Λαχταριστό κέικ με ολόκληρα μανταρίνια!


Ο καιρός συνεχίζει σε χαμηλές θερμοκρασίες και τι καλύτερο από ένα απόγευμα στον καναπέ με ζεστό, αχνιστό καφέ και πεντανόστιμο κέικ; Το Athensmagazine.gr καθημερινά βρίσκει για σένα τις πιο νόστιμες …

...και εύκολες συνταγές, έτσι και σήμερα δεν μπορούσαμε να μην αντισταθούμε στα μανταρίνια! Είναι το απόλυτα χειμωνιάτικο φρούτο, το βλέπουμε σε πάγκους λαϊκής και ψυγεία και θέλουμε να το προσθέσουμε παντού. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα κέικ μανταρίνι; Δες τη συνταγή που ακολουθεί,...

Ο καιρός συνεχίζει σε χαμηλές θερμοκρασίες και τι καλύτερο από ένα απόγευμα στον καναπέ με ζεστό, αχνιστό καφέ και πεντανόστιμο κέικ; Το Athensmagazine.gr καθημερινά βρίσκει για σένα τις πιο νόστιμες και εύκολες συνταγές, έτσι και σήμερα δεν μπορούσαμε να μην αντισταθούμε στα μανταρίνια!

Είναι το απόλυτα χειμωνιάτικο φρούτο, το βλέπουμε σε πάγκους λαϊκής και ψυγεία και θέλουμε να το προσθέσουμε παντού. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα κέικ μανταρίνι; Δες τη συνταγή που ακολουθεί, δοκίμασε τη και είμαστε σίγουροι ότι θα τη λατρέψεις όσο κι εμείς!

400 γρ φαρίνα
4 αυγά
200 ml γάλα
250 γρ ζάχαρη
200 γρ βούτυρο
100 ml χυμό μανταρίνι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 βανίλιες
12 μανταρίνια

Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου να αφρατέψουν.
Ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά.
Βάζουμε τον χυμό από τα μανταρίνια, το γάλα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
Την αρωματίζουμε με τις βανίλιες και το ξύσμα.
Βουτυρώνουμε ταψί 40×27 εκατοστά και πασπαλίζουμε ζάχαρη.
Τοποθετούμε τα ολόκληρα και καθαρισμένα μανταρίνια.
Απλώνουμε την ζύμη ομοιόμορφα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Αυτό το εύκολο και υγιεινό κέικ πορτοκαλιού με ελαιόλαδο, καστανή ζάχαρη και σοκολάτα θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Μπορεί μετά το φαγητό να έχετε αφήσει λίγο… χώρο για το γλυκό σας και το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει αυτό το φανταστικό κέικ πορτοκαλιού με ελαιόλαδο, καστανή ζάχαρη και σοκολάτα, σε μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή.

Το αποτέλεσμα; Πεντανόστιμο! Τόσο, που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας, όπως αυτό το cheesecake με ζαχαρούχο γάλα.

Κέικ πορτοκαλιού

Τα υλικά που θα χρειαστούμε
500 γρ φαρίνα
100 ml ελαιόλαδο
4 αυγά
150 γρ καστανή ζάχαρη
100 ml γάλα
Χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
100 γρ σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

Χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέστε το γάλα, το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατέψτε.
Προσθέστε το ξύσμα και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
Προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας και απλώστε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
Τοποθετήστε στον φούρνο σας στους 170 βαθμούς. Όταν ροδίσει μπορείτε να ελέγξετε με μια οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί στο εσωτερικό του.

Γιατί όλοι μαγειρεύουμε λάθος τα μακαρόνια;

Ο Harold McGee συγγραφέας του “Keys to Good Cooking” ένός οδηγού που σου μαθαίνει πως να φτιάχνεις καλές συνταγές, μας εξηγεί στο παρακάτω βίντεο τους τρόπους για να φτιάχνεις σωστά τα μακαρόνια.

Αρχικά όπως αναφέρει οι περισσότερες συνταγές σου λένε πως πρέπει να ξεκινήσεις το μαγείρεμα των μακαρονιών με πολύ νερό ζεσταίνοντάς το πριν βάλεις μέσα τα μακαρόνια.

Παρότι είναι πολύ διαδεδομένη αυτή η άποψη, υπάρχει τρόπος να κερδίσεις χρόνο και ενέργεια.

Το Athensmagazine.gr κατά καιρούς σου δείχνει διάφορες συνταγές αλλά και κόλπα για τα μακαρόνια, ένα εξ’ αυτών ανακαλύψαμε όταν μια γυναίκα έριξε κρεμμύδι μέσα στην κατσαρόλα που έβραζαν τα μακαρόνια.

Θεωρητικά ο σωστός τρόπος μαγειρέματος είναι ο εξής:

Παίρνουμε ένα βαθύ… τηγάνι. Βάζουμε τα μακαρόνια, χωρίς νερό.

Στη συνέχεια προσθέτουμε κρύο νερό μέχρι να καλυφθούν τα μακαρόνια και όχι περισσότερο.

Το κρύο νερό επιτρέπει στα μακαρόνια να μην «κολλήσουν» μεταξύ τους και το τηγάνι, επειδή είναι πιο ρηχό από κατσαρόλα, χρειάζεται λιγότερο νερό.

Τα μακαρόνια βράζουν σωστά και στο τηγάνι μένει κάτι σαν υδαρή «σάλτσα» που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία κανονικής σάλτσας.

Και κάνουμε καλό και στο περιβάλλον, εξοικονομώντας νερό!

Δείτε παρακάτω στο Athensmagazine.gr διάφορα tips

Βάζει τα μακαρόνια στην κατσαρόλα, και προσθέτει κρεμμύδι και… Το τελικό αποτέλεσμα; Εκπληκτικό!

Τα μακαρόνια είναι μία από τις πιο γρήγορες, εύκολες και ευπροσάρμοστες συνταγές, που μπορούν να μαγειρευτούν με αμέτρητους τρόπους. Ακόμα και οι πιο αρχάριοι στη κουζίνα μπορούν να βράσουν ζυμαρικά!

Όλοι γνωρίζουμε τον παραδοσιακό τρόπο ετοιμασίας των ζυμαρικών, που απαιτείται βράσιμο στη κατσαρόλα και παράλληλα η προετοιμασία της σάλτσας σε άλλο κατσαρολάκι, αλλά στο βίντεο που ακολουθεί προτείνεται ένας εναλλακτικός τρόπος μαγειρέματος των ζυμαρικών: όλα στην ίδια κατσαρόλα! Κατά αυτόν τον τρόπο, μειώνεται ο χρόνος μαγειρέματος, τα σκεύη που χρησιμοποιούνται και φυσικά το πλύσιμο των πιάτων!

Διαβάστε παρακάτω τα συστατικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε σπαγγέτι σε μία κατσαρόλα. Το βίντεο που ακολουθεί σας δείχνει την εκτέλεση της συνταγής βήμα προς βήμα.

Θα χρειαστείτε:

200 γρ. σπαγγέτι
200 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
100 γρ. φύλλα σπανάκια
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ή σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
μερικά φύλλα φρέσκο βασιλικό, χοντροκομμένο
2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
50 γρ κεφαλογραβιέρα ή τυρί της επιλογής σας, τριμμένο
αλάτι και πιπέρι

 Βάζει τα Μακαρόνια στην Κατσαρόλα, και Προσθέτει Κρεμμύδi

Εκτέλεση

Αρχικά κόψτε τα τοματίνια στη μέση και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά τσίλι. Πάρτε μια μεγάλη κατσαρόλα και τοποθετήστε στο κέντρο τα σπαγγέτι, και βάλτε και από τις δύο πλευρές το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέστε τα τοματίνια, το σπανάκι, το σκόρδο, τη πιπεριά τσίλι και προσθέστε στη κορυφή τον χοντροκομμένο βασιλικό. Προσθέστε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, και προσθέστε 600 ml νερό.

Βάλτε σε μέτρια φωτιά και αφήστε να πάρει βράση. Για al dente ζυμαρικά, μαγειρέψτε περίπου 9 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με τσιμπίδες. Για πιο βρασμένα ζυμαρικά, αφήστε τα για 10-11 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά, όταν θα έχει εξατμιστεί το περισσότερο νερό και έχει δημιουργηθεί μια παχύρευστη σάλτσα. Τρίψτε το τυρί, ρίξτε επιπλέον βασιλικό και αλατοπίπερο αν επιθυμείτε.

Σερβίρετε και καλή σας όρεξη! Μοιραστείτε αυτή την πανεύκολη συνταγή με σπαγγέτι με τους φίλους σας!

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά