Μπιφτέκια με λιωμένο κασέρι – Τα μυστικά των γιαγιάδων για να είναι αφράτα


Μια απίστευτη συνταγή θα βρείτε στο Youweekly.gr για αφράτα μπιφτάκια που έχουν μέσα λιωμένο τυρί και συγκεκριμένα κασέρι. Ποια είναι τα μυστικά των γιαγιάδων για να τα πετύχετε κι εσείς όπως κι εκείν…

...ες παλιά; Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά τα υλικά αλλά και τα βήματα που χρειάζεται να κάνετε για να έχετε ένα αποτέλεσμα άκρως επιτυχημένο και γευστικό. VIRAL ΕΙΔΗΣΗ Συναγερμός στην Σαντορίνη...

Μια απίστευτη συνταγή θα βρείτε στο Youweekly.gr για αφράτα μπιφτάκια που έχουν μέσα λιωμένο τυρί και συγκεκριμένα κασέρι. Ποια είναι τα μυστικά των γιαγιάδων για να τα πετύχετε κι εσείς όπως κι εκείνες παλιά;

Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά τα υλικά αλλά και τα βήματα που χρειάζεται να κάνετε για να έχετε ένα αποτέλεσμα άκρως επιτυχημένο και γευστικό.

Υλικά

Για τα μπιφτέκια

  • 800γρ. κιμά μοσχαρίσιο (από σπάλα)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
  • 100γρ. κασέρι πικάντικο, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
  • 1 καuτερή πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τις πατάτες

  • 1 κιλό πατάτες μεσαίου μεγέθους, σε φέτες πάχους 1,5-2εκ.
  • ½ φλιτζάνι κέτσαπ σπιτική
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Δείτε εδώ, επίσης, πως να κάνετε μπιφτέκια στο φούρνο γεμιστά με φέτα!

Η… μυστική συνταγή για μπιφτέκια γεμιστά με τυρί στο τηγάνι! Δεν θα φεύγει κανείς από το τραπέζι σας!

Δεν θα φεύγει κανείς από το τραπέζι σας με αυτήν την… μυστική συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια με τυρί στο τηγάνι! Όλοι λιγουρευόμαστε τα σπιτικά, κλασσικά μπιφτεκάκια της μαμάς, αλλά ποιος μπορεί να αντισταθεί στα γεμιστά μπιφτέκια με τυρί;

Για αυτό σας δίνουμε την απόλυτη συνταγή:

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 αβγό
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 4 γεμάτες κ.σ. βρώμη ή 1 φλ. τρίμματα ψωμί μπαγιάτικο
  • 1 πρέζα αποξηραμένο δυόσμο
  • 150 γραμ. κασέρι ή γραβιέρα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
  • λίγο νερό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τον χωριάτικο πουρέ

  • πατάτες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Για τα γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι

  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά του κιμά για να κάνουμε τα μπιφτέκια γεμιστά με τυρί. Αν χρειάζεται λίγο επιπλέον βρώμη ή ψίχουλα ώστε να πλάθεται προσθέστε κατά βούληση. Προαιρετικά, αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο το μείγμα του κιμά, το λιγότερο για 30 λεπτά.
  • Παίρνουμε 100 γρ. κιμά σε μπάλα. Κάνουμε λακκούβα και γεμίζουμε με τυρί αρεσκείας μας. Κλείνουμε τις ενώσεις και πατάμε να γίνει πλακέ.
  • Αφού τα πλάσουμε όλα σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα μπιφτέκια 2-3′ από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση των μπιφτεκιών και προαιρετικά προσθέτουμε ένα φρέσκο ζωμό, λίγο πιπέρι και χυμό λεμόνι. Βάζουμε καπάκι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5′ από κάθε πλευρά.

Για τον χωριάτικο πουρέ

  • Βράζουμε πατάτες κομμένες στη μέση μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε το νερό. Τις βάζουμε σε μπολ. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλατίζουμε και απλά τις λιώνουμε με πιρούνι. Αν θέλουμε πιο αραιή μορφή πουρέ κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν και το προσθέτουμε.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Λεμονάτο κοτόπουλο κατσαρόλας με ρύζι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Εύκολη μαμαδίστικη συνταγή

Ψητό μήλο με γιαούρτι και κανέλα από την Βέφα Αλεξιάδου

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά