Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ζαχαρούχο γάλα!


Το Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς μια ακόμη λαχταριστή συνταγή για εύκολο, γρήγορο και δροσιστικό γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ζαχαρούχο γάλα. Πάμε να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση!
ΜΕΡΙΔΕΣ: 8-1…

...0ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 ΛΕΠΤΑ Υλικά 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό (με όλα τα λιπαρά)1 κουτί ζαχαρούχο γάλαΧυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι1 μικρό πακέτο μπισκότα τύπου digestive, τριμμένα Αν όμως νηστεύετε έχουμε τη λύση και για εσάς, δείτε εδώ τη συνταγή για νηστίσιμη σοκολατόπιτα κόλαση! Εκτέλεση Σε...

Το Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς μια ακόμη λαχταριστή συνταγή για εύκολο, γρήγορο και δροσιστικό γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ζαχαρούχο γάλα. Πάμε να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση!

ΜΕΡΙΔΕΣ: 8-10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 ΛΕΠΤΑ

Υλικά

1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό (με όλα τα λιπαρά)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
1 μικρό πακέτο μπισκότα τύπου digestive, τριμμένα

Αν όμως νηστεύετε έχουμε τη λύση και για εσάς, δείτε εδώ τη συνταγή για νηστίσιμη σοκολατόπιτα κόλαση!

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο, προσθέτοντας έπειτα το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Τοποθετείτε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σφίξει και όταν θέλετε να σερβίρετε, ετοιμάζετε ατομικά μπολάκια στρώνοντας στη βάση τους λίγο τριμμένο μπισκότο. Βάζετε από πάνω το μείγμα του γλυκού και πασπαλίζετε με άλλη μία κουταλιά της σούπας μπισκότο.

Πηγή

To Cheesecake των 3 υλικών που έχει ξετρελάνει το ίντερνετ

Τι θα χρειαστείτε για να φτιάξετε αυτή την υπέροχη συνταγή για cheesecake με τα τρία μόνο υλικά που έχει ξετρελάνει το ίντερνετ;

Υλικά

  • 3 αβγά
  • 120 gr λευκής σοκολάτας και
  • 120 gr κρέμα τυριού.

Εκτέλεση

  • Ξεκινήστε χωρίζοντας σε δύο διαφορετικά μπολ τα ασπράδια των αβγών από τους κρόκους. Βάλτε στο ψυγείο για λίγη ώρα τα ασπράδια ώστε να γίνει η μαρέγκα σας πιο σταθερή.
  • Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 170 βαθμούς Κελσίου και λιώστε τη σοκολάτα τοποθετώντας την σε ένα τσίγκινο μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει.
  • Ανακατέψτε σε ένα άλλο μπολ τη μαρέγκα μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
  • Αν ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες, το cheesecake σας θα μοιάζει με αυτό της εικόνας.

Έξτρα tip

  • Για να βεβαιωθείτε πως η μαρέγκα σας είναι έτοιμη αναποδογυρίστε το μπολ.
  • Αν είναι έτοιμη θα πρέπει να παραμείνει μέσα στο μπολ σας.
  • Ρίξτε την κρέμα τυριού μέσα στη λιωμένη λευκή σοκολάτα και ανακατέψτε καλά.
  • Στη συνέχεια ρίξτε τους κρόκους των αβγών και αμέσως μετά το 1/3 της μαρέγκας συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  • Στο τέλος ρίξτε και την υπόλοιπη μαρέγκα.
  • Αλείψτε λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο σε λαδόκολλα και τοποθετήστε την μέσα σε ένα πυρέξ. Ρίξτε το μείγμα μέσα στο πυρέξ και στη συνέχεια τοποθετήστε το μέσα σε ένα ταψάκι στο οποίο θα ρίξτε λίγο νερό.
  • Ψήστε στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά, στη συνέχεια στους 160 βαθμούς για άλλα 15 λεπτά και τέλος σβήστε το φούρνο και αφήστε το για άλλα 15 λεπτά.
  • Αφού βγάλετε το cheesecake σας από το φούρνο και το αφήσετε να κρυώσει ρίξτε προαιρετικά άχνη, μαρμελάδα ή φρούτα.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά