Λαδοραβανί Αγρινίου: Εύκολη νηστίσιμη συνταγή για το πιο νόστιμο κι αφράτο γλυκό της Σαρακοστής


    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

    Ραβανί: Επιθυμείτε να κάνετε ένα εύκολο γλυκό για εσάς και για την οικογένειά σας; Θέλετε να έχετε ένα γλυκό, το οποίο να είναι για όλες τις…

    ...ια όλες τις ώρες; Επιθυμείτε να φτιάξετε ένα γλυκό για να κερνάτε τους επισκέπτες του σπιτιού σας; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή. Το βέβαιο είναι πως θα τους εντυπωσιάσετε. Ραβανί – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά, καθώς και οδηγίες...


    Ραβανί: Επιθυμείτε να κάνετε ένα εύκολο γλυκό για εσάς και για την οικογένειά σας; Θέλετε να έχετε ένα γλυκό, το οποίο να είναι για όλες τις ώρες; Επιθυμείτε να φτιάξετε ένα γλυκό για να κερνάτε τους επισκέπτες του σπιτιού σας; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή. Το βέβαιο είναι πως θα τους εντυπωσιάσετε.


    Ραβανί – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά, καθώς και οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής

    Ραβανί – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

    – 500 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
    – 500 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
    – 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
    – 4 ποτήρια (σ.σ. νερού) νερό
    – 2 ποτήρια (σ.σ. νερού) λάδι (σ.σ. σπορέλαιο)
    – 2 με 3 κάψουλες βανίλιας
    – 1 πορτοκάλι (σ.σ. ξύσμα και χυμό)
    – 1 λεμόνι (σ.σ. ξύσμα και χυμό)
    – Κανέλα και ζάχαρη για το πασπάλισμα


    Ραβανί – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

    – Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι, και τις βανίλιες.
    Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
    – Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να πάρει βράση.
    – Προσθέτουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι σαν βροχή και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει το μείγμα.
    – Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε δυνατά με μια κουτάλα για 3 με 4 λεπτά το μείγμα μέχρι να δέσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
    – Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί (σ.σ. 30×40) λαδωμένο και πασπαλισμένο με λίγο σιμιγδάλι.
    – Λειαίνουμε την επιφάνεια και με ένα μαχαίρι το χαράσσουμε μέχρι τον πάτο του ταψιού.


    Ραβανί – Εύκολη συνταγή: Οι υπόλοιπες οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής

    – Το χαράσσουμε πρώτα κάθετα σχηματίζοντας λωρίδες και έπειτα διαγώνια για να σχηματίσουμε ρόμβους.
    – Αν θέλουμε βάζουμε και από αμύγδαλο φιλέ στη μέση από κάθε κομμάτι.
    – Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσοκόκκινο χρώμα παντού.
    – Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
    – Σε ένα μπολάκι ετοιμάζουμε την κανελοζάχαρη (σ.σ. αναμειγνύουμε 5-6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη με 1-2 κουταλιές σούπας κανέλα) και πασπαλίζουμε το ραβανί να πάει παντού.
    – Αφήνουμε το ραβανί να κρυώσει εντελώς, το κόβουμε και σερβίρουμε.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά