Η γερόντισσα Άννα φτιάχνει πρόσφορο μπροστά στην κάμερα!


    Για να προσφέρουμε τα δώρα μας στο Θεό και να γίνουν αποδεκτά απ’ Αυτόν, χρειάζονται κάποιες προϋποθέσεις. Ας μην ξεχνάμε ποτέ ότι πριν από κάθε υλικό δώρο μας προς την εκκλησία, ο Χριστός ζητάει την …

    ...ειλικρινή Μετάνοιά μας. Ζητάει προσφορά της καρδιάς. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές συνταγές που έχουν θρησκευτικό χαρακτήρα όπως και αυτή της φανουρόπιτας!Ζητάει καθαρή καρδιά, γεμάτη αγάπη και καλοσύνη, προς όλους. Ακόμα και στους εχθρούς μας.Γι’ αυτό ο ίδιος είπε: » Όταν προσφέρεις...

    Για να προσφέρουμε τα δώρα μας στο Θεό και να γίνουν αποδεκτά απ’ Αυτόν, χρειάζονται κάποιες προϋποθέσεις. Ας μην ξεχνάμε ποτέ ότι πριν από κάθε υλικό δώρο μας προς την εκκλησία, ο Χριστός ζητάει την ειλικρινή Μετάνοιά μας. Ζητάει προσφορά της καρδιάς. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές συνταγές που έχουν θρησκευτικό χαρακτήρα όπως και αυτή της φανουρόπιτας!

    Ζητάει καθαρή καρδιά, γεμάτη αγάπη και καλοσύνη, προς όλους. Ακόμα και στους εχθρούς μας.

    Γι’ αυτό ο ίδιος είπε: » Όταν προσφέρεις το δώρο σου στο Ναό, κι εκεί θυμηθείς ότι ο αδελφός σου έχει κάτι εναντίον σου, γύρισε αμέσως πίσω. Πήγαινε πρώτα να συμφιλιωθείς με τον αδελφό σου και ύστερα έλα να προσφέρεις το δώρο σου

    Γλυκό ψυγείου με κέικ και μαρμελάδα!

    Μετά το δροσερό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα, βρήκαμε μια λαχταριστή συνταγή για να φτιάξετε γλυκό ψυγείου με κέικ και μαρμελάδα! Πρόκειται για μια αφράτη και ελαφριά συνταγή που θα λατρέψετε!

    Πάμε να δούμε:

    Υλικά

    Κέικ:
    200 γρ μαργαρίνη
    1 κούπα ζάχαρη
    4 αυγά
    1 γιαούρτι
    400 γρ φαρίνα
    2 βανίλιες

    Κρέμα:
    3 1/2 φλιτζάνι γάλα
    2 φακελάκια ανθός αραβοσίτου φράουλα
    3-4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
    1/3 του κουτιού ζαχαρούχο γάλα
    1 κουτί μόρφατ

    συνταγή για εύκολο γλυκό ψυγείου

    Σιρόπι:
    1 1/2 φλιτζάνι νερό
    1 φλιτζάνι ζάχαρη
    1 σφηνάκι λικέρ φράουλα ή κονιάκ
    Μαρμελάδα φράουλα και λιωμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα

    Εκτέλεση

    Κέικ : χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατεψουν, ρίχνουμε ενα-ενα τα αυγά, το γιαούρτι, τις βανίλιες κ τη φαρίνα. Βάζουμε σε βουτυρωμενο και αλευρωμενο ταψάκι ή φόρμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμους για 45-50 λεπτά περίπου.

    Αφου ψηθει και κρυώσει λίγο ξεφορμαρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

    Φτιάχνουμε την κρέμα φράουλα σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας και ανακατεύουμε μεσα την μαρμελάδα φράουλα. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.

    Χτυπάμε τη Μόρφατ με το ζαχαρούχο να αφρατεψει και βάζουμε στο ψυγείο.

    Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά (όλα τα υλικά μαζί). Κόβουμε το κέικ στη μέση οριζοντιος σαν παντεσπάνι, βάζουμε την πρώτη στρώση σ ένα πυρέξ ή φόρμα και το σιροπιαζουμε, βάζουμε από πάνω την κρέμα φράουλα, την άλλη στρώση κέικ την σιροπιαζουμε και από πάνω βάζουμε την σαντιγί. Γαρνιρουμε με μαρμελάδα φράουλα και λιωμένη σοκολάτα. Βάζουμε στο ψυγείο 3-4 ώρες και μετά σερβίρουμε.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά