«Τυρόπιτα του ονείρου»: Η πιο εύκολη συνταγή για το εορταστικό σας τραπέζι – Έτοιμη σε μόλις 10’


    Η πρόταση σήμερα έχει να κάνει για τη πιο λαχταριστή πίτα των Χριστουγέννων, την τυρόπιτα που θα πλαισιώσει τέλεια το τραπέζι των Χριστουγέννων.Αυτή δεν είναι άλλη από τυρόπιτα σουφλέ τσαλακωτή- μία συνταγή με λίγα υλικά, η οποία παρασκευάζεται σε ελάχιστα λεπτά. Εκτός από αυτή τη τυρόπιτα, μία πολύ απλή πίτα δύο κινήσεων είναι αυτή εδώ.

    ...ώ.Υλικά 500 γρ. φύλλο κρούστας (12-13 φύλλα) 500 γρ. τυρί φέτα 2 μεσαία αυγά 300 γρ. γάλα 1 κτγ μπέικεν πάουντερ 100 γρ. νερό 50 γρ. ελαιόλαδο 1 κτγ αλάτι Σουσάμι Ταψάκι 25Χ35 εκ. Τυρόπιτα σουφλέΕκτέλεση Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε και σπάμε με ένα πιρούνι το τυρί φέτα. Προσθέτουμε το γάλα και...

    Η πρόταση σήμερα έχει να κάνει για τη πιο λαχταριστή πίτα των Χριστουγέννων, την τυρόπιτα που θα πλαισιώσει τέλεια το τραπέζι των Χριστουγέννων.

    Αυτή δεν είναι άλλη από τυρόπιτα σουφλέ τσαλακωτή- μία συνταγή με λίγα υλικά, η οποία παρασκευάζεται σε ελάχιστα λεπτά. Εκτός από αυτή τη τυρόπιτα, μία πολύ απλή πίτα δύο κινήσεων είναι αυτή εδώ.

    Υλικά

    • 500 γρ. φύλλο κρούστας (12-13 φύλλα)
    • 500 γρ. τυρί φέτα
    • 2 μεσαία αυγά
    • 300 γρ. γάλα
    • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
    • 100 γρ. νερό
    • 50 γρ. ελαιόλαδο
    • 1 κτγ αλάτι
    • Σουσάμι
    • Ταψάκι 25Χ35 εκ.

    τυροπιτα-σουφλε-για-το-χριστουγεννιατικο-τραπεζι
    Τυρόπιτα σουφλέ

    Εκτέλεση

    • Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε και σπάμε με ένα πιρούνι το τυρί φέτα.
    • Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
    • Ρίχνουμε τα 2 μεσαία αυγά και το μπέικεν πάουντερ
    • Αφού ανακατέψουμε το μείγμα πολύ καλά το αφήνουμε στην άκρη.
    • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό μαζί με το ελαιόλαδο και το αλάτι ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί το αλάτι στο νερό.
    • Βγάζουμε από την συσκευασία και αφήνουμε στην άκρη τα φύλλα κρούστας.
    • Σε ένα ταψάκι 35χ25 εκ. λαδώνουμε πολύ καλά με ελαιόλαδο και βάζουμε το πρώτο φύλλο.
    • Ραντίζουμε όλη την επιφάνεια και προσθέτουμε σταυρωτά το δεύτερο φύλλο(στον πάτο θα χρησιμοποιήσουμε 2 φύλλα).
    • Ραντίζουμε και συνεχίζουμε με το τρίτο φύλλο.
    • Σουρώνουμε το τρίτο φύλλο και το βάζουμε μέσα στο ταψί σε οριζόντια θέση.
    • Σουρώνουμε με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα 7 φύλλα βάζοντας τα το ένα δίπλα στο άλλο.
    • Γυρνάμε τα εξωτερικά φύλλα προς τα μέσα και τα βρέχουμε πολύ καλά.
    • Αφήνουμε στην άκρη 3 φύλλα για να σκεπάσουμε την πίτα.
    • Με μια κουτάλα παίρνουμε από το μείγμα μια ποσότητα και την βάζουμε πάνω στα σουρωμένα φύλλα προσέχοντας να πάει παντού το υλικό.
    • Βάζουμε όλο το μείγμα σε όλα τα σουρωμένα φύλλα σε δόσεις κάθε φορά με την βοήθεια της κουτάλας.
    • Ανασηκώνουμε ελαφρώς το ταψάκι για να πάει το μείγμα και στις γωνίες.
    • Βάζουμε από πάνω το πρώτο φύλλο που κρατήσαμε στην άκρη από τα 3 φύλλα και στρώνουμε ομοιόμορφα το φύλλο από πάνω γυρνώντας το στις γωνίες προς τα μέσα.
    • Ραντίζουμε πολύ καλά και στο κέντρο αλλά και στις γωνίες.
    • Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και με τα άλλα 2 φύλλα.
    • Ραντίζουμε το τελευταίο φύλλο και ρίχνουμε όλο το υγρό που περίσσεψε από το ράντισμα μέσα στο ταψί.
    • Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
    • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50-60 λεπτά στους 180 c.
    • Την αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει και έπειτα η τυρόπιτα σουφλέ είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά