Μπισκοτένια τυρόπιτα με 2 τυριά και γιαούρτι έτοιμη σε 15′


    Πολλές φορές σκεφτόμαστε τι σνακ θα πάρουμε στη δουλειά για να ανταπεξέλθουμε στην απαιτητική καθημερινότητα αλλά και τι κολατσιό θα στείλουμε στα παιδιά για το σχολείο.Αυτή η τυρόπιτα με το μπισκοτένιο φύλλο είναι το ιδανικό σνακ για όλες τις περιπτώσεις! Σπιτικό και θρεπτικό γεύμα που δεν θα σας στοιχίσει ούτε 20′ λεπτά από το χρόνο σας για να το προετοιμάσετε. Με την ευκαιρία, δείτε την πανεύκο…

    ...λη συνταγή για τυρόπιτα στο τηγάνι. 1 φλιτζάνι (220 γρ.) γιαούρτι 1 φλιτζάνι (200gr) ελαιόλαδο 3 1/2 φλιτζάνια (500gr) απλό αλεύρι 3 αυγά 300gr τυρί φέτα 50gr σκληρό τυρί 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1/2 κουταλιά της σούπας ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού...

    Πολλές φορές σκεφτόμαστε τι σνακ θα πάρουμε στη δουλειά για να ανταπεξέλθουμε στην απαιτητική καθημερινότητα αλλά και τι κολατσιό θα στείλουμε στα παιδιά για το σχολείο.

    Αυτή η τυρόπιτα με το μπισκοτένιο φύλλο είναι το ιδανικό σνακ για όλες τις περιπτώσεις! Σπιτικό και θρεπτικό γεύμα που δεν θα σας στοιχίσει ούτε 20′ λεπτά από το χρόνο σας για να το προετοιμάσετε. Με την ευκαιρία, δείτε την πανεύκολη συνταγή για τυρόπιτα στο τηγάνι.

    • 1 φλιτζάνι (220 γρ.) γιαούρτι
    • 1 φλιτζάνι (200gr) ελαιόλαδο
    • 3 1/2 φλιτζάνια (500gr) απλό αλεύρι
    • 3 αυγά
    • 300gr τυρί φέτα
    • 50gr σκληρό τυρί
    • 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
    • 1/2 κουταλιά της σούπας ρίγανη
    • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

    Μπισκοτένια τυρόπιτα με 2 τυριά και γιαούρτι έτοιμη σε 15'

    • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τα αυγά, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
    • Με ένα σύρμα ανακατεύουμε τα πάντα καλά.
    • Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ στο μπολ. Ξεκινήστε να ανακατεύετε με μια σπάτουλα και μετά χρησιμοποιήστε τα χέρια σας.
    • Ζυμώνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι.
    • Προσθέστε λίγο λάδι στον πάτο ενός ορθογώνιου ταψιού ή πυρίμαχου σκεύους.
    • Τοποθετούμε τη μισή ζύμη μέσα στο ταψί και με τα δάχτυλά μας την απλώνουμε ομοιόμορφα ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.
    • Θρυμματίζουμε τη φέτα και την προσθέτουμε στο ταψί απλώνοντάς την ομοιόμορφα τριγύρω. Τρίβουμε το σκληρό τυρί και το προσθέτουμε στο ταψί.
    • Χωρίζουμε την άλλη μισή ζύμη σε τέσσερα κομμάτια. Ανοίξτε με τα δάχτυλά σας κάθε κομμάτι στον παγκο σας και μετά προσθέστε από πάνω από το τυρί (σαν μπαλώματα να καλυψουν την επιφάνεια) στο ταψί σας.
    • Πιέστε τις άκρες γυρω γυρω στην πίτα για να τις ενώσετε με την κάτω στρώση.
    • Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε το ταψί στο φούρνο.
    • Ψήνουμε για 25-30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C

    Λαχταριστή στριφτή τυρόπιτα της γιαγιάς – Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

    Δεν υπάρχει καλύτερη πίτα από αυτή που φτιάχνουν οι αγαπημένες μας γιαγιάδες. Αυτές ξέρουν να βάζουν μέσα όλη τους την τέχνη και την αγάπη, ενώ τα μυστικά τους δίνουν το κάτι παραπάνω στη γεύση.

    Αν θέλεις και εσύ να φτιάξεις τυρόπιτα σαν αυτή που φτιάχνουν οι γιαγιάδες, τότε η παρακάτω συνταγή για στριφτή τυρόπιτα είναι για εσένα. Με την ευκαιρία, παραθέτουμε την τέλεια συνταγή για πανεύκολα τυροπιτάκια με γέμιση ανθότυρο και φέτα

    Περίπου 700 γρ αλεύρι

    500 ml νερό

    2 κουταλιές λάδι

    2 κουταλιές ξύδι

    2 κουταλιές νισεστέ

    500 γρ Φέτα

    Λίγο αλάτι

    Σε ένα σκεύος βάζουμε περίπου 500 γρ αλεύρι και κάνουμε ένα βαθούλωμα στην μέση.

    Προσθέτουμε το νερό, το λάδι, το ξύδι, λίγο αλάτι, το νισεστέ και ανακατεύουμε καλά.

    Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι σιγά σιγά μέχρι που να γίνει ζύμη.

    Την χωρίζουμε σε 3 μπαλάκια, τα βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος, σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά να ξεκουραστεί.

    Αλευρώνουμε καθαρό τραπεζομάντιλο και ανοίγουμε τα μπαλάκια σε λεπτά φύλλα.

    Τοποθετούμε Φέτα σε δύο πλευρές και τυλίγουμε όπως σας δείχνουμε.

    Προαιρετικά στην Φέτα ενσωματώνουμε 3 αυγά.

    Χωρίζουμε τα ρολά και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί 36 εκατοστών.

    Βουτυρώνουμε καλά και ραντίζουμε λίγο νερό.

    Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά