Δεν θα το δείτε ξανά: Ο μόνος τρόπος για να μην πρασινίζει στις άκρες ο κρόκος του βραστού αυγού


    Είναι από τα πιο ενοχλητικά πράγματα σε ένα καλοβρασμένο και πεντανόστιμο αυγό, για το μάτι τουλάχιστον. Αυτή η πρασινωπή απόχρωση που αποκτά κάποιες φορές ο κρόκος και δεν τον κάνει καθόλου δελεαστικό.Συμβαίνει μάλιστα για έναν απλό λόγο, επειδή έχει παραβράσει. Το αυγό περιέχει σίδηρο και θειούχα άλατα και όταν υπερθερμαίνεται, ο σίδηρος αντιδρά με το θείο και αποδίδουν θειικό σίδηρο. Με την ευκ…

    ...αιρία, αυτοί είναι οι δύο σωστοί τρόποι για να σπάσεις ένα αυγό.Αυτός ευθύνεται για το πρασίνισμα στην επιφάνεια του κρόκου. Μόνο όταν παραβράσει το αυγό απελευθερώνονται ο σίδηρος και τα θειούχα άλατα από τις πρωτεΐνες που τα περιέχουν.Κίνδυνο για την υγεία δεν παρουσιάζει...

    Είναι από τα πιο ενοχλητικά πράγματα σε ένα καλοβρασμένο και πεντανόστιμο αυγό, για το μάτι τουλάχιστον. Αυτή η πρασινωπή απόχρωση που αποκτά κάποιες φορές ο κρόκος και δεν τον κάνει καθόλου δελεαστικό.

    Συμβαίνει μάλιστα για έναν απλό λόγο, επειδή έχει παραβράσει. Το αυγό περιέχει σίδηρο και θειούχα άλατα και όταν υπερθερμαίνεται, ο σίδηρος αντιδρά με το θείο και αποδίδουν θειικό σίδηρο. Με την ευκαιρία, αυτοί είναι οι δύο σωστοί τρόποι για να σπάσεις ένα αυγό.

    Αυτός ευθύνεται για το πρασίνισμα στην επιφάνεια του κρόκου. Μόνο όταν παραβράσει το αυγό απελευθερώνονται ο σίδηρος και τα θειούχα άλατα από τις πρωτεΐνες που τα περιέχουν.

    πράσινος κρόκος βραστού αυγού

    Κίνδυνο για την υγεία δεν παρουσιάζει αυτή η αντίδραση, είναι απλώς αντιαισθητική στην όψη. Για να την αποφύγουμε, ο τρόπος είναι να αφήνουμε το νερό να βράσει και μόλις κοχλάσει έντονα, κλείνουμε το μάτι και σκεπάζουμε το σκεύος με ένα καπάκι.

    Εκεί θα αφήσουμε τα αυγά να βράσουν για 10-12 λεπτά…

    Βουτάει ένα αυγό σε ξύδι και μετά σε σιρόπι! Σοκαριστικό αποτέλεσμα! (Video)

    Δεν φαντάζεστε τι γίνεται όταν βουτάς ένα αυγό σε ξύδι και μετά σε σιρόπι!

    Ρίξτε ένα αυγό μέσα σε πατάτα και περιμένετε 5 λεπτά! Το αποτέλεσμα… θα σας αφήσει άφωνους!

    Αρχικά, το αβγό βυθίζεται σε ένα ποτήρι με ξίδι και μένει εκεί για μία μέρα. Ύστερα, το βγάζουν από εκεί και είναι εμφανώς πολύ πιο μεγάλο από ένα κλασικό αβγό και μοιάζει να είναι κάπως λαμπερό.

    Καθάρισε ένα σφιχτό αβγό εύκολα με αυτό τον τρόπο!

    Έπειτα, βυθίζεται σε ένα ποτήρι με σιρόπι σφενδάμου και μένει εκεί πάλι για μία μέρα. Στη συνέχεια, βυθίζεται σε ένα ποτήρι με νερό και μπλε βαφή. Ύστερα από μία ακόμα μέρα, το αβγό είναι πλέον μπλε, είναι ακόμα μεγαλύτερο και μοιάζει να μπορεί να σπάσει, καθώς αναπηδά σαν τρελόμπαλα.

    Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο είναι αληθινό το συγκεκριμένο βίντεο. Το μόνο σίγουρο είναι πως είναι πραγματικά εντυπωσιακό!

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά