Κάντε αυτό το μικρό κολπάκι: Αυτή είναι η συνταγή για τα πιο εύκολα μακαρόνια


    Κανείς δε λέει όχι σε μία νόστιμη μακαρονάδα κι αυτή η συνταγή θα γίνει η επόμενη αγαπημένη σας εκδοχή. Πρόκειται για μία απλή μακαρονάδα με λίγο διαφορετικές προσθήκες για να αναβαθμίσετε τη γεύση σα…

    ...ς. Μπορεί να νομίζετε ότι κάνετε την τέλεια μακαρονάδα, αλλά η πραγματικότητα διαφέρει. Πολλοί κάνουν αυτό το λάθος στο βράσιμο, και με το παρακάτω κόλπο μόνο θα μπορέσετε να πείτε ότι κάνατε τα καλύτερα μακαρόνια. Υλικά: 1/2 κιλό μακαρόνια Χυμός από 2 μεγάλα λεμόνια 2 κ.σ....

    Κανείς δε λέει όχι σε μία νόστιμη μακαρονάδα κι αυτή η συνταγή θα γίνει η επόμενη αγαπημένη σας εκδοχή. Πρόκειται για μία απλή μακαρονάδα με λίγο διαφορετικές προσθήκες για να αναβαθμίσετε τη γεύση σας.

    Μπορεί να νομίζετε ότι κάνετε την τέλεια μακαρονάδα, αλλά η πραγματικότητα διαφέρει. Πολλοί κάνουν αυτό το λάθος στο βράσιμο, και με το παρακάτω κόλπο μόνο θα μπορέσετε να πείτε ότι κάνατε τα καλύτερα μακαρόνια.

    Υλικά:

    • 1/2 κιλό μακαρόνια
    • Χυμός από 2 μεγάλα λεμόνια
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 5 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
    • 1/4 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
    • 1/3 φλιτ. λευκό κρασί
    • 2 κ.σ. βούτυρο
    • Φύλλα από μια χούφτα φρέσκο θυμάρι
    • 1/3 φλιτ. τριμμένη παρμεζάνα
    • Αλάτι και πιπέρι

    Διαδικασία:

    • Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα βγάζετε ένα λεπτό λιγότερο από το χρόνο που αναγράφουν οι οδηγίες στο πακέτο.
    • Πριν τα στραγγίξετε, κρατήστε ένα φλιτζάνι από το νερό για τη συνέχεια.
    • Έπειτα τρίβετε το σκόρδο και τα λεμόνια (Εκτός από το χυμό, χρειάζεστε και το ξύσμα).
    • Στίβετε τα λεμόνια σε ένα ποτήρι και αφήνετε το χυμό στην άκρη.
    • Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε ένα μέσο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να θερμαίνεται μέσω, περίπου 5 λεπτά.
    • Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι αρωματικά, αλλά όχι να ροδίσει, περίπου ένα λεπτό.
    • Προσθέστε το κόκκινο πιπέρι και ανακατεύετε για λίγα δευτερόλεπτα.
    • Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το λευκό κρασί, να αυξήσει την φωτιά σε μέτρια-υψηλή, και σιγοβράζετε μέχρι το υγρό να μειωθεί κατά το ήμισυ(περίπου 5′).
    • Πασπαλίστε με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
    • Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας νερό τα ζυμαρικά, προσθέστε το βούτυρο και σβήστε τη φωτιά τη στιγμή που θα λιώσει.
    • Προσθέστε τα ζυμαρικά πίσω στο τηγάνι, ακολουθούμενο από το ξύσμα λεμονιού και το τυρί παρμεζάνα, πετώντας στο παλτό όλα τα μακαρόνια με τη σάλτσα.
    • Προσθέστε περισσότερο ζυμαρικά νερό όπως απαιτείται, 1 κουταλιά της σούπας σε έναν χρόνο.
    • Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.
    • Σερβίρετε ολοκληρώνεται με επιπλέον τυρί παρμεζάνα, θυμάρι και κόκκινο πιπέρι, αν θέλετε.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά