Σταματήστε το αμέσως! Το λάθος που κάνετε για να καταλάβετε αν τα μακαρόνια είναι έτοιμα!


    Τα μακαρόνια μπορεί να είναι απλό, εύκολο και γρήγορο πιάτο στο να το φτιάξει κανείς, αλλά έχει μερικά μικρά μυστικά, ώστε να είναι νόστιμα και να σας προσφέρουν απόλαυση, ενώ συνηθίζουμε να κάνουμε μ…

    ...ερικά λάθη, που δε μας βοηθούν στο βράσιμό τους.Ένα από αυτά, είναι αρκετά αστείο σαν πράξη και, παράλληλα, δημοφιλές. Έχει δημιουργηθεί, γενικά, η εντύπωση ότι πρέπει να πετάμε στον τοίχο μακαρόνια, την ώρα που τα βράζουμε, για να δούμε αν είναι έτοιμα ή όχι. Δείτε, επίσης, πώς...

    Τα μακαρόνια μπορεί να είναι απλό, εύκολο και γρήγορο πιάτο στο να το φτιάξει κανείς, αλλά έχει μερικά μικρά μυστικά, ώστε να είναι νόστιμα και να σας προσφέρουν απόλαυση, ενώ συνηθίζουμε να κάνουμε μερικά λάθη, που δε μας βοηθούν στο βράσιμό τους.

    Ένα από αυτά, είναι αρκετά αστείο σαν πράξη και, παράλληλα, δημοφιλές. Έχει δημιουργηθεί, γενικά, η εντύπωση ότι πρέπει να πετάμε στον τοίχο μακαρόνια, την ώρα που τα βράζουμε, για να δούμε αν είναι έτοιμα ή όχι. Δείτε, επίσης, πώς μπορείτε να κάνετε… τις φράουλες μακαρόνια!

    σταματήστε αμέσως αυτό το λάθος για τα μακαρόνια

    Αυτή την τακτική, καλό είναι να την ξεχάσετε! Το να εκσφενδονίζετε ένα μακαρόνι στον τοίχο, για να αντιληφθείτε αν η μακαρονάδα σας «έγινε» δεν είναι τίποτα περισσότερο από διασκεδαστικό.

    Σύμφωνα με την συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής, Μαρσέλα Χαζάν, το τρικ αυτό είναι απλώς ένας μύθος. «Ο μόνος τρόπος να μάθεις, αν τα ζυμαρικά σου είναι έτοιμα, είναι να τα δοκιμάσεις», λέει κατηγορηματικά σε συνέντευξή της και δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας.

    Σε πρακτικό επίπεδο, επίσης, καλό είναι επίσης να ξέρετε, ότι τόσο τα παραβρασμένα αλλά και τα λίγο βρασμένα ζυμαρικά μπορεί να κολλήσουν στον τοίχο. Αυτό οφείλεται στο άμυλο που δημιουργεί μια κολλώδη ουσία γύρω από το μακαρόνι. Οπότε αν κολλήσει το μακαρόνι δεν είναι δείγμα του ότι είναι σωστά βρασμένο.

    Αυτό είναι το κόλπο για να μη λασπώνουν τα μακαρόνια!

    Η καλύτερη μαγείρισσα να είσαι, έχεις έρθει και εσύ αντιμέτωπη με ένα πρόβλημα, που μοιάζει με άλυτο… το λάσπωμα των μακαρονιών. Ενώ, δείτε τι γίνετε όταν βάζει μακαρόνια σε μία κούπα του καφέ!

    Κι, όμως, αυτό το «αιώνιο» πρόβλημα της μαγειρικής έχει τη λύση του και το μυστικό βρίσκεται στο σούρωμα. Αυτό που θα πρέπει να προσeξετε αρχικά, είναι το νερό που θα τα ρίξετε να έχει βράσει καλά. Επίσης, θα πρέπει να τα ανακατεύετε συχνά, ενώ το «μυστικό» με το ελαιόλαδο – ρίχνεις δηλαδή λίγες σταγόνες λάδι κατά το μαγείρεμα για να μην κολλάνε – δεν ισχύει, σύμφωνα με κορυφαίους σεφ.

    undefined

    Όταν, λοιπόν, βράσουν τα μακαρόνια, προτού τα σουρώσετε, κρατάτε από το νερό τους ένα φλυτζάνι. Στη συνέχεια τα σουρώνετε (δεν τα ξεπλένετε με νερό) και τα επαναφέρετε στην κατσαρόλα. Τότε ρίχνετε το φλυτζάνι με το νερό και τα ανακατεύετε καλά.

    Αν θέλετε να βουτυρώσετε τα μακαρόνια σας (ή να ρίξετε λάδι), το κάνετε πριν τα περιχύσετε με το νερό. Επίσης, μπορεί να μην χρειαστεί να ρίξετε όλο το φλυτζάνι. Ρίξτε ποσότητα τόση όση χρειάζεται για να μην είναι πολύ υγρά.

    Μάθετε το λόγο που πρέπει οπωσδήποτε να βάζετε αλάτι στα μακαρόνια! Είναι αναγκαίο γιατί…

    Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι, που επιχειρούν να μειώσουν την ποσότητα νατρίου, που προσλαμβάνουν καθημερινά, ιδιαίτερα με την χρήση του αλατιού, ώστε να αποφύγουν προβλήματα υγείας, αλλά στην περίπτωση των μακαρονιών πρέπει να γίνει εξαίρεση για έναν απλούστατο λόγο, ενώ μπορείτε επίσης να μάθετε γιατί δεν πρέπει να τα σπάτε πριν τα βράσετε.

    Κάποιοι σεφ λένε πως το νερό που χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα θα πρέπει να είναι τόσο αλμυρό όσο το θαλασσινό. Αυτό σίγουρα είναι μια υπερβολή, αλλά σίγουρα τα ζυμαρικά χρειάζονται λίγο παραπάνω αλάτι από αυτό που λέμε «στη μύτη».

    μακαρόνια

    Τα ίδια τα ζυμαρικά μάλιστα δεν απορροφούν όλο το αλάτι που ρίχνουμε στο νερό. Εξάλλου ο λόγος που το προσθέτουμε δεν είναι τόσο για νοστιμιά όσο για να «σκληρύνει« κατά κάποιο τρόπο η επιφάνεια των μακαρονιών ενώ το αλάτι βοηθά ιδιαίτερα στο μαγείρεμα των noodles.

    Συμβουλή: Αφού βράσει το νερό- περίπου πέντε λίτρα πάντα σε μεγάλη κατσαρόλα- προσθέστε ένα με δυο κουταλάκια αλάτι

    Βάλτε μακαρόνια σε φόρμα με λουκάνικα και ζαμπόν! Σε ένα μισάωρο θα έχετε φτιάξει ένα αριστούργημα!

    Θέλετε να φτιάξετε μια διαφορετική μακαρονάδα, με αρκετά υλικά, αλλά χωρίς να χρειαστεί να καταναλώσετε πολύ χρόνο και προσέχοντας παράλληλα όταν πάτε να τα βράσετε; Το Athensmagazine.gr σας έχει τη λύση, βάζοντας τα μακαρόνια με λουκάνικα και ζαμπόν σε φόρμα και έχοντας ένα απίστευτο αποτέλεσμα σε μόλις μισή ώρα.

    Αξίζει, οπωσδήποτε, να το δοκιμάσετε, αφού μέσα σε τόσο λίγο χρόνο, θα έχετε δημιουργήσει ένα αριστούργημα και θα θέλετε να επαναλαμβάνετε συνέχεια αυτή τη συνταγή.

    μακαρόνια λουκάνικα ζαμπόν

    Υλικά συνταγής

    1 κ.σ. θυμάρι
    1 κ.σ. ρίγανη
    2 κ.σ. πελτέ ντομάτα
    1 μισή κούπα χυμό ντομάτας
    Μισό κιλό μακαρόνια,σπαγγέτι
    1 κ.σ. σκόρδο
    1 κρεμμύδι, μικρό
    300 γρ. λουκάνικο
    300 γρ. ζαμπόν
    80 γρ. ελαιόλαδο
    90 γρ. περίπου, τυρί τσένταρ

    Εκτέλεση συνταγής

    Αρχικά, βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε.

    Τα τοποθετούμε σε μία φόρμα δαχτυλίδι.

    Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο, το ζαμπόν και τα λουκάνικα.

    Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και στο ίδιο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον πελτέ και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.

    Έπειτα, ρίχνουμε το ζαμπόν και τα λουκάνικα μέσα στη σάλτσα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

    Αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα τα μακαρόνια και τα πασπαλίζουμε με τυρί.

    Τέλος, ρίχνουμε το μίγμα με τα λουκάνικα στη μέση, στα μακαρόνια και περιχύνουμε με σάλτσα γύρω-γύρω.

    Καλή όρεξη!

    Συμβουλές
    Για έξτρα νοστιμιά, μπορούμε να προσθέσουμε στην μακαρονάδα μας διάφορα μυρωδικά (βασιλικό, κλπ).

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά