Προσοχή: Αυτό είναι το μεγάλο λάθος στο ψήσιμο της μπριζόλας – Το κάνουν όλοι


  Ξέρετε ποιο είναι το λάθος που κάνετε στο ψήσιμο της μπριζόλας; Το Athensmagazine.gr, έμαθε όλα τα μυστικά, και σας τα αποκαλύπτει παρακάτω, όπως έκανε και με τα μπαχαρικά που ταιριάζουν με το ψητό κρ…

  ...έας.Ο Άντονι Μπουρντέν εξηγεί το Νο 1 λάθος που κάνουν όλοι. Ζηλεύετε τις τέλεια ψημένες μπριζόλες των εστιατορίων και απορείτε γιατί δε μπορείτε ποτέ να πετύχετε κάτι ανάλογο όποτε προσπαθείτε στον φούρνο ή στο μπάρμπεκιου;O σεφ Άντονι Μπούρντεν ξέρει τι φταίει και δε μπορείτε...

  Ξέρετε ποιο είναι το λάθος που κάνετε στο ψήσιμο της μπριζόλας; Το Athensmagazine.gr, έμαθε όλα τα μυστικά, και σας τα αποκαλύπτει παρακάτω, όπως έκανε και με τα μπαχαρικά που ταιριάζουν με το ψητό κρέας.

  Ο Άντονι Μπουρντέν εξηγεί το Νο 1 λάθος που κάνουν όλοι. Ζηλεύετε τις τέλεια ψημένες μπριζόλες των εστιατορίων και απορείτε γιατί δε μπορείτε ποτέ να πετύχετε κάτι ανάλογο όποτε προσπαθείτε στον φούρνο ή στο μπάρμπεκιου;

  Προσοχή: Αυτό είναι το μεγάλο λάθος στο ψήσιμο της μπριζόλας - Το κάνουν όλοι

  O σεφ Άντονι Μπούρντεν ξέρει τι φταίει και δε μπορείτε να πετύχετε τη σωστά ψημένη μπριζόλα. Όπως εξηγεί, οι περισσότεροι συνηθίζουν να ψήνουν τη μπριζόλα πολύ, κάτι το οποίο είναι λάθος, ωστόσο, το ακόμη μεγαλύτερο λάθος που κάνουν όλοι είναι ότι τρυπάνε και “πειράζουν” το κρέας διαρκώς καθώς το ψήνουν, προσπαθώντας να δουν αν έχει ψηθεί στο εσωτερικό του. Το γυρίζουν διαρκώς και στη συνέχεια το κόβουν αμέσως μόλις το βγάλουν από τη φωτιά.

  Όπως τονίζει ο σεφ, το Νο 1 μυστικό για ζουμερή μπριζόλα είναι το εξής: Αμέσως μόλις ολοκληρωθεί το ψήσιμό της να την αφήσετε να “ξεκουραστεί” για 10 με 15 λεπτά. “Αυτό κάνει όλη τη διαφορά, αρκεί μόνο να την αφήσετε να ‘ξεκουραστεί’. Και αυτό γιατί με αυτόν τον τρόπο επανακυκλοφορούν οι χυμοί στο κρέας και έτσι η μπριζόλα σας βγαίνει τέλεια”.

  Προσοχή: Αυτή είναι η σωστή θερμοκρασία για να μαγειρεύετε το κρέας σας

  Είναι γνωστό ότι αν δεν μαγειρευτεί σωστά το κρέας, τότε μπορεί να γίνει αιτία για επικίνδυνες επιπλοκές υγείας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ξέρετε σε ποια επίπεδα πρέπει να φτάνει η θερμοκρασία στο εσωτερικό κάθε ξεχωριστού κομματιού από κρέας, προκειμένου να είστε σίγουροι ότι έχουν εξοντωθεί όλοι οι επικίνδυνοι μικροοργανισμοί. Ωστόσο, κίνδυνος στα κρέατα ελλοχεύει και κατά την αποθήκευσή του, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε το κρέας ωμό στο ψυγείο.

  Ασφαλείς ελάχιστες θερμοκρασίες μαγειρέματος

  Χρησιμοποιήστε την παρακάτω λίστα και ένα ειδικό θερμόμετρο μαγειρέματος για να διασφαλίσετε ότι το κρέας, τα πουλερικά, τα θαλασσινά και άλλες τροφές φτάνουν σε ασφαλή ελάχιστη εσωτερική θερμοκρασία, όταν τις μαγειρεύετε.

  Θυμηθείτε, δεν μπορείτε να καταλάβετε εάν το κρέας έχει μαγειρευτεί με ασφάλεια απλά και μόνο από την εξωτερική του όψη. Πολλά κρέατα μπορεί να μοιάζουν “ροζ” στην εμφάνιση, αλλά να έχουν μαγειρευτεί σωστά, ή και το αντίθετο.

  Γιατί ο χρόνος ξεκούρασης είναι σημαντικός

  Αφού αφαιρέσετε το κρέας από την ψησταριά, τον φούρνο, ή άλλη πηγή θερμότητας, αφήστε το να “ξεκουραστεί” για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, που θα δείτε να αναγράφεται στην λίστα (παρένθεση). Κατά τη διάρκεια του χρόνου ανάπαυσης, η θερμοκρασία του παραμένει σταθερή ή συνεχίζει να αυξάνεται, καταστρέφοντας τα επιβλαβή μικρόβια.

  Ένα παράδειγμα με ειδικό θερμόμετρο για την μέτρηση της εσωτερικής θερμοκρασίας στο μαγειρεμένο κρέας

  κρέας μαγείρεμα

  Κιμάδες και ανάμεικτα κρέατα

  Μοσχάρι, χοιρινό, μοσχάρι, αρνί: 71 °C (καθόλου χρόνος ξεκούρασης)
  Γαλοπούλα, κοτόπουλο: 74 °C (καθόλου χρόνος ξεκούρασης)

  Μπριζόλες, ψητά, παϊδάκια: 63 °C (3 λεπτά χρόνος ξεκούρασης)

  Χοιρινό

  Φρέσκο χοιρινό: 63 °C (3 λεπτά χρόνος ξεκούρασης)

  Το διαβάσαμε εδώ

  Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά