Βέφα Αλεξιάδου: Οι γαρίδες με πιλάφι είναι το κάτι άλλο – Βάλε λεμόνι να τις απογειώσεις


    Οι γαρίδες με πιλάφι της Βέφας Αλεξιάδου είναι το κάτι άλλο. Βάλε και μπόλικο λεμόνι να τις απογειώσεις!Μικροί και μεγάλοι θα λατρέψουν αυτή την συνταγή και δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι στο σπίτι μό…

    ...λις τους φτιάξετε.Υλικά 1 κιλό γαρίδες VIRAL ΕΙΔΗΣΗ Ανοιχτοχέρα όπως πάντα - Το δώρο της Μενεγάκη για τα γενέθλια του γιου της, Άγγελου Λάτσιου 1 ποτήρι νερό1...

    Οι γαρίδες με πιλάφι της Βέφας Αλεξιάδου είναι το κάτι άλλο. Βάλε και μπόλικο λεμόνι να τις απογειώσεις!Μικροί και μεγάλοι θα λατρέψουν αυτή την συνταγή και δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι στο σπίτι μόλις τους φτιάξετε.

    Υλικά

    1 κιλό γαρίδες

    1 ποτήρι νερό

    1 φλυτζανάκι λάδι

    1 1/2 κουταλιά χυμό λεμόνι

    1 κούπα ρύζι Καρολίνα

    3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια

    1 κούπα καλαμπόκι

    1 κουταλιά ξηρό δυόσμο

    Εκτέλεση

    Πλύντε τις γαρίδες και αφαιρέστε τα κεφάλια και το κέλυφος, αφήνοντας στη θέση τους τις ουρές. Αφαιρέστε με μια οδοντογλυφίδα το αντεράκι και βράστε τις για 8′ στο νερό με το λάδι, μέχρι να κοκκινίσουν. Στραγγίξτε τες και κρατήστε το ζουμί.

    Βάλτε σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι, ρίξτε και σοτάρετε το κρεμμύδι, το καλαμπόκι, το ρύζι και το δυόσμο. ΄Οταν ψηθούν, προσθέστε το ζουμί που κρατήσατε από τις γαρίδες και αφήστε το ρύζι να φουσκώσει.

    Σερβίρετε το ρύζι με τις γαρίδες τριγύρω.

    Αυτή είναι και η συγκλονιστική συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου για κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες και μπόλικο λεμόνι.

    Βέφα Αλεξιάδου: Φτιάξτε λαχανοντολμάδες, βάλτε και λεμόνι και δεν θα μείνει ούτε ένας!

    Η Βέφα Αλεξιάδου κάνει υπέροχες συνταγές. Φτιάξτε λαχανοντολμάδες, βάλτε και λεμόνι και δεν θα μείνει ούτε ένας!Μικροί και μεγάλοι θα λατρέψουν αυτή την συνταγή και δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι στο σπίτι μόλις τους φτιάξετε.

    Υλικά
    1 μεγάλο λάχανο για ντολμαδες

    1 κιλό κιμά χοιρινό

    1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

    1/2 κούπα ρύζι Καρολίνα

    1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό

    1/2 κούπα ελαιόλαδο

    1/2 κούπα βούτυρο

    λίγο λεμόνι

    λίγο χλιαρό νερό

    Για το αυγολέμονο

    2 αυγά

    1/2 κούπα χυμό λεμονιού

    ζουμί από το φαγητό

    1 κγ κορν φλαουερ

    Εκτέλεση
    Πλένουμε καλά το λάχανο και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το κοτσάνι κυκλικά και σε βάθος, έτσι ώστε να ελευθερωθούν τα φύλλα. Το βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει, με το κομμένο μέρος προς τα κάτω. Το βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα φύλλα. Προσοχή μην παραβράσει και λιώσουν τα φύλλα.

    Ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, λίγο λεμόνι και το λάδι. Προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό, αυτό βοηθάει τους ντολμαδες να γίνουν πιο αφρατοι.

    Σε μία χαμηλή πλατιά κατσαρόλα στρωνουμε μερικά σκληρά φύλλα. Παίρνουμε τα φύλλα, αν είναι μεγάλα τα κόβουμε στα δύο, βάζουμε λίγη γέμιση και τυλιγουμε.

    Βάζουμε τους ντολμάδες τον ένα δίπλα στον άλλο σε σειρά. Περιχύνουμε τους ντολμάδες με δύο κούπες ζεστό νερό. Στην επιφάνεια βάζουμε το βούτυρο σε κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με ένα πιάτο αναποδογυρισμένο.

    Σιγοβράζουμε προσέχοντας να μην μείνει το φαγητό χωρίς νερό. Μόλις βράσουν αφαιρούμε το ζουμί από το φαγητό και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.

    Σε ένα γυάλινο μπολ χτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε λίγο, λίγο το λεμόνι. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο καuτό ζουμί και το προσθέτουμε σιγά σιγά στα αυγά χτυπώντας με σύρμα για να μην κόψει το αυγό.

    Περιχύνουμε το φαγητό και κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα να πάει παντού. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι να δέσει λίγο η σάλτσα.

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Κοτόπουλο με μπόλικο λεμόνι στο φούρνο από την Βέφα Αλεξιάδου – Θα πάθουν “καρδιά” από την πρώτη μπουκιά

    Δεν θα αφήσετε ούτε κομμάτι από την πίτα της Βέφας Αλεξιάδου – Έχει κανέλα και μοναδικό φρούτο

    Διαβάστε περισσότερα news στο Youweekly.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά