυτή την συνταγή των 10′ από την Βέφα Αλεξιάδου για εύκολα και γρήγορα τουλουμπάκια! Να ξέρεις πως το μυστικό για έξτρα γεύση είναι λίγη κανέλα από πάνω.

    Την συνταγή αυτή την έχουμε κάνει άπειρες φορές. Βγαίνουν το ίδιο νόστιμα και εμφανίσιμα όπως τα τουλουμπάκια που αγοράζουμε από τα ζαχαροπλαστεία.

    Υλικά:

    1 φλυτζάνι βούτυρο

    4 φλυτζάνια αλεύρι

    8 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου

    1/2κ.γ. σόδα

    καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

    Σιρόπι:

    4 φλυτζάνια ζάχαρη

    2 φλυτζάνια νερό

    φλούδα λεμονιού

    2-3 καρφάκια γαρύφαλλο

    Extra tip: Λίγη κανέλα

    Πως να φτιάξεις βήμα βήμα τα τουλουμπάκια της Βέφας Αλεξιάδου – Έτοιμα σε 10′

    Βάζουμε το βούτυρο με 2μισι φλυτζάνια νερό σε κατσαρόλα να πάρουν βράση.

    Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύωντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

    Οταν γίνει ομοιογενές το μείγμα και πάρει χρώμα αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά.

    Προσθέτουμε τα αβγά ένα ενα να ενσωματωθούν καθώς και τη σόδα.

    Ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να πετύχουμε μια ζύμη λεία και σφιχτή.

    Βράζουμε το σιρόπι για 5′ και το αφήνουμε στην άκρη.

    Σε βαθιά κατσαρόλα καίμε το καλαμποκέλαιο.

    Βάζουμε την ζύμη μας σε κορνέ με χονδή οδοντωτή άκρη και βγάζουμε στην κατσαρόλα κομμάτια ζύμης περίπου 10 εκατοστών, η πιο μικρά για μπουκίτσες.

    Τηγανίζουμε τις τουλούμπες ώστε να ροδοκοκκινήσουν από παντού.

    Όπως τις βγάζουμε απο την κατσαρόλα με το λάδι, τις ρίχνουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα με το σιρόπι και τις αφήνουμε για λίγα λεπτά να σιροπιαστούν καλά.

    Αφού φτιάξεις και το γλυκό αυτό, λοιπόν, για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή σου έχουμε μια φουλ έξτρα συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Μπριζόλες μοσχαρίσιες με λεμόνι! Ότι πρέπει για την Τσικνοπέμπη!

    Βέφα Αλεξιάδου: Πάστα φλώρα με μαρμελάδα μήλο – κανέλα! Από τις πρώτες συνταγές της που έκαναν επιτυχία!

    Το Youweekly.gr σήμερα θα σας παρουσιάσει μια από τις πρώτες συνταγές της Βέφας Αλεξιάδου που έκαναν τεράστια επιτυχία! Πάστα φλώρα με μαρμελάδα μήλο – κανέλα για να γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους!

    Η κορυφαία μαγείρισσα έχει μείνει στην ιστορία με τις συνταγές της και γι αυτό κάθε tips που μας δίνει ξέρουμε πως θα έχει την απόλυτη επιτυχία! Οπότε τρέξε πάρε τα 8 παρακάτω υλικά και ξεκίνα! Δεν θα σηκωθεί κανείς από το τραπέζι.

    Πάστα φλώρα με τραγανή, μπισκοτένια βάση, με συνταγή από τα πρώτα βιβλία της Βέφας Αλεξιάδου.

    Υλικά

    1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη (250 γρ.)

    1/3 κούπας ζάχαρη

    2 κροκάδια

    2 κ.σ. κονιάκ

    1/4 κ.γ. βανίλια (ή 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού)

    3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

    350-400 γρ. μαρμελάδα (όποια προτιμάτε, εμείς προτείνουμε μήλο – κανέλα για να κάνετε την διαφορά)

    Εκτέλεση

    Φροντίζουμε τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Ρίχνουμε και χτυπάμε ένα ένα τα κροκάδια και μετά το κονιάκ και τη βανίλια. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε το αλεύρι (που το έχουμε ανακατέψει με την μπέικιν) σε 2-3 δόσεις και ζυμώνουμε απαλά με τα δάχτυλα, ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά και αφράτη σαν του κουραμπιέ. Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα για να μην σφίξει.

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ταψάκι ή ταρτιέρα περίπου 25 εκατοστών και στρώνουμε μέσα τα 2/3 της ζύμης καλύπτοντας και τα τοιχώματα μέχρι ύψους 1,5 – 2 εκατοστά. Απλώνουμε πάνω στη ζύμη τη μαρμελάδα.

    Το 1/3 της ζύμης που κρατήσαμε το πλάθουμε κορδόνια και στολίζουμε την επιφάνεια.

    Ψήνουμε την πάστα φλώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά η ζύμη. Μπορούμε να την διατηρήσουμε ακάλυπτη, εκτός ψυγείου για μια εβδομάδα. Διατηρείται πολύ καλά εκτός ψυγείου μέσα στην καμπάνα του κέικ.

    Εναλλακτικά, με πιο παιχνιδιάρικη διάθεση, αντί για κορδόνια μπορούμε να κόψουμε τη ζύμη με κουπ πατ και να στολίσουμε την επιφάνεια ή με την ίδια τραγανή ζύμη να φτιάξουμε σοκολατένια φινιστρίνια, με μια θάλασσα πραλίνας στο κέντρο και σταγόνες σοκολάτας τριγύρω. Σε κάθε περίπτωση είναι τέλεια!

    Καλή επιτυχία!

    Μια συνταγή από cookpad.com

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Σιροπιαστό κανταΐφι με κανέλα από την Βέφα Αλεξιάδου – Τα μυστικά για να μην αφήσουν κομμάτι

    Σιμιγδαλένιος χαλβάς από την Βέφα Αλεξιάδου – Τα 2 κουταλάκια κανέλας κάνουν μεγάλη διαφορά

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά