Βέφα Αλεξιάδου: Τα κρουασάν της με κανέλα θα σε ταξιδέψουν! Βγαίνουν ζεστά, σε 15 λεπτά!


Τα κρουασάν της Βέφας Αλεξιάδου με κανέλα θα σε ταξιδέψουν! Βγαίνουν ζεστά, σε 15 λεπτά και κάνουν έκρηξη γεύσης στο στόμα σας! Βήμα βήμα η συνταγή…Αφράτα κρουασάν με γλυκιά ή αλμυρή γέμιση.Λίγα μυσ…

...υστικά ακόμα Η συνταγή είναι στα φακελάκια με τη ξερή μαγιά mac magic και είναι της Βέφας. Βέβαια εκεί αναλύει μια πολύ πιο περίπλοκη διαδικασία αλλά όλα παρακάμφθηκαν χάρις στον αρτοπαρασκευαστή. Η ζάχαρη είναι λίγη και η γεύση της ζύμης είναι ουδέτερη. Μπορείτε ανάλογα τη γέμιση...

Τα κρουασάν της Βέφας Αλεξιάδου με κανέλα θα σε ταξιδέψουν! Βγαίνουν ζεστά, σε 15 λεπτά και κάνουν έκρηξη γεύσης στο στόμα σας! Βήμα βήμα η συνταγή…

Αφράτα κρουασάν με γλυκιά ή αλμυρή γέμιση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι στα φακελάκια με τη ξερή μαγιά mac magic και είναι της Βέφας. Βέβαια εκεί αναλύει μια πολύ πιο περίπλοκη διαδικασία αλλά όλα παρακάμφθηκαν χάρις στον αρτοπαρασκευαστή. Η ζάχαρη είναι λίγη και η γεύση της ζύμης είναι ουδέτερη. Μπορείτε ανάλογα τη γέμιση και τις προτιμήσεις σας να αυξήσετε την ποσότητα. Εγώ βάζω και κανέλα και απογειώνεται!

Υλικά
12 κομμάτια
1 φακελάκι ξερή μαγιά
5-6 φλιτζάνια αλεύρι
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι γάλα
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
2 αυγά

Εκτέλεση

Βάζουμε στον αρτοπαρασκευαστή πρώτα τα υγρά και έπειτα τα στερεά υλικά.

Ρυθμίζουμε στο πρόγραμμα ζυμώματος.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο διαμέτρου 30 εκ. και πάχους 8 χιλ.

Κόβουμε όπως την πίτσα σε 12 κομμάτια.

Βάζουμε γέμιση της αρεσκείας μας στη φαρδιά πλευρά και τυλίγουμε το τρίγωνο προς τη μύτη.

Αλείφουμε με λίγο γάλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 oC για 15-18 λεπτά.

Δείτε και τους λουκουμάδες της Βέφας!

cookpad.com

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά