Σε αυτά τα λαζάνια με κιμά κανείς δε θα μπορέσει να αντισταθεί!


Τα ζυμαρικά είναι πάντοτε ένα αγαπημένο φαγητό και, όταν συνδυάζεται με τον κιμά, γίνεται… ακαταμάχητο. Το Athensmagazine.gr, λοιπόν, σας παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή από λαζάνια με κιμά, στα οποία …

...κανείς δε θα μπορέσει να αντισταθεί. Φτιάξτε αυτό το πιάτο για ένα πεντανόστιμο μεσημεριανό, με το πιάτο να γίνεται ανάρπαστο και τους ανθρώπους σας να το ζητάνε… συνέχεια από εσάς. Δείτε και τη συνταγή με μακαρόνια, μπρόκολο και κρέμα γάλακτος. Υλικά 350 γρ. περίπου λαζάνια...

Τα ζυμαρικά είναι πάντοτε ένα αγαπημένο φαγητό και, όταν συνδυάζεται με τον κιμά, γίνεται… ακαταμάχητο. Το Athensmagazine.gr, λοιπόν, σας παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή από λαζάνια με κιμά, στα οποία κανείς δε θα μπορέσει να αντισταθεί.

Φτιάξτε αυτό το πιάτο για ένα πεντανόστιμο μεσημεριανό, με το πιάτο να γίνεται ανάρπαστο και τους ανθρώπους σας να το ζητάνε… συνέχεια από εσάς. Δείτε και τη συνταγή με μακαρόνια, μπρόκολο και κρέμα γάλακτος.

Υλικά

350 γρ. περίπου λαζάνια έτοιμα για το φούρνο

½ κιλό βοδινό κιμά

4 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (+επιπλέον για το ταψί)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 μέτριο καρότο σε κυβάκια/ζάρια ή περασμένο από χοντρό τρίφτη

1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο

1 φλ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

1 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί

2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι

Σάλτσα μπεσαμέλ:

5 κοφτές κουταλιές βούτυρο

2 γεμάτες κουταλιές αλεύρι

2 ½ φλ. γάλα

1 φλ. τριμμένη Γραβιέρα

αλάτι, πιπέρι άσπρο, μοσχοκάρυδο τριμμένο (¼ κουταλάκι περίπου).

Βήματα

Βήμα 1

Ζεσταίνετε σε μια βαριά κατσαρόλα το λάδι, σε χαμηλή φωτιά και σοτάρετε μέσα το κρεμμύδι με το καρότο και το σέλινο, μέχρι να μαλακώσουν. Δυναμώνετε τη φωτιά και κοκκινίζετε μέσα τον κιμά, σπάζοντας τους σβόλους με ξύλινο κουτάλι. Ρίχνετε μέσα το κρασί, τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε. Μόλις κοχλάσουν, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοψήνετε τη σάλτσα με σκεπασμένη την κατσαρόλα, για ½ περίπου ώρα, μέχρι να δέσει.

Βήμα 2

Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ: Λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα κουταλιά -κουταλιά το αλεύρι και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα ή το σύρμα μέχρι να αφρίσει το βούτυρο και να απορροφηθεί το αλεύρι.

Βήμα 3

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε αργά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Επιστρέφετε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η σάλτσα και γίνει λεία σαν κρέμα. Την αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε μέσα το 1/3 του τυριού, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 4

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Συναρμολόγηση: Αλείφετε με λιωμένο βούτυρο και λάδι το εσωτερικό ενός ταψιού και απλώνετε στον πάτο του μια λεπτή στρώση από τη σάλτσα του κιμά. Ύστερα, απλώνετε πάνω μια λεπτή στρώση μπεσαμέλ και ύστερα μια στρώση λαζάνια (σπάζετε μερικά αν χρειαστεί για να εφαρμόσουν).

Βήμα 5

Συνεχίζετε τις στρώσεις και τελειώνετε με μια στρώση μπεσαμέλ.Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε τα λαζάνια στο φούρνο για 35-40 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα κρατάτε στην άκρη να κρυώσουν λίγο για 15 περίπου λεπτά, πριν τα σερβίρετε.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά